Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.10.2017. u 18:20

Slom najvećeg koncerna trebao bi biti okidač da se glave stave na kup...

Tko uporabom sile ili prijetnjom uporabe sile ili na drugi protupravan način ugrozi teritorijalnu cjelovitost ili ustavno ustrojstvo RH, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina. Definicija je ovo veleizdaje (Kazneni zakon, članak 340) koja jasno pokazuje da je veleizdaja teško kazneno djelo, najteži oblik izdaje, nešto najgore što vlastitoj državi možete napraviti.

I upravo iz tog razloga iznimno je opasno kada se ta riječ koristi bez snažnih argumenata, a u žargon hrvatskih političara u zadnje se vrijeme baš uvukla i olako se koristi. Zadnji ju je upotrijebio šef SDP-a Davor Bernardić isprovociran cijelim nizom nepoznanica i sumnjivih okolnosti oko donošenja lex Agrokor i ugovora s američkim “strvinarskim” fondom. Što se sve treba ispitati i što sve zahtijeva odgovore prije nego što se okarakterizira veleizdajom.

Ne tako davno glavni je veleizdajnik, čovjek koji ugrožava hrvatske nacionalne interese, za Božu Petrova i njegov Most bio šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Jer je otkriveno je da je tvrtka njegove supruge poslovala s tvrtkom njegova prijatelja Josipa Petrovića, ali i dugogodišnjeg lobista mađarskog MOL-a, od kojeg je Hrvatska izgubila spor na arbitraži iz koje bi se, govorio je Karamarko, bilo najbolje povući.

Riječ veleizdaja voli i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Za vrijeme SDP-ove Vlade veleizdajom je držala davanje autoceste u koncesiju i slabo korištenje kohezijskih fondova iako ništa od toga nije veleizdaja. Termin veleizdaja postao je gotovo svakodnevno oružje koje se političari ne libe koristiti u dnevnopolitičke svrhe i skupljanje jeftinih poena. I rade to svi, bez obzira na to koja je tema. I to gledamo i slušamo godinama.

Slučaj Agrokor zadnji je u nizu. Umjesto da slom najvećeg koncerna u kojem samo u Hrvatskoj radi 40 tisuća ljudi bude okidač da se glave stave na kup, otišlo se u krivom smjeru. SDP koristi svaku priliku da “popljuje” lex Agrokor iako ni neki njihovi ekonomski stručnjaci ne vide drugo rješenje. Vladajući se bore i rukama i nogama da na vidjelo izađe istina da je koncern izrastao u tigra od papira.

 

Komentara 45

TR
Trisestrice
21:10 28.10.2017.

Pa i nije toliki problem sto politicari i mediji lazu, nego je veci problem sto im pojedinci vjeruju. Glavno je galamiti poput Marasa, Grmoje i Bulja jer valjda smatraju da su gradjani toliko blesavi i nedovoljno informirati da ce imm povjerovati. Mozda su i u pravu!

MO
Modrulj
19:22 28.10.2017.

Kad Bernardić kaže:"Ovo je veleizdaja."Dali je on svijestan koliko je ta riječ teška i dali će je povući.Neće,ali će ostati zauvjek zapamčen i pečatiran.

GU
Gustirna
18:49 28.10.2017.

Pa vec je poznato da su mega lopovi iz sdp-kph vikali ''drz te kutlu lopova'' dok su krali u 'v.lencu' i 'rijeckoj banci' 200 miljuna ondasnjih dolara....tako i sada veleizdajnici koji su razoruzali hrvatsku i dali oruzje svojim cetnicima vicuu "hadeze i ramljak su veleizdajnici"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije