Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.02.2019. u 11:22

Odrezala je šest godina Dolačkom jer sramoti policiju, a “lijepu i pametnu ženu” zapamtio je i Josip Klemm

O Jadranki Sloković zna se gotovo sve. Moćna, uspješna i elegantna, svojom pojavnošću u sudnici – u kombinaciji sa svojim poslovnim i životnim partnerom Čedom Prodanovićem – ispunja strahopoštovanjem tužitelje i članove sudskog vijeća podjednako, bogami i medije. Oni koje zastupa nerijetko se hvastaju da odvjetnica Sloković u sudnici znači već “pola pobjede”, i tako i bi sve do neki dan kad je naletjela na sutkinju Maju Štampar Stipić. Da kod nje nema labavo, dala je sutkinja naslutiti desetak dana ranije kada je zbog izostanka odvjetničkog tima, naslućujući neku vrstu opstrukcije, Sanaderu odredila odvjetnika po službenoj dužnosti.

S obzirom na to da joj nije palo na pamet dopustiti mu da se tri mjeseca “upoznaje sa slučajem”, u ponedjeljak je poletjelo i perje, nakon što se Sloković za prethodni izostanak pokušala opravdati bolešću, pa je javnost doznala i to da se sutkinja upustila u istraživanje je li njezin izostanak bio opravdan pa i zatražila podatke od HZZO-a i njezina liječnika. Kada ju je Sloković optužila za kršenje ljudskih prava, sutkinja Štampar Stipić nije se dala impresionirati pa joj je otpovrnula da viroza i išijas nisu razlozi za odgode. 

– Ovo vijeće neće dozvoliti odgode ni da predmet ode u zastaru – zagrmjela je sutkinja, a dan poslije, u utorak, otišla je i korak dalje pa je nakon novog verbalnog rata Jadranki Sloković i njezinoj kolegici odvjetnici Lauri Valković odrezala svakoj po 10 tisuća kuna zbog vrijeđanja sudskog vijeća. Ne ulazeći u meritum stvari tko je u toj priči kriv, a tko prav – jer nije na pravnim laicima da o tome sude – sutkinja Štampar Stipić pokazala je autoritet u vlastitoj sudnici kakav, barem javno, odavno nije viđen. Posljednji put, zapravo, viđen je opet u njezinoj sudnici, kada je prije 15-ak dana policijskom načelniku Željku Dolačkom, nepravomoćno osuđenom za pljačku sefa u vlastitu uredu, odrezala šest godina zatvora i otpravila ga riječima da je osramotio policiju.

Zapamtio ju je i poduzetnik Josip Klemm u ljeto 2017. kada ga je na godinu dana zatvora nepravomoćno osudila jer je svoju tvrtku oštetio za gotovo tri milijuna kuna, ta “lijepa i pametna žena”, kako ju je tada neumjesno etiketirao. No, sutkinja Štampar Stipić je, pokazalo se, puno više od toga, ona je živi dokaz da je pogrešno generalizirati te da postoje suci koji se ne daju uplašiti od bivših premijera, svemoćnih gradonačelnika, uglednih poduzetnika. I nije jedina. Neki je dan, uz puno manju medijsku pompu, požeški sudac Damir Ronko nepravomoćno osudio trojicu nasilnika koji su gotovo nasmrt pretukli zaštitara Ivana Topalovića na ukupno 18 godina zatvora, tako što je zakazivao rasprave svaka dva tjedna pa je suđenje od optužnice do presude okončano za samo sedam mjeseci.

“Nakon Daruvarca mislio sam da će se izvući”, kazao je zaštitar. Suci poput njih vraćaju povjerenje u hrvatsko sudstvo i u tome ih treba ohrabriti. Zapravo, bit će pravi užitak vidjeti kako će se u sudnici Maje Štampar Stipić danas provesti Milan Bandić, svjedok u aferi “Nadstrešnice”, nakon što se na prethodnom ročištu nije udostojio pojaviti.

>>Jadranka Sloković i Čedo Prodanović o Ivici Todoriću

Komentara 33

Avatar Apsalar
Apsalar
12:18 20.02.2019.

Je... nešto joj je spominjala da je viđena na letu za Pariz. Treba tim odvjetnicima i njihovoj taktici odugovlačenja stati na rep! Žalosno je jedino što to radi sudac na svoju ruku, umjesto da postoji sistem koji se tim bavi. Recimo neki sudski istražitelji koji provjeravaju svaku takvu odgodu...

Avatar VinkoL
VinkoL
12:25 20.02.2019.

Ovakvi suci su nažalost rijetke iznimke, umjesto da to bude praksa. Svaka joj čast.

MA
marsovka
12:34 20.02.2019.

Trebalo je Slokovicku kazniti puno više. Ona i Prodanović brane samo velike ribe Mamić, Todorić , Sanader. Zmam , da odvjetnici trebaju braniti svoje klijente, ali odugovlačiti proces , da ode u zastaru i još se ponašati bezobrazno i drskosko prema sudkinji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije