Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.06.2020. u 15:41

Talijanima najteže pada kada ih se smatra manje vrijednima. Svi europski državljani moraju biti tretirani jednako

Grčka je najprije najavila da neće primati talijanske turiste, a onda kako u nju neće moći ući samo oni iz četiri regije najpogođenije koronavirusom (Lombardia, Piemonte, Veneto i Emilia Romagna) ako ne budu imali potvrdu da su imuni na koronavirus. Predsjednik regije Veneto Luca Zaia oštro je reagirao: "Neće nas više nikada vidjeti. To nije prijetnja. Veneti poznaju Grčku i smatraju je svojim drugim domom, ali Grci griješe."

Podtajnik predsjedništva vlade Andrea Martella kazao je kako, bude li Grčka zabranila dolazak turistima iz sjeverne Italije, stvara oblike nelojalne konkurencije jer inicijative moraju biti donesene na europskoj razini. Talijanski ministri djeluju na europskoj razini kako bi sve zemlje u Europskoj uniji imale jednak pristup otvaranju granica.

Talijanski turisti zasigurno će izbjegavati Grčku i idućih godina bude li onima sa sjevera Italije ove godine ograničen dolazak u tu zemlju.

Za vrijeme vojne diktature u Grčkoj (1967.-1973.) u nju nisu mogli ući mladići iz cijelog svijeta koji su imali dužu kosu, pa i onakvu kakvu su na početku karijere nosili Beatlesi, koja je bila kratka u odnosu na kosu kakvu su nosili kasnije, a posebno drugi sastavi. Nisu smjeli doći ni hipiji. Ti mladići poslije su, osamdesetih, postali uspješni poslovni ljudi i nisu nikada više otišli u Grčku jer su jednom bili odbijeni.

Hoće li Talijani dolaziti u Hrvatsku na odmor?

Prema sadašnjim naznakama, mogli bi doći samo oni koji imaju rezerviran smještaj, hotel, apartman itd. Poznato je da Talijani vole putovati bez unaprijed rezerviranog smještaja u kojem će boraviti. Oni koji svoj odmor provode putujući iz mjesta u mjesto zasigurno neće doći, uostalom na hrvatskoj granici ne bi ih pustili da uđu u Hrvatsku. Takav selektivan odnos prema turistima odgovorit će i druge talijanske turiste da dođu u Hrvatsku. Naime, talijanski turist u načelu ne želi voditi brigu što treba ili ne treba pokazati na graničnom prijelazu za ulazak u neku zemlju. Ako mu to komplicira život, onda će takvu zemlju izbjeći. A najteže im pada kada ih se smatra manje vrijednima od drugih europskih državljana. Svi europski državljani moraju biti jednako tretirani.

Ključne riječi

Komentara 3

IR
Ireneios
12:45 03.06.2020.

Poanta ovoga teksta je što? Treba riskirati zdravlje cijele zemlje zbog talijanskog kompleksa manje vrijednosti u odnosu na Nijemce i tolike lijenosti prosječnog Talijana da nema volje u pet minuta guglati koje dokumente treba imati uza se ako želi prijeći granicu?

Avatar Barba
Barba
16:02 03.06.2020.

Stanovnike najteže pogođenih zemalja kao što je Švedska, Italija, Rusija ili Španjolska ne bi se trebalo puštati u zemlju bez 4 dana starog negativnog nalaza na virus korone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije