Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
63 -1°C
Povratak na članak

Samo budale misle da je Dan antifašizma ideološka, a ne civilizacijska istina

Možda se čini nelogičnim i anakronim, ali mi danas doista živimo iza željezne zavjese koju je podigla internacionala idiota, pretvorivši nas u pasivne promatrače kojima dušu trgaju uime zamišljene društvene sigurnosti
09. studenoga 2019. 1516
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
81
 • Antiflašist:

  Fašizam buja jedino u tvojoj glavi, ne preskaci terapiju.

  2 09. 11. 2019. u 18:16
 • lojtra2:

  Hrvatska duša je svoj izvorni antifašizam dokazala u borbi 1991-1995! Borbe golorukih mladića protiv velikosrpske agresije svih vrsta (četničke, unitarističke, jugoslavenske) izraz su istinskog antifašizma.

  6 09. 11. 2019. u 18:22
 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Seravac ekspert za budalaštine iz prvr ruke.

  09. 11. 2019. u 18:41
 • Avatar Ironman0105
  Ironman0105:

  Da je ovah zivjel u doba nahzlocunackije diktature u povijesti odnosbo komunizma Rankovic bi za njega bio mala beba.

  09. 11. 2019. u 18:34
 • Avatar Orgasmatron
  Orgasmatron:

  Gerovče, serem ti se na antifašizam i uspomene

  5 09. 11. 2019. u 18:46
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Ak ni ideološko neg civilizacijsko (inače kak bi i trebalo bit) zakaj dični antife nisu zauzeli jasan stav početkom 90-ih....zakaj su se vukovarski zločinci izjašnjavali kak antife....zakaj nit dan-danes antife ne spominaju kak im je tek pokojni Francek ostvaril zaključke ... prikaži još! ZAVNOH-a....zakaj....zakaj ??? Ups...tek sem zdaj vidjel gdo je pa avtor teksta 😜😜😜PS: a jel pod "sve religije" avtor misli i na one črlene ?!

  09. 11. 2019. u 18:27
 • Avatar Ernest_Fulir
  Ernest_Fulir:

  Povjesničar Norman Davies, u svojoj knjizi Europe at War 1939–1945: No Simple Victory argumentira da antifašizam nije koherentna politička ideologija već prije "prazna kutija", i čisti "politički igrokaz" stvoren od Josifa Visarionoviča Staljina, te proširen Sovjetskom propagandom u pokušaju da ... prikaži još! se stvori dojam da će se zapadni demokratski lideri, u pridruživanju SSSR-u na platformi protiv fašizma, politički suglasiti sa komunizmom i "diktaturom proletarijata". Sir Winston Churchill jedini nije nasjeo na Staljinov trik, dok su ostali zapadni lideri uglavnom uletjeli u zamku. Da je Churchill bio u pravu, pokazalo se kad je sovjetski "antifašizam" pokazao svoje pravo lice u Molotov-Ribbentrop paktu u kojem su SSSR i Treći Reich dogovorno koordinirali agresiju nad Istočnom Europom. Možete li danas reći o Churchillu da je fašist? Sigurno ne. Ali čovjek je odbio biti "antifašist" onako kako je to postavio Staljin. Antifašizam, dakle, nije ni komunizam, ni socijalizam, ni SKJ, ni SKH, ni SDP, ni Josip Broz, ni Ivica Račan, a najmanje Zoran Milanović. Antifašizam je etička vrijednost čovjeka bez obzira na vjeru ili političko usmjerenje. Vjernik može biti antifašist (antifašističke vrijednosti su tek manji podskup vrijednosti npr. katoličanstva). Desničar može biti antifašist. Konzervativac može biti antifašist. Toliko.

  09. 11. 2019. u 19:45
 • Rope22:

  Ovakvim bolesnicima nema mjesta u jednim ozbiljnim novinama.

  09. 11. 2019. u 20:29
 • onako_ovlaš:

  da je antifašizam civilizacijska istina tada bi ga slavili diljem civilizacije,dakle u londonu,parizu,washingtonu itd i tsl

  09. 11. 2019. u 19:03
 • Deleted user:

  Ja sam Budala!!

  09. 11. 2019. u 18:55
 • marijan.pinkeva:

  "......budale misle da je slavljenje dana antifašizma ideološko, a ne civilizacijsko pitanje......" Upravo suprotno, budale poput ovog novinara, misle da je antifašizam civilizacijsko pitanje. I da, globalno zatupljenje pokušavaju nametnuti likovi poput Gerovca, Jakovine, Klasića, Goldstaina i ostalih tupana. Kako ... prikaži još! to da Amerikanci i UK, (uz Ruse) pravi pobjednici 2. svjetskog rata ne upotrebljavaju kovanicu 'antifašizam' i istog dana niti imaju niti slave. Uzput, Gerovcu, jebo te Franjo (pravi)!

  09. 11. 2019. u 18:45
 • Avatar Ernest_Fulir
  Ernest_Fulir:

  I da.... U hrvatskom Ustavu nigdje nije spomenut antifašizam kao svjetonazor na kojem se temelji ova država, to je notorna činjenica koju može provjeriti svatko. U cijelom tekstu Ustava, riječ "antifašizam" spominje se ravno 1 (JEDAN) put i to samo ... prikaži još!o kao dio naziva institucije ZAVNOH, koji se spominje samo kao jedna od ukupno 16 povijesnih izvorišnih osnova hrvatske državnosti, od knezova iz 7. stoljeća, pa do Domovinskog rata. Tvrditi na temelju toga da hrvatski Ustav definira Hrvatsku kao državu koja "počiva na antifašizmu" je notorna laž i zlonamjerna interpretacija. No, od filostaljