Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
23 2°C
Povratak na članak

Sramota je da se lažima pokušavaju opravdati i osporavati zločini protiv čovječnosti!

Bilo bi zanimljivo pobrojati koliko se Titovom antifašizu spominje antifašizam, a koliko komunistička/socijalistička revolucija. Revolucija jede sve svoje protivnike. Uz genocid nad njemačkom nacionalnom manjinom “pojedeni” su i Židovi preživjeli u NDH
18. ožujka 2019. 4481
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
33
 • Bogočin:

  Ovi samozvani antifašisti a u stvarnosti Jugofašisti i slijedbenici zločinaca Tita, Dubajića, Rankovića, Mihajlovića i ostalih smrtnih meprijatelja hrvatskoga naroda, nakon svih nepobitnih dokaza se još osude držati neka moralna predavanja i satove povijesti. Pa vaši su uzori bili nacistički ... prikaži još! saveznici sve do napada Hitlera na SSSR. Vaši su zlotvori, samozvani antifašisti u samoj završnici rata i poraću poubijalu oko 240 000 Hrvata. Ukupni broj ustaša je bio oko 82 000. Otprlike polovica ih je uspjela pobjeći ili nije bila poubijana. Likvidirano je, mahom bez suđenja otprilike polovina ustaša. Vrli moji antifašistički mudraci odgovorite mi na pitanje tko su bili onih drugih 200 000 poubijanih Hrvata koji nisu bili ustaše? Da, vaš odgovor znamo. To su bili kolaborateri i narodni neprijatelji, a tko su neprijatelji određivala je partije, pardon antifašisti. Nezgoda je što su narodni neprijatelji naj češće bili stvarni antifašisti i demokrate. Pa među likvidiranima je bilo naj više HSS-ovaca i to lijevoga krila HSS-a iako su mnogi od njih podržavali NOB. Kad danas slušam ove antife vidim da se je kod ovih novih zadržao onaj isti mentalni i vrijednosni sklop. Komunisti su antifašisti, a svi oni koji su bili protiv njih su fašisti i zaslužili su smrt bez dokazane krivice. Draga gospode, vi ne samo da nemate nikakvog moralnog prava nekome držati lekcije o demokraciji, jer ste bili sušta suprotnost onome čime se danas prikazujete. Vaš glavni neprijatelj je bila zapadna demokracija.

  1 18. 3. 2019. u 11:40
 • Avatar SheriffWoody
  SheriffWoody:

  Zamislite da netko opravdava konc logor Jasenovac jer je to tada u Europi bilo normalno. Zločin ubojstva 200-300 tisuća ljudi NAKON rata 1945. opravdava se time da su i drugi to radili. Prvo, nije istina, a i da jeste nije opravdanje.

  3 18. 3. 2019. u 11:40
 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Kaže se da revolucija jede svoju dijecu. Komunjare su bile neprobavljive. I danas su.

  18. 3. 2019. u 11:35
 • Avatar atrpimir
  atrpimir:

  Zanimljivo mi je kako autor kolumne despot proziva titove idolpoklonike, a upravo je istima tj njihovim nasljednicima, davao podršku. radi se naime o mirjani rakić, kako ju je despot nazvao "dama", a inače joj je kodno ime bila Gisela. Radilo ... prikaži još! se o sramotnoj i skandaloznoj odluci Vijeća za elektroničke medije Z1 televiziji kojoj je uskratila pravo na emitiranje na tri dana. Z1 je kažnjen zbog izjava voditelja Marka Juriča izrečenih u emisiji "Markov trg". Despot je pružio podršku rakićki podržavajući odluku agenciji da se radi o "govoru mržnje" no niti jednom rječju nije pojasnio po kojim kriterijima je vijeće to ustvrdilo, a niti dorh naravno nije podigao optužnicu protiv g. juriča. toliko o despotu i njegovom "vjerodostojnom" novinarstvu

  2 18. 3. 2019. u 12:19
 • bakulušić:

  Lažima se pokušava zadržati vlast, pozicije i privilegije. Istina bi sve to ugrozila. Dakle, cilj opravdava sredstvo! Lukavi Lovro bi rekao - Hvaljen Isus i Marija!

  18. 3. 2019. u 12:00
 • lill:

  Prijatelj je pričao - imao je tetu /ni njegova majka je se ne sjeća jer je bila premala u to vrijeme/ koja je živjela s jednim policajcem u NDH. Samo je živjela s njim, ništa više. Nakon rata je ubijena.

  18. 3. 2019. u 17:11
 • Avatar vila velebita
  vila velebita:

  Opet taj drugi sv. rat.... pa ja se tada nisam ni rodio... Nego... Hoće li netko biti kažnjen za zločine privatizacije... za nesmiljeno i nedavno pljačkanje hrvatskog naroda.... za depopulaciju Hrvatske...

  2 18. 3. 2019. u 13:04
 • Avatar javorko
  javorko:

  Ponovit cu svoje misljenje neka mi od ovih tzv liberala nade u zakonu Rh ili Ustavu gdje pise da je dozvoljen jednostrancje tj totalitarizam?Koliko i sta se treba konkretno desiti da se naucite toleranciji?Desnicar sam i imam to pravo biti !!!

  19. 3. 2019. u 09:22
 • Avatar vila velebita
  vila velebita:

  Ove priče su uvijek zgodne za podijeliti nas! Uvijek su nas dobro dijelili.... na partizane i ustaše, na lijeve i desne... na dalmatince i purgere... na istrijane i ostale.... ma nema šta... majstori!!! Divide at impera!!! Malo "crvene krpice" i opet je sve OK!!!

  2 18. 3. 2019. u 13:15
 • Deleted user:

  Nije problem u njima nego u danasnjoj drzavi koja nije provela lustraciju,a zasto nije ZNA SE (HDZ).

  18. 3. 2019. u 13:13
 • dosadno:

  Nemojmo se lagati: nema tako doličnog načina da se misom izrazi pijetet prema nevinim žrtvama partizanske odmazde koji bi zadovoljio one koji Hrvatsku ne mogu smisliti ni nacrtanu. Uvijek će tamo biti neka nesretna vlat trave koja će nakrivo stajati ... prikaži još! i takvima smetati. Ovo društvo talac ja kojekakvih povjesničara, kolumnista, novinara...koji nikada neće reći ijednu lijepu riječ i to je jedino što nas razara. Kakve nesretne ustaše, nemojmo se lagati.

  18. 3. 2019. u 18:14
 • vjernicibrkićlucićitomašević:

  prostor u medijima dat je ridikulima kako bi hdz sa škegrom na čelu ispao manje lopovski u odnosu na ove. koja prava a koja kriva strana. kakoo sssr može biti prava strana kad su prvi krenuli s masovnim zločinima protiv ... prikaži još! nepoćudnih nacija.tako su 1932 umjetno izazvanom gladi istrijebili 7 milijuna ukrajinaca, između 1937 i 1938 poduzeli su niz operacija protiv manjina u sovjetskom savezu te smaknuli 120 000 poljaka, 17 000 latvijaca,između 20 i 50 000 grka, 42000 njemaca i 40 000 korejaca. u čemu se hitlerovo komadanje češke ,pripajanje austrije,otimanje memela litvi i ultimatum poljskoj razlikuju od okupacije baltičkih država,ultimatuma finskoj i komadanja rumunjske. zašto kpj nije digla ustanak protiv italije kad su ovi okupirali istru i kvarner 1920. je li na pravoj strani bila bjelorusija koja je kraj rata dočekala kao zgarište i grobnica s milijun mrtvih ili danska koja je kapitulirala za jedan dan i rat završila s par tisuća mrtvih.ovih dana su štovateljima lika i djela druga tita omiljeni termini poput ,,suradnik okupatora,, kolaboracionist-a što je bio titov suradnik u pokretu nesvrstanih sukharno. ustaše su velikosrbima i ljevici problem samo iz jednog razloga,zato što su se borili za hrvatsku koja se prostire istočnije od linije karlovac virovitica karlobag a ne zločini. da su problem zločini vjerojatno ekipa s filozofskog ne bi ugostila pripadnike grupe bader meinhof,tito ne bi pomagao plo, tito bi istupio iz kpj kad je nkvd počeo s operacijama protiv manjina.

