Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
151 15°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Gorann:

    "A što je luđe od fakulteta gdje studenti lutaju od predavaonice do predavaonice, odgonetaju nerazumljivu hijerarhiju i običaje akademske zajednice, sjede po kafićima umjesto na predavanjima, čekaju na konzultacije, fotokopiraju šalabahtere i ispunjavaju obrasce, dovršavaju radove zadnju noć uz kavu ... prikaži još! i cigarete, očajnički skupljaju potpise i uvjete, tumaraju u potrazi za profesorima, beskonačno stoje pred referadom, prepisuju na ispitima i ogovaraju po hodnicima?" I zato što je ludo to znanje je eto prilagodljivo i kreativno, a ovo preko "optičkih kablova" to nije?

  • Gorann:

    Naravno da postoje iznimke predmeti i studiji kao što su rezanja leševa na medicini i slično, ali govorim o većini studija ne iznimkama.

  • Gorann:

    Fakulteti s pandemijom ili bez nje odavno u krizi, pa i oni vrlo skupi. Jer većinu sadržaja i "ludih" vježbi i kreativnih zadataka možete naći besplatno online i to daleko bolje kvalitete i daleko kreativnije nego ono po što ćete ... prikaži još! ići na predavanja ili što ćete u Americi debelo platiti. Fakulteti postaju precijenjeni relikt prošlosti. A ako se netko u 2020 ne može prilagoditi učenju preko "optičkih kablova" upitna je njegova i kreativnost i želja za znanjem. Možda više voli druženje po kavama, menze, studentsku službu, kopiranja, papiriće zvane potpisi ocijene i diplome. Ako nema dovoljno želje za znanjem i kreativnosti da pronađe taj dalekom kvalitetniji sadržaj, onda ima vrlo dobro plaćenih zanata s kojima će biti i bogatiji i puno sretniji u životu.

Još iz rubrike Premium

Sergej Lavrov
9
Zagreb u planovima Moskve

Pompeo pa Lavrov; RH na udaru strateških interesa SAD-a i Rusije

U Općoj bolnici Zabok došlo je do prodora koronavirusa
IVICA BETI

Kome danas trebaju prvenstva mažoretkinja i općinske proslave!?

Coronavirus - Baltic resort Binz
Mislav Šimatović

Država nas dijeli na bogate i siromašne

3