28 14°C
  • stefj:

    Ma ništa neće pomoći kako god se zvalo dok god se ne uvede vaučerizacija i dok se ne izjednače privatne s državnim školama. Danas iz proračuna plaćamo po učeniku otprilike isto koliko košta i privatna škola, tako da ne vidim ... prikaži još! zašto se ne bi mogla izjednačiti i kvaliteta usluge... Ako su primanja učitelja zagarantirana, ako nema valorizacije rada pojedinog učitelja i pojedine škole, onda su učenici višak u takvom sustavu i samo smetaju... Nikakav kurikul, kurikulum ili možda i kurkuma neće u tome pomoći. Ako se sustav postavi na zdrave noge, onda će loše škole lošije zarađivati i propasti, prvo one obiteljske, gdje su zaposlene cijele obitelji učitelja i učiteljica... U normalnom sustavu škole se bore za dobre učitelje, dobre učenike i pružaju im kvalitetno obrazovanje. Taj sustav je i jeftiniji, koštao bi osjetno manje nego što sada izdvajamo iz proračuna...

  • AAAAAA:

    hebo vas kurikul ili kurikularni ili kak hoćete! U udžbeniku za biologiju za 8. razred pišu 4 autorice (babe nemaju pojma) kak zmija plijen hvata iz zasjede, a ilustracija je slika na kojoj kaća guta jaje - a vi o latinskom?!!!!!

  • bakulušić:

    Stručnjaci su složni i da uputnik upućuje na pogrješan put i da kurikulna reforma ide stranputicom. Stručnjaci upozoravaju ali su nemoćni jer ih nitko ne sluša. "Šuvarovci" i dalje rade po svome a Plenković im je dao slobodu da se ... prikaži još! održi na vlasti. I uopće ga ne zanima je li kurikul, je li kurikulum ili uputnik na nekom čudnom jeziku koji izumire i koji europskim karijeristima ništa ne znači jer oni govore pet drugih.

Još iz rubrike Premium

Denis Derk

Zašto vlast ignorira Zrinske i Frankopane?

zatvor
branimir pofuk

Većina onih koji kažu da je svaka žrtva žrtva, a svaki zločin zločin uglavnom lažu

julije domac

Peršin, Mjesec i vlastita energija