  18. 3. 2019. u 16:39
 • ivan.lorkovic.zg:

  Mislim da bi trebalo biti kažnjivo to što govore dr.Horvat iz Varaždina, Stazić, Goldstein i slični. Ako uvedemo pojam tzv. osvete onda smo opravdali u prvom redu sve eventualne ustaške zločine prema Srbima jer se tu temeljem terora 1918.1941 zbilja ... prikaži još!a i imalo za što osvečivati. Pa i idiot razumije da su Srbi pobili cijelu Hrvatsku političku i intelektualnu elitu od Radića do Šuflaja - da dalje ne nabrajam. I idiot razumije da Komunistička partija Jugoslavije, i partizanska vojska na čelu s titom nika ali baš nikada nije dobila izborni legitimitet na "slobodnim demokratskim višestranačkim izborima" za vlast nad Hrvatskom i Hrvatima..

  19. 3. 2019. u 11:18
 • dosadno:

  Nemojmo se lagati: nema tako doličnog načina da se misom izrazi pijetet prema nevinim žrtvama partizanske odmazde koji bi zadovoljio one koji Hrvatsku ne mogu smisliti ni nacrtanu. Uvijek će tamo biti neka nesretna vlat trave koja će nakrivo stajati ... prikaži još! i takvima smetati. Ovo društvo talac ja kojekakvih povjesničara, kolumnista, novinara...koji nikada neće reći ijednu lijepu riječ i to je jedino što nas razara. Kakve nesretne ustaše, nemojmo se lagati.

  18. 3. 2019. u 18:14
 • Malenkost:

  Ili ce biti Lustarcija ili ce nestati Croatia. "Odmazde" ovih sto se danas nazivaju "antifasisti" su bile stravicne. Oni su postedeni od lustracije i to poglavito od Franje Tudmana i Crkve. Franjo i Svecenstvo zele prikriti svoju ulogu u UDBAi ... prikaži još!i i KOSu. To je razlog Nelustracije i "sveopce pomirbe" koju je trebalo provesti, po Franjama Tudmanu i Kuharicu. Nikad nece biti mira i napretka ako ne dode do Lustracije po uzoru na GAUCK-Behörde u Njemackoj. HR Drzava je stitila i stiti UDBAske ubojice, kao sto je to dokazao slucaj Perkovic. S tom drzavom se ne mogu nikad identificirati. S svojim utjecajam radim sve sto mogu, beznasilno, da njemcima pokazem kako je HR u stvari ostala komunisticka Drzava. Potomci komunista imaju je u ruci a domoljube tjeraju siromastvom van HR. Zar to nije cin Veleizdaje, za mene da. Zar nije znakovito da je "Lekarkin Sin" bio nesposoban za vojsku a sport mogao tjerati bez ogranicenja? Apsurdna Drzava.

  1 19. 3. 2019. u 06:50
 • pripravnik:

  Britanski povjesničar Ian Kershaw u knjizi KRAJ kaže da Rusi u prodoru prema Berlinu nisu nikog štedili, ni travka nije ostala gdje god su prošli, i tako sve do Berlina. Zar nakon onih svinjarija što su im Švabe napravili u ... prikaži još! 4 godine razaranja njihove domovine možete od njih očekivati milost. DESPOT sakriva činjenicu da su Švabe i njihovi kolaboranti na tlu Jugoslavije dokinuli sve pravne norme ratovanje, Ženevske konvencije, humanost i kršćanska načela, a sada na kraju rata za sebe traže pravnu proceduru... Sniješno. DESPOT manipulira neukim čitateljima...

  22. 3. 2019. u 15:29
 • Brankko:

  SheriffWoody piše: "Prvo, nije istina, a i da jeste nije opravdanje." -- Odakle mu taj NEHRVATSKI oblik (ona) "jeste"? Zar govori "činjenica jeste ta i ta", zar veli "to je tako i tako, to jeste onako"?! Zar mu je normalno ... prikaži još!o "i jeste i nije" umjesto i jest i nije?!

  19. 3. 2019. u 04:45
 • zip123:

  Misa da,karneval uniformi pozdrava i obiljezja ne.To nam austrijanci govore godinama ali mislimo ako u svom selu mozemo pametovati da mozemo svugdje.I dosta vise toga,kaze moj djed koji je kraj 2.sv.rata docekao na izgubljenoj strani.

  1 18. 3. 2019. u 14:36
 • toni_cobra:

  "Iako su podaci dostupni u literaturi nepotpuni, Hrvatska/Jugoslavija mogu se nedvojbeno usporediti" Ovaj znanstveni pristup (i rad), NEDVOJBENO I ODMAH, predloziti za Nobelovu nagradu (ako za nista drugo, barem za mlacenje prazne slame)

  18. 3. 2019. u 11:41
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.