Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
178 12°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • mikrogrizzly:

    Ne bih htio o užoj temi, tragična je dovoljno sama po sebi nego o nevjerojatnom kontekstu hrv.-muslimanskog rata u BiH, a koji, kao takav, još nije zabilježen u povijesti ratovanja. Naime, oni su "parkirali" žene i djecu u Hrvatsku, u ... prikaži još! jednom momentu je bilo nekoliko stotina tisuća izbjeglica iz BiH u Hrvatskoj, na teret proračuna RH i humanitarnih organizacija, uključivo i sina A. Izetbegovića koji danas rovari protiv Hrvatske sve u 16 - e da bi veselo krenuli pucati protiv Hrvata u BiH, dok su im žene i djeca na "sigurnom". Ipak je to paradoks rata koji se teško može i zamisliti u literarnom opisu jer bi se odmah pojavile sumnje u životnu realnost takve situacije. Tako da je ratovanje u BiH doista neko poglavlje "za se" - neovisno da li mjerimo pravosudnim, vojničkim ili pak humanitarnim kriterijima. Kulminacija je pak bio musl.-musl. rat u zoni Vel. Kladuše i Bihaća, tzv. fikretovci protiv alijinih...

  • DonQuijote:

    Nema puno analitičara kao štoje Nino Raspudić. Čudim se da mu uopće dozvoljavaju da djeluje. Ne bi me naime začudilo da u zemlji u kojoj je veleizdajnik dva puta bio predsjednik, ministrica vanjskih poslova optučuje vlastitu zemlju, a školu diplomacije ... prikaži još! vodi smrad koji tvrdi da je hrvatska protiv volje naroda izašla iz juge, zabrane djelovanje jednom takvom analitičaru. Dujmovića su utišali, Jurića su uništili, Bujancu pakirali, jedino se još Nino drži i govori ono što misli i on i večina hrvata. Nino, ako čitaš ove komentare, primi izraze dubokog poštovanja.

  • Deleted user:

    "Haaški je sud Hrvatskoj posredno presudio i da je najidiotskija zemlja na svijetu. Dijeliš susjednu zemlju tako što je podijeliš na srpski i muslimanski dio, a svoj narod ostaviš bez entiteta, iako si ratni pobjednik. Na vlastitoj javnoj televiziji narodu ... prikaži još! ti se sugerira da je u Hrvatskoj bio građanski rat, a sud u Haagu ti presudi da si se kao jedini vanjski agresor uplitao u građanski rat u BiH. Unatoč nesumnjivoj agresiji s prostora BiH na Hrvatsku, od napada na Dubrovnik do prekosavskog granatiranja, Hrvatska nikada nije potegla to pitanje, već se hvali da je prva priznala BiH i da će je bezuvjetno gurati u EU"

Još iz rubrike Premium

Kijevo: Predsjednik Milanović na 30. obljetnici osnutka Policijske postaje Kijevo
21
RENATA RAŠOVIĆ

Pritiskom na novinare Milanović zapravo čini ono isto što zamjera HDZ-u

IVAN HRSTIĆ

Kad će Pupovcu i Ribiću isteći rok trajanja?

Konferencija za medije istospolnog bračog para povodom odluke Ustavnog suda o udomljavanju djeteta
BORIS BECK

Odakle, međutim, dolaze djeca za posvajanje?

24