86 18°C
  • stefj:

    Ma ništa neće pomoći kako god se zvalo dok god se ne uvede vaučerizacija i dok se ne izjednače privatne s državnim školama. Danas iz proračuna plaćamo po učeniku otprilike isto koliko košta i privatna škola, tako da ne vidim ... prikaži još! zašto se ne bi mogla izjednačiti i kvaliteta usluge... Ako su primanja učitelja zagarantirana, ako nema valorizacije rada pojedinog učitelja i pojedine škole, onda su učenici višak u takvom sustavu i samo smetaju... Nikakav kurikul, kurikulum ili možda i kurkuma neće u tome pomoći. Ako se sustav postavi na zdrave noge, onda će loše škole lošije zarađivati i propasti, prvo one obiteljske, gdje su zaposlene cijele obitelji učitelja i učiteljica... U normalnom sustavu škole se bore za dobre učitelje, dobre učenike i pružaju im kvalitetno obrazovanje. Taj sustav je i jeftiniji, koštao bi osjetno manje nego što sada izdvajamo iz proračuna...

  • AAAAAA:

    hebo vas kurikul ili kurikularni ili kak hoćete! U udžbeniku za biologiju za 8. razred pišu 4 autorice (babe nemaju pojma) kak zmija plijen hvata iz zasjede, a ilustracija je slika na kojoj kaća guta jaje - a vi o latinskom?!!!!!

  • bakulušić:

    Stručnjaci su složni i da uputnik upućuje na pogrješan put i da kurikulna reforma ide stranputicom. Stručnjaci upozoravaju ali su nemoćni jer ih nitko ne sluša. "Šuvarovci" i dalje rade po svome a Plenković im je dao slobodu da se ... prikaži još! održi na vlasti. I uopće ga ne zanima je li kurikul, je li kurikulum ili uputnik na nekom čudnom jeziku koji izumire i koji europskim karijeristima ništa ne znači jer oni govore pet drugih.

Još iz rubrike Premium

don anđelko kaćunko
44
Don Anđelko Kaćunko

'Na papinoj sam strani oko Stepinca. Nisam zagovornik onih kojima je domoljublje religija'

Greta Thunberg
Dino Pešut

Pozdrav iz sive zone jer javna diskusija zauzima samo ekstremne stavove

OBAVJEŠTAJNI CENTRI

Povjesničar objavio novu knjigu u kojoj je popis 7500 članova OZNE i UDBE

132