Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.08.2019. u 14:00

Bošnjačko vodstvo pokazalo je neprijateljstvo prema Hrvatskoj koje se može mjeriti s najcrnjom protuhrvatskom četničkom propagandom

Jedan ljevičarski dnevni list na naslovnoj stranici najavljuje dva teksta o izjavi hrvatske predsjednice u Izraelu. Prvi – “Kolinda G. K. opet optužila novinare: Nisam to rekla. To su komentari jedne novinarke” – prigovara predsjednici da se često izvlači na novinare. Drugi – “Ne želi razgovarati – Novinarka Jerusalem Posta umanjuje težinu svoga članka – tvrdi da to ‘nije velika priča’” - donekle potvrđuje predsjedničino opovrgnuće tvrdnji kojima je izazvala srdžbu među Bošnjacima u BiH.

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović bi naslov još više išao u prilog da izriče bit teksta u kojem je novinarka porekla ono što je napisala o toj izjavi. Kako piše dnevni list, ona je “opovrgnula najsporniji dio sadržaja njezina teksta koji govori o tome da je BiH država kojom upravlja ‘mlitantni islam’” .

Kad je tako, kad se novinarka sama ispravlja, kako se u naslovu može napisati da je predsjednica “opet optužila novinare”.

Može, jer ako to i nije istina učinak je postignut, čitatelj pamti kako se Kolinda po svom običaju izgovara na sumnjiv način. Pa i kad se pročitaju oba teksta, kad se vidi da je Kolinda u pravu, sjenka ostaje.

Ni jedan ljevičarski portal ne drži se činjenica, ne zanima ga je li Kolinda uistinu rekla ono što je izazvalo buru ili nije, nego i on iskorištava slučaj da bi mu dao težinu ne po onome što je stvarno bilo nego po općem, negativnom obilježju Kolindine međunarodne politike. Te će u naslovu napisati - “Predsjednica RH ima cijelu povijest međudržavnih diplomatskih incidenata. I to je glavni problem”. Kad se napiše takav naslov, u konkretnom sporu Kolinda može biti posve u pravu, ali nije u pravu ona nego novinarska zloba. Kad je posrijedi međunarodni kontekst, ako ne naglašeni ili pristrani patriotizam barem bi objektivnost trebala biti presudna. Ali nekim je ljevičarima nepoćudni mu hrvatski političar nepodnošljiv s kim god se u svijetu našao u sporu. A ovaj put imali su doista što reći i o bjesomučnim, uvredljivim, klevetničkim, agresivnim, neprijateljskim reakcijama u BiH na navodne Kolindine izjave. No nisu svi ljevičari isti, drugi portal iznad opširnog teksta ima naslov “Pitali smo Jerusalem Post o Kolindinoj izjavi, čini se da su teško pogriješili”.

Naravno, desničarima kojima se predsjednica u posljednje vrijeme zamjerila nekim svojim izjavama i potezima, nije ni palo na pamet da stanu u njezinu obranu premda se javljaju prilikom mnogo beznačajnijih događaja, kao što je bilo “ćaćevanje” jednog građanina pred premijerom Plenkovićem na Korčuli. Kad je riječ o ljevičarima, Kolindi impresivna pojava i impresivna pobjeda na prošlim predsjedničkim izborima nikad neće biti oproštena. Našla se nasuprot Ivi Josipoviću koji se od prvog dana svoga mandata pripremao za drugi mandat, pet godina su mediji ustrajno i stalno pisali o oko 80 posto potpore koju prema anketama ima među biračima, pa se činilo nemogućim da na izborima doživi poraz, to više što su još bile žive uspomene na neslavno vladanje HDZ-a u dva mandata. Kolinda Grabar-Kitarović pojavila se kao odlučna hadezeovka i Tuđmanova baštinica, ali bez ožiljaka koje je na mnoge hadezeovce ostavilo vrijeme poslije Tuđmana. Osim toga, po svemu je bila suprotnost slici koju su nametali ljevičari o HDZ-u kao o ruralnoj, zatucanoj, primitivnoj stranci.

Lijepa, šarmantna, sa stilom u odijevanju i svekoliku ponašanju, obrazovana, sa znanjem nekoliko svjetskih jezika i s međunarodnom karijerom o kojoj ljevičari mogu samo sanjati, a uz to sa zdravim katoličkim, konzervativnim, narodskim odgojem, Kolinda je za ljevičare bila šok od kojeg se do danas nisu oporavili a neće još zadugo. U kratko vrijeme predizborne kampanje prebrisala je pet godina Josipovićevih priprema za drugi mandat i trijumfalno pobijedila. Kad god su ljevičari od tada do danas negativno pisali o njezinoj politici, postupcima, izjavama... u tom je nijekanju bilo i nijekanja njezine svekolike pojave koju teško podnose. Pa kad danas čitamo naslov - “Predsjednica RH ima cijelu povijest međudržavnih diplomatskih incidenata. I to je glavni problem” - u njemu čitamo i “cijelu povijest” nepodnošljivosti prema njezinoj osobi. Ili kad čitamo da je “opet optužila novinare”, čitamo kako “opet” šokira svojom iznimnošću. Na kraju treba reći da je dobro što se cijeli slučaj dogodio, bošnjačko vodstvo je pokazalo svoje najružnije lice, takvo neprijateljstvo prema Hrvatskoj može se mjeriti s najcrnjom protuhrvatskom četničkom propagandom u najcrnjim vremenima. 

Komentara 56

Avatar Vukomerec
Vukomerec
14:46 02.08.2019.

Bošnjački političari Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović i Željko zvani Sejdo Komšić su neupitni islamisti povezani s egipatskom Muslimanskom braćom i Tayyipom Erdoganom. Sam Komšić je u Mostaru govorio o nijetu (islamski pojam za odlučnost).

Avatar Matteo1212
Matteo1212
15:03 02.08.2019.

Činjenica da tzv. ljevičari nekoga ne podnose je siguran pokazatelj da dotična osoba korača ispravnim putem a što se tiče sejde, izmetbegovića i ostale islamističke vrhuške koja trenutno drma susjednom državom, izjave objavljene u Jerusalem Postu su pun pogodak -pravo u sridu samo što istina peče🤣🤣🤣Žalosno je da je samo Dodik u stanju pokazati zube toj bagri dok naša vlada glumi da se to nas ne tiče

CE
cenzura
14:45 02.08.2019.

Zalud Vam je g. Ivkošiću pisati o ljevičarskim "novinarima" jer oni toni nisu. Riječ je običnim aktivistima kojima su istina i korektnost strani i nepoznati pojmovi. Kad su činjenice u supotnosti s njihovim stavovima, tim gore za činjenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije