Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.11.2017. u 10:00

Ekipa iz HNS-a imala je samo jedan cilj – zadržati što više fotelja u državnim institucijama i javnim firmama, a time i tijek novca

Kad je novi/stari predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak početkom svibnja ove godine dao TV izjavu u kojoj je prezime osnivačice HNS-a Savke Dabčević-Kučar izgovorio krajnje prostački – k…., tada je zapravo konačno najjasnije javno dao do znanja da je cijela njegova politika i politika HNS-a upravo na toj razini.

Čin njegova povratka na čelo HNS-a, s kojeg zapravo nije ni otišao, nego je u zavjetrini i dalje vodio sve konce stranačke politike, samo je još jedan debeo čavao u lijes političke kulture u Hrvata. Jer HNS je stranka koja predstavlja sve najgore u hrvatskoj politici, a s Vrdoljakom na čelu pala je i ispod samoga dna, što god bilo to dno, ali je dno koje će od politike i izbora i uopće sudjelovanja u politici što dalje tjerati sve zdravo u ovoj zemlji, koliko ga je još uopće ostalo. Ili će biti još samo jedan motiv više da ljudi napuštaju zemlju, tko god može. Jer ovo se više ne može progutati ni uz hektolitre tekućine.

Koliko je sve skupa najobičnija lakrdija, najbolje je to opet pokazao Vrdoljak preksinoć pred TV kamerama, kada je bio na rubu da novinarima opsuje što ga uopće pitaju kako je to opet došao na čelo stranke koja je u koaliciji s HDZ-om, čiju je Vladu nazivao „Titanik Vladom“, protiv čije je koalicije javno deklarativno bio do posljednjeg trenutka, a onda je formalno dao ostavku, kako bi HNS lakše prešao preko toga da uđe u brak s HDZ-om, i tako učini najgoru prijevaru birača u kratkoj povijesti hrvatske demokratske politike.

Jer birači na izborima nisu dali glas za takvu koaliciju. Sva njihova opravdanja da je to zbog stabilnosti, da HNS želi Hrvatsku promijeniti nabolje, pogotovo kad to dolazi iz usta Vrdoljakova potrčka Predraga Štromara, zvuči krajnje degutantno.

Pragmatična ekipa iz HNS-a imala je samo jedan cilj, zadržati što više fotelja u državnim institucijama i javnim firmama koje je dobila za vrijeme Milanovićeva mandata, a time, dakako, zadržati pod kontrolom i tijek novca. HDZ-u je pak takav HNS trebao da zadrži vlast i ništa drugo. Ni o kakvoj se stabilnosti ne radi, ni o kakvoj brizi za državu i društvo, nego samo o očuvanju vlastitih sebičnih interesa, interesa stranaka i interesnih grupacija, i ništa više. Što je HNS učinio dosad u Plenkovićevoj Vladi? Jedno veliko NIŠTA! Ni Plenkovićeva većinska Vlada HDZ-a nije povukla nikakve značajnije protržišne korake, koji bi išli prema ukidanju socijalističkog načina upravljanja gospodarstvom.

Štoviše, najnovijim kolektivnim ugovorom s državnim službenicima i namještenicima samo su dodatno zacementirali neodrživo stanje i zabili još jedan čavao u lijes bilo kakvih značajnijih reformi državne birokracije.

Vrdoljakov preksinoćnji nervozni ples pred TV kamerama, kad su ga novinari oblijetali pitanjima o „Titanik Vladi“ i o tome koliko je dugo znao za koaliciju prije ostavke, dovoljno govori o njegovoj nečistoj savjesti, kao i o savjesti cijeloga HNS-a. On bi sad najradije da se sve to zaboravi, kao da se nikad ništa nije dogodilo i kao da nikad prije ništa nije rekao što mu sad ne ide u prilog. Najbolja bi bila opća amnezija. Ali neće ići!

Smiješno je i to što Vrdoljak neće ući u Vladu! I ne mora, i tako cijelo vrijeme vuče konce u stranci i prema Vladi, što odgovara i njemu i Plenkoviću. Zašto bi iritirao javnost u Plenkovićevoj Vladi, kad se sve može dogovoriti i izvan Vlade, i kad Štromar dobro odrađuje posao za svoju fotelju. To što Hrvatska od svega toga nema nikakve koristi, koga briga?!

I ne samo to, bila bi prevelika pljuska prema javnosti kad bi Ivan Vrdoljak ponovo osvanuo u Vladi, a nakon njegove najveće afere, one s razdjelnicima, kojima je nanio nemjerljivu štetu tisućama i tisućama ljudi, i nikome ništa. Ma i sam način kako je opet došao na čelo stranke, bez bilo kakvog protukandidata, dovoljno govori o samoj stranci koja bi mijenjala Hrvatsku nabolje!

Molim lijepo, ostavite Hrvatsku na miru, što dalje prste od nje! I to još stranka koja se u ispitivanjima javnog mišljenja vodi kao statistička pogreška, koja u normalnim demokratskim zemljama ne bi imala nikakav utjecaj na javni i politički život, a kod nas određuje hoće li Vlada pasti ili neće, i nameće se kao neki moralni i svaki drugi arbitar u javnom diskursu!

Sve skupa dovoljno da se ljudima samo još dodatno zgadi domaća politička scena, i da bježe iz ove zemlje kojoj takve politike ubijaju budućnost! No glavno da smo stabilni, ali samo u stalnom nazadovanju!     

Komentara 29

MA
marsovka
10:41 13.11.2017.

Vrdoljak je velika sramota, da ima stida i srama nigdje se nebi pojavio , a ne još drži lekcije drugima kakvi trebaju biti.

Avatar x-y
x-y
10:17 13.11.2017.

Bravo, bravo, bravo Zvonimire!!! Jako istinito i objektivno..............................

PI
picindim
11:00 13.11.2017.

uz statistička pogreška dodao bi i moralna kaljuža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije