Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.05.2018. u 10:38

Osim Ronka, SDP napušta i Dijana Pleština, udovica Ivice Račana.

Premijer Plenković očito je rođen pod sretnom zvijezdom, ili su u pitanju neki drugi poslovi koji nemaju nikakve veze sa srećom, ali kad god ga počne stezati obruč političkih afera, pojavi se jedan SDP-ovac kao slamka spasa. Od pada Vlade prije godinu dana spasio ga je bivši milanovićevac i SDP-ovac Tomislav Saucha, kada je, pritisnut pravosudnom aferom iz SDP-ova utrčao u vladajući, HDZ-ov tabor.

Sada pritisnutog aferom Hotmail, zbog koje je Vladu napustila Martina Dalić, i načetog oslabljenom većinom nakon što je klupe vladajućih napustio Hrast, Plenkoviću se kao spasonosno ukazanje pojavljuje stari SDP-ov kadar Zdravko Ronko. On je upravo otišao iz SDP-a jer mu je preko glave nesposobnog Davora Bernardića, a kako bi tog mladića zalutalog na mjesto predsjednika SDP-a spriječio u naumu velike koalicije s HDZ-om, Ronko će osobno podržati HDZ!? Politički nevjerojatniju priču dugo nismo čuli, osim ako Ronko namjerno ne provocira kako bi umrtvljenim SDP-ovcima ubrizgao dozu političkog adrenalina i natjerao ih da se riješe Bernardića. U svakom slučaju, fitiljašu Ronku dogorjelo je i dozlogrdilo, a očito je i osvijestio da s Bernardićem ionako nema budućnosti pa mu je kombinacija s HDZ-om svakako isplativija.

Podržao Ronko na koncu HDZ ili ne, on je upravo učinio smiješnim Bernardića koji je jučer ujutro kao kakva tragična politička figura zazivao nove izbore dok mu vojnici pred neprijateljem, praktički, skidaju gaće. U Hrvatskoj se očito još nismo svega nagledali pa na političkim televizorima upravo počinju nove sapunice kojima nisu ravne ni one zatupljujuće, ali gledane iz kuhinje meksičke produkcije. A SDP, u glavnoj ulozi, ponovno je, u jeku Vladine afere Hotmail, fokus uspio skrenuti na svoje unutarstranačke ratove. Napušta ih i Račanova udovica Dijana Pleština.

Nema ona nikakav značaj u SDP-u, osim onog simboličkog koji privlači medije. Međutim, tajming koji je odabrala, kao i Ronko, ekvivalent je zadnjem čavlu u lijes SDP-a...•

Komentara 10

Avatar Observer
Observer
13:31 17.05.2018.

Zoki je doveo Partiju na sam rub ponora a Bero je napravio veliki korak -naprijed !

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
13:42 17.05.2018.

SDP vise nije uopce relevantan politicki faktor u HR. Vrijeme ih je pregazilo, nikad nisu imali program, njihov jedini politicki program je bio antifasizam i uporno ocrnjivanje i etiketiranje svih i svakoga koji bi imali i malo prohrvatski i domoljubnii izricaj. Sorry, decki, ali ta vremena su nepovratno prosla. Gotovo je, stranka vam umire i u ovom obliku nikad vise nece biti znacajan faktor. Vrijeme je za osnivanje HSDS -Hrvatske Socijal-Demokratske stranke. Sa H ali bez P. Jedino tako mozete prezivjeti.

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
14:44 17.05.2018.

A Iva Puljic Sego napise zalopojku za nikada prezaljenom partijom ... Vidi se suzdrzani bijes i suzice u svakoj recenici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije