Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2019. u 08:30

Ivica Todorić radije bi pravosudne probleme rješavao u političkom ringu nego u sudnici

Da je politika nacionalni sport u Hrvata potvrđuje i posrnuli biznismen Ivica Todorić, koji je i za slovensku televiziju ponovio ideju o osnivanju svoje stranke smatrajući, valjda, da bi ulaskom u politički ring (lakše) riješio svoje pravosudne probleme. Todorić je djetinje naivno slovenskom novinaru priopćio da se nada kako će odmah osvojiti i vlast, odnosno natpolovičnu većinu u Saboru. Naravno, Todorić ili živi u paralelnoj stvarnosti ili se dobro zafrkava na svoj račun, ali to samo svjedoči da je politika u Hrvatskoj postala disciplina dostupna raznim autsajderima i nevoljnicima.

Todorić se ne miri s gubitkom Agrokora, štoviše, smatra da mu ga je hrvatska Vlada otela, ali pravu bitku očito bi radije vodio na političkoj sceni nego u sudnici, gdje se baš olako ne može prodavati magla. U Hrvatskoj je registrirano oko 170 političkih stranaka, a samo 10 posto ih je parlamentarno. I kao da nam nije dosta toliko potpuno nepotrebnih stranaka i strančica, Hrvati su prvaci u kandidiranju uspješnih, popularnih ili karizmatičnih osoba za političke funkcije.

Ivica Todorić
1/13

Tako ni Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, ljetos nije mogao proći bez pokušaja političkih nominacija, kao što su i generala Antu Gotovinu, nakon što je oslobođen u Haagu, razni političari pozivali da se kandidira za predsjednika RH. To samo govori koliko je hrvatska politika estradizirana i koliko su percepcija i dojam važniji od sadržaja jer smiješno je da se ratnika ili nogometnog izbornika odmah pokušava ugurati u politiku. Hrvatska politička povijest pamti razne sportaše, glumce... koji su se okušali u Saboru, a iz ove perspektive estrada se čini još i razumnim odabirom.

Danas su se u politiku ugurale razne antisistemske, populističke, demagoške stranke koje su po svojim idejama i postupcima opasnost. Uzrok su takvim pojavama tzv. mainstream stranke koje su same sebi postale svrhom bezobzirno uhljebljujući i namještajući poslove i pozicije svojim partijskim članovima. Velike stranke, HDZ i SDP, očekuje veliko “pospremanje” u vlastitim redovima inače bi moglo doći do velike smjene na političkoj sceni.

Pogledajte i video - Hrvatski političari koji su se spominjali u seks-aferama:

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:14 02.02.2019.

..Iva mene zaboli kurac Ca brišeš komentare ali stavili smo stvar na svoje mjesto..nisi novinar,točka..

Avatar Observer
Observer
13:52 02.02.2019.

Hrvatska ima 170 stranaka . Samo toliko ? Ako se ovim tempom nastavi inflacija novih stranaka , bit ce ih uskoro vise od biraca.

OO
onako_ovlaš
09:42 02.02.2019.

pa država nudi izvrsne poticaje,visoke profite,bezbrojne sinekure a ne ulažeš ništa,eventualno neku neobrađenu i zapuštenu "parcelu" koju proglasiš vizijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije