Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preljubnik

Suprugu Jackie varao neprekidno, a ona se osvećivala – šopingom

'Then U.S. President John F. Kennedy, seated in fabric-covered rocking chair, meets with Andrei Gromyko, then Minister of Foreign Affairs of the Soviet Union, in the Yellow Oval Room at the White Hous
Foto: Reuters/ PIXSELL
06.11.2013.
u 12:21

Po svemu sudeći, Jack i Jackie savršeno su si odgovarali. Oboje su dobro izgledali, imali potporu imućnih i utjecajnih obitelji, sve je oko njih izgledalo idealno i predodređeno da budu savršen uzorak bračnog para za Bijelu kuću

Jacqueline Bouvier Kennedy s kojom se John Kennedy oženio 1953. godine dugo je bila jedna od najpopularnijih i najomiljenijih prvih dama ali i Amerikanki, ne samo u SAD-u nego i u svijetu. Podrijetlom iz bogate američke obitelji francuskog podrijetla Jackie, kako su je od milja nazivali, u mladosti je bila novinarka i urednica Washington Times Heralda. U braku s Kenneyjem provela je jedno desetljeće a nekoliko godina nakon atentata u Dallasu, udala se za grčkog brodovlasnika Aristotelesa Onassisa, tvrdeći da je to jedini način da sačuva živote svojoj maloljetnoj djeci Caroline i John Kennedy.

Po svemu sudeći, Jack i Jackie savršeno su odgovarali. Oboje su dobro izgledali, imali potporu imućnih i utjecajnih obitelji, sve je oko njih izgledalo idealno i preodređeno da budu završen uzorak bračnog para za Bijelu kuću. Osim toga, John je volio žene, kažu da je tu sklonost naslijedio od oca koji je cijeloga života imao ljubavnice ali do 33 godine života ni jedna ga nije uspjela dovoljno dugo zainteresirati, pogotovo ne za brak.

No, Jackie, sa svojom klasičnom ljepotom i sofisticiranošću zaintrigirala je mladog političara što je bilo vidljivo iz njihovog prvog susreta u Washingtonu. Jacqueline Kennedy nije bila Eleanor Roosevelt ili Hillary Rodham Clinton u smislu političkog savjetovanja supruga. Prije nego je JFK pobijedio na izborima rekla je zapanjenim novinarima da mora priznati kako ne zna koji je datum predsjednička inauguracija, a na pitanje koje bi mjesto moglo biti prikladno za sljedeću Demokratsku konvenciju, odgovorila je, “Acapulco.”


Prva dama kao ikona mode i stila


Ali ona nije bila važna za politički utjecaj jer je imala svaki drugi, od društvenog do umjetničkog, bila je omiljena modna ikona američkih žena i doprinosila je kao rijetko koja prva dama, popularnosti svog supruga. Obožavali su je i Johnov brat Robert- Bobby Kennedy i cijela obitelj Kennedy čak i onda kad je suprugovom ocu govorila da će se zbog tračeva o sinovljevom izvanbračnom životu razvesti i otići s djecom. To je u katoličkoj obitelji Kennedyjevih bila nemoguća misija i svekar joj je predložio da će na poseban račun staviti milijun dolara koje će imati pravo preuzeti ako John ne pobijedi na predsjedničkim izborima jer je bez savršene supruge kakva je ona bila, takav uspjeh bio neostvariv.

Ostala je u braku ali ne zbog novca nego jer je iskreno voljela Johna te je bila i prkosna želeći dokazati da i ona može imati svoje pobjede. Zamolila je supruga za diskreciju i zatražila da se ne petlja s njenim prijateljicama i poznanicama te da je ne dovodi u neugodnosti u javnosti.

To obećanje bilo je teško održati mladom Predsjedniku kojem su se žene nudile a on se nije trudio odbijati ih pa se govorilo da stalne glavobolje i bolove u leđima Kennedy sanira aktivnim seksualnim životom.

Kad je shvatila da suprugovo ponašanje neće promijeniti Jackie se s velikim žarom koncentrirala na uređenje interijera Bijele kuće koja je zablistala s njenim modernim dekoracijama a unatoč stalnoj brizi za djecu koju nije zapostavljala, postala je aktivnija u Washingtonu i skrenula pažnju na sebe ne samo ljepotom nego i inteligencijom. Takvo ponašanje je djelovalo na predsjednika koji se opet približio supruzi koja je ostala trudna četvrti put ali im je sin nakon poroda umro pa ta blizina nije dugo trajala jer su priče o njegovim avanturama sa poznatim ženama a najviše one s glumicom Marlyn Monroe razljutile Jackie. Zbog toga često s djecom tjednima odlazila iz Bijele kuće ne javljajući se danima suprugu na telefon. Svjedoci potvrđuju da se prvi par Amerike opet zbližio nekoliko mjeseci prije puta u Dallas gdje je Kennedy ubijen.


Trošenjem se osvećivala za preljube


Prva dama je suprugove preljubničke avanture zaboravljala i uz česti šoping u kojem je na odjeću i nakit trošila cijelu Kennedyjevu godišnju plaću, sto tisuća dolara u 1961. i isto toliko u 1962.godini. Svoje i troškove za djecu Kennedy je bio prisiljen pokriti s osobnim sredstvima koje je imao kao član bogate obitelji. Kad je stigao godišnji račun iz samo jedne poznate robne kuće u New Yorku koji je iznosio 40 tisuća dolara, što je u to vrijeme bilo veliko bogatstvo, Predsjednik je Jacky pitao na što je potrošila toliki novac a ona nije ponudila nikakvo objašnjenje. To je bila njena “slatka” osveta!

Kennedy, na njenu žalost nije bio pretjerano zabrinut hoće li mediji objavljivati tekstove o njegovim aferama a da to ipak ne bude glavna tema njegova predsjednikovanja često se pobrinuo brat Bobby Kennedy kojeg je na očevu inicijativu imenovao ministrom pravosuđa.

Da sve ne bude pretjerano jednostavno pobrinuo se dugovječni i moćni direktor FBI-a J.Edgar Hoover koji je svakodnevno pratio predsjednikove privatne aktivnosti i imao stalni pritok informacija o ljubavnim aferama.

Želeći zadržati svoju političku neovisnost i utjecaj FBI-a koji je pokušao zasjeniti predsjednikov brat tražeći da i na njegov ministarski stol redovito stižu sve tajne informacije, lukavi Hoover je Bobbyju Kennedyju dostavljao fotografije sa intimnih susreta Jacka s raznim ženama.


Šef FBI-a pratio Kennedyjeve ljubavne afere


Jedna od takvih veza koje je Hoover saznao je Kennedyjev odnos s Judith Campbell , kasnije Exner. Kennedy je u tu avanturu uveden uz pomoć pjevača Franka Sinatre tijekom njegove kandidature za demokratsku predsjedničku nominaciju. U isto vrijeme , Sinatra je upoznao lijepu Campbell i s mafijašem Sam Giancana , i oni su također postali ljubavnici. Hoover je 1961.godine saznao za Kennedyjevu i Campbellinu aferu tijekom prisluškivanja telefona vođe mafije Johna Rosellija . FBI je saznao da Campbell često naziva i Bijelu kuću i razgovara s Kennedyja osobnim tajnikom, Evelyn Lincoln, koji je bio optužen za osmišljavanje aranžmane za ljubavničke posjete. S tim je informacijama, Hoover otišao kod ministra pravosuđa Bobbyja Kennedyja i obavijestio ga da je njegov brat u vezi sa ženom koja je surađivala s mafijašima . U ožujku 1962. Kennedy je prekinuo s Campbell, a dva mjeseca poslije na Bobbyjev savjet, on je zahladio sve odnose sa Sinatrom koji mu je pomagao u predsjedničkoj kampanji ali je cijelu obitelj Kenendy a posebno oca Josepha doveo u opasnu situaciju, obečavajući mafiji da će biti zaštićeni kad John bude u Ovalnom uredu.


Ljubovao i sa špijunkom


Kennedyjeva afera s Judith Campbell Exner ostala je tajnom sve dok je članovi Republikanske stranke nisu otkrili u medijima 1975.godine. Dvije godine poslije Campbell je objavila knjigu “Judith Exner : Moja priča” u kojoj je opisala svoj odnos s Kennedyjem i mafijašem Sam Giancanaom.


Hoover je također znao i za druge Kennedyjeve ljubavnice poput Ellen Rometsch, dvadeset sedmogodišnja Nijemica. Iako je to bila kratka avantura, Rometsch je često dolazila u Bijelu kuću gdje se gola kupala u bazenu tijekom proljeća i ljeta 1963. godine. Hoover je obavijestio predsjednikova brata da Rometsch može biti njemačka špijunka. Bobby ju je 21.kolovoza deportirao natrag u Zapadnu Njemačku .

Kad su informacije procurile do Kongresa, senatski čelnici su željeli istražiti da li je predsjednik imao vezu s njemačkom špijunkom ali Hoover je na sastanku izvjestio da ne postoje dokazi koji ukazuju na tu činjenicu. Senatori su povjerovali šefu FBI-a.


Iako je Kennedy tada vješto izbjegao otkrivanje istine o njegovom neprimjerenom privatnom životu, mnogi detalji će izaći nakon njegove smrti što je naštetilo ugledu mrtvog predsjednika. U studenom 1975.godine senatski pododbor, koji je bio zadužen za istragu CIA-inih ubojstva, otkrio je pojedinosti Kennedyjeve afere s Campbellom po kojima je cilj njenog druženja s mafijašem San Gaincanijem bilo provesti plan za ubojstvo Fidela Castra na što ju je navodno nagovarao i Predsjednik.


Druge žene


Kennedy je ljubovao i sa tajnicom za medije prve dame, Pamelom Turnure. Bila je stara samo 23 godine i dobila je posao na predsjednikovu preporuku ali nije imala iskustva jer nikada prije nije radila taj posao.


U isto vrijeme, Kennedy je bio u vezi s Marija Pinchot Meyer koja je započela početkom 1962. nakon što ju je Kennedy upoznao na božičnom prijemu u Bijeloj kući u prosincu 1961.godine. Do 1963. ona je posjetila Bijelu kuću najmanje trideset puta. Nije samo Bill Clinton ljubio svoje tajnice jer i Kenendyje je volio svoje s kojima se zabavljao u Bijeloj kući a nazivao ih je kodnim imenima za koje su samo one znale.


Kennedy i Marilyn Monroe


Kennedyjev izvanbračni odnos s glumicom Marilyn Monroe opet je u interesu javnosti u posljednjih nekoliko godina kad su otkriveni i novi dokazi. Nakon što je poludrogirana u svibnju 1962. na proslavi njegovog rođendana u Madison Square Gardenu u New Yorku sugestivno otpjevala “Sretan rođendan, gospodine Predsjedniče”, teško je bilo zaustaviti tračeve u medijima i javnosti.


Marilyn je svima koji su htjeli slušati o njezinu odnosu s Kennedyjem prepričavala njihove susrete u kući na plaži u Santa Monici, i po raznim hotelima. Ona je vjerovala da će se John rastaviti od supruge i nju oženiti pa je bila neugodna u čestim pozivima svom ljubavniku u Ovalni ured. Kad je Marilyn postala opasnost za Kenendyja poslao je brata Bobbyja da je umiri a šaputalo se da je i on imao aferu sa slavnom ali nestabilnom glumicom. Spremačica ju je pronašla mrtvu 5.kolovoza 1962. godine u njenoj kući u Los Angelesu. Kao uzrok smrti navedeno je predoziranje tabletama za spavanje. I dalje su aktualne teorije zavjere koje govore kako su za smrt Marilyn Monroe odgovorni John i Robert Kennedy.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
cronada
19:29 06.11.2013.

ohoho on je bio veliki Casanova i prije i za vrijeme Jackie, nije bas bio dobar primjer sto se tice vjernosti prema supruzi, a niti njegova braca kao i veliki tata Kennedy! Jos se premalo kod nas pise o istini Kennedy clan!

Avatar Sunčica
Sunčica
15:37 07.11.2013.

A bogme nije niti Jacqueline bila svetica....u jednoj od posljednjih biografija piše kako je u drugom braku s Onassisem mužu naplaćivala svoje usluge, a svaka usluga je imala svoj cijenik. Kako se ponašala sa Kennedijem i dali je i njemu naplaćivala...e to se za sada još uvijek ne zna. Zato bi trebali više znati o kakvom se to braku radilo.....da ne prosuđujemo površno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije