Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.03.2020. u 12:14

Instant-slavu taj 19-godišnji mulac – Adrian Petričević se zove – duguje videouratku u kojem je jesenas u 24 minute, divljajući motorom, napravio čak 80 prometnih prekršaja

Jednostavno si moj idol i san mi je da postanem poput tebe jednoga dana – komentirala je proteklih dana jedna od sljedbenica netom objavljenu fotografiju na Instagram-profilu stanovite Ele Jerković.

Iako, na toj fotografiji Ela ne radi ama baš ništa. Sjedi na stražnjem sjedalu automobila, odsutno gleda u daljinu i u ruci drži mobitel, a tako i na ostalih 1797 objava. Varira tek lokacija, pa prizori uglavnom dokumentiraju njezin boravak u vozilu, na plaži ili ispred ogledala.

Kako bilo, djevojčurak iz Splita, do jučer potpuni anonimus, odnedavno ima sljedbu od 286.000 vjernih pratitelja na tom istom Instagramu te više od 120.000 takvih i na YouTube kanalu. Ali to nije ni približno sve jer okuplja i na desetke grupa njezinih fanova koji pak formiraju posebne profile. Dotad jedna od tisuća bezličnih “influencerica” u potrazi za pažnjom, njezina je slava na društvenim mrežama eksplodirala otkad je prepoznata kao djevojka “splitskog Mad Maxa”, dobro poznatog tamošnjoj policiji, pa i najširoj hrvatskoj javnosti.

Instant slavu taj 19-godišnji mulac – Adrian Petričević se zove – duguje videouratku u kojem je jesenas u 24 minute divljajući motorom napravio čak 80 prometnih prekršaja i potom se njime pohvalio na društvenim mrežama. Mora li ovaj manijak nekoga ubiti da bi državne institucije reagirale, upitala se zgrožena javnost pa je policija reagirala promptno i “zbog upornosti u kršenju prometnih propisa” pospremila ga u zatvor na 30 dana.

No, premalo je to bilo za pouku pa je “Mad Max”, dok čeka pravomoćnost presude kojom mu je oduzet motocikl Suzuki te kojim je dobio 95 dana zatvora i 27 tisuća kuna kazne, uz izrečenu zabranu upravljanja svim kategorijama motornih vozila, učinio što? Po izlasku iz zatvora, sada već svjestan da, usprkos nizu prekršaja, nema dovoljno elemenata za njegov kazneni progon, na YouTubeu je detaljno pojasnio kako se hrvatsko sudstvo lako može izigrati i obećao da će i dalje kršiti zakon. Rečeno – učinjeno.

Ponovno je sjeo za volan, ovog puta automobila, o čemu svjedoči i novi video “testiramo novi BMW, M6 DIFF”, koji je dosad pregledalo gotovo 300.000 ljudi. “Kralju”, “Koji si ti car”, “Evo te opet na vijestima”... tek su neki od komentara oduševljene sljedbe.

Policija ga je ponovno privela, nakon što je na izvanrednom tehničkom pregledu njegove BMW ‘šestice’ utvrđeno kako je Petričević preinačio elemente podvozja, poput osovine, kotača, ovjesa i amortizera. Uočene nedostatke kategorizirali su kao opasne, pa je Petričević ponovno završio na Bilicama. No, još uvijek se ne predaje pa sada osporava brzinu koju mu policija stavlja na teret i tvrdi da su sporne snimke napravljene na parkiralištu.

Treba reći i to da su mediji kontaktirali i Adrijanova oca. Nakon prvog uhićenja govorio je kako se neka djeca ne daju odgojiti i kako podržava odluku suca o zatvoru za njegova sina jer će mu to spasiti život.

Poslije više nije bio tako benevolentan, govoreći: “Zar je to što moja djeca rade najvažnija vijest u Hrvatskoj? Ništa to nije realno, sve je montirano. Zašto to niste objavili, da su nas okupirali izvanzemaljci”, ljutio se tata Petričević, kritizirajući medije jer “sramote njega i našu obitelj”.

Dok čeka “Adrijev” treći povratak iz zatvora, njegova je bolja (?) polovica na društvenim mrežama pozvala “hejtere” da je slobodno vrijeđaju, a snimku njezina 20-minutnog cerekanja ni o čemu na YouTube kanalu je u tri dana pogledalo gotovo 200.000 mahom oduševljenih mladih ljudi. Splitski “Mad Max” još nije krenuo u svoj krvavi pohod, a žrtve se već broje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije