Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.10.2014. u 11:51

Ako su teroristi, ako su nečija, Staziću neprijateljska vojska, nužno im je suprotstaviti se istim, vojnim stredstvima, biti im vojni protivnik, a taj protivnik je – Jugoslavenska armija...

Sjećate li se sadašnjega ministra obrane Ante Kotromanovića sa Sinjske alke iz 2001. godine, kad je bio jedan od glavnih sudionika u pokušaju "desničarskog državnog udara"?

Taj isti Kotromanović za koju će se godinu "opametiti", postat će član SDP-a i poslije pobjede Kukuriku koalicije na izborima njegov Sinjanin po ocu Milanović imenovat će ga ministrom obrane. Kotromanović će mu se odužiti i zagovorom kod svoga ratnoga suborca Ante Gotovine, s kojim će se premijer, na neuobičajeno prisan način, više puta družiti za javnost, pokazujući tako i svoju visoku patriotsku svijest. Kotromanović je, da podsjetimo, kao alkarski vojvoda, koji je zamijenio zatvorenoga Mirka Norca, 2001. na Alki održao žestok govor protiv vlasti Ivice Račana zbog kriminaliziranja branitelja, a iste te branitelje što prosvjeduju ispred Ministarstva obrane prije koji dan će njegov stranački drug, potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić proglasiti vojnim krilom HDZ-a, što po poimanju sintagme "vojno krilo" uvriježenom i u nas i u svijetu ne znači ništa drugo nego da su teroristi.

Ako su teroristi, ako su nečija, Staziću neprijateljska vojska, nužno im je suprotstaviti se istim, vojnim stredstvima, biti im vojni protivnik, a taj protivnik je – Jugoslavenska armija. Budući da je ne jednom Stazić izjavio kako bi HDZ trebalo ugasiti, logično je zaključiti da bi trebalo bi ugasiti i njegovo vojno krilo, to jest branitelje, što su i pokušali Veljko Kadijević, Blagoje Adžić i drugi. Tako Zoran Milanović u svojoj taktici političkoga održanja s jedne strane na visoke dužnosti imenuje žestoke desničare poput Ante Kotromanovića a s druge pak strane žestoke jugonostalgičare poput Nenada Stazića. Samo dan nakon najteže moguće uvrede upućene braniteljima iz Stazićevih usta, Milanović će u televizijskom obraćanju javnosti reći kako njegova vlada "nije ni jednom mišlju, djelom ili propustom dovela u pitanje ljudsko dostojanstvo hrvatskih branitelja i neprolaznu važnost Domovinskog rata". Kad je riječ o Staziću, formalno je u pravu, jer ovaj nije u Vladi, ali to ništa ne znači kad se zna da Milanoviću bojovnici poput Stazića, Matića i Jovanovića služe kao "agresivno krilo" u najtežem mogućem optuživanju političkih protivnika.

U razmaku od samo dva dana iz vrha vlasti čut će se likvidatorska denuncijacija o braniteljima kao HDZ-ovim teroristima i uvjeravanje da je ista ta vlast u politici prema njima nedužna kao bogobojazno dijete koje nije sagriješilo ni riječju, ni mišlju, ni djelom, ni propustom. Premijer brani ministra branitelja i njegove suradnike, premda od početka vlasti Kukuriku koalicije nije bilo tjedna bez neke Matićeve nepodopštine ili nepodopštine prema braniteljima iz redova vlasti. Spomenimo samo neke. Mjesecima je, uz objavu Registra branitelja, ministar prijetio "lažnim braniteljima", premda ima posve uvjerljivih svjedočenja da je sam krivotvorio svoj ratni put i bio dvostruki dezerter. Hrvatskog branitelja Veljka Marića koji je u Beogradu osuđen na dugotrajni zatvor optužio je kao ratnog zločinca, premda beogradski odvjetnici tvrde da imaju neoborive dokaze da je nevin, dokaze koje sud nije htio ni saslušati.

Njegov pomoćnik Bojan Glavašević ne samo da je izjednačio agresora i žrtvu, nego je agresorske vojnike proglasio moralnijim od hrvatskih. Ostojićevi policajci su branitelju Darku Pajičiću Vukovaru, samo zato što je skidao ćirilične ploče, prepolovili glavu i pretvorili ga u invalida. Licemjerni i bešćutni premijer nakon svega toga ima obraza govoriti o potpunoj nevnosti vlasti i potpunoj bezrazložnosti braniteljskih prosvjeda! To zastrašujuće udaranje po braniteljima i zabrana da ispuštaju krikove zapravo se uklapa u politiku Vlade koja zemlju vodi u katastrofu, samoljubivo govori o svojoj nezamjenjivosti te vrijeđa i omalovažava sve koji joj se usprotive. Čovjeku koji vodi takvu Vladu političko njihalo što ga hiće od druženja s Gotovinom do uporabe Stazića koji bi Gotovinu najradije vratio u zatvor samo je kratkotrajna zabava.

>>Stazić: Branitelji su vojno krilo HDZ-a; Reiner: To je besmislica

>>Stazićeva izjava o braniteljima je poput tempirane bombe "vojnog krila SDP-a"

Komentara 40

19
1995josip
12:07 31.10.2014.

Razumijem da srbi i komunisti podržavaju ovu lošu politiku stranke SDP , ali zašto pojedini Hrvati bliski kokošinjcu SDP podržavaju ponižavanje i omalovažavanje hrvatskih branitelja , ljudi koji su naj zaslužniji da bi ovi hahari trenutno na vlasti sjedili udili u udobnim foteljama i primali za naše prilike ogroman novac i do 20 000 kuna svaki mjesec ! Branitelji su potpuno u pravu , i budu na kraju ovog cirkusa za koji je SDP zaslužan , ostvarili svoja prava na dostojanstven život i prestanak teroriziranja i vrijeđanja Hrvata u svojoj Domovini .

Avatar johny21
johny21
11:59 31.10.2014.

Čuj ovog Stazića što se pravi fin, dok je bio u oporbi onda je pametovao, a sada šuti kao dijete u ćošku!

PP
popi popi
12:22 31.10.2014.

Najbolje da postavi svoje partizane krvavih očiju ,nosonja jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije