Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
11 8°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Duslikr:

  Inače meni dobar kolumnist, ali ovdje veliko neslaganje. Sloboda završava gdje počinje tuđa. Naravno ta granica je pomična....ali gospodine Beck, ovdje govorimo o toj tuđoj slobodi, o tuđoj-našoj slobodi informiranog pristanka na medicinski postupak, slobodi kretanja, slobodi govora, slobodi da ... prikaži još! si radom osiguramo kruh, slobodi disanja, slobodi da prihvatimo ili odbijemo liječenje, slobodi da se ponašamo kao ljudi. Sve je to sada ugroženo na jedan divljački način, dok sama demokracija pada pred našim očima (dok dovoljno ljudi progleda, možda bude kasno).

 • Avatar speak_loud
  speak_loud:

  Podrška prosvjedima! Eto, mi trebamo razne elite, medije, stožere da nam udjele slobode, da nam je doziraju taman toliko koliko njima odgovara jer mi je ionako ne znamo iskoristiti na pravi način. Sjeverna Koreja ima najmanje problema sa slobodom. Sloboda ... prikaži još! je precijenjena, napor za um, jednostavnije je "mozak na pašu" i radiš kako ti kažu.

 • slavenZadravec:

  Radi se o fantomu slobode jer sloboda je jedan od onih označitelja bez označenog (značenja). Time je omogućeno pozivanje i utemeljivanje svih država, društava, pokreta, kolektiviteta ... na tom fantomu kojeg svatko koristi prema potrebi. Jasno, različito utemeljene slobode se ... prikaži još!e često međusobno isključuju. Inače, tekst članka je veom lijepa analiza i puno jasnija od mog komentara.

Još iz rubrike Premium

Zagreb: Novi punkt za masovno cijepljenje otvoren u Domu sportova
7
Tomislav Krasnec

Cijepljenje se ubrzava, sljedeća velika stvar je digitalna potvrda

Zagreb: Novi punkt za masovno cijepljenje otvoren u Domu sportova
Ivica Beti

Cijepite se, nije vrijeme za sebičnost, mislite na sebe i druge

Renata Rašović

Župan Blaženko Boban iz Hrvatske bi, kako je krenuo, potjerao i Igru prijestolja

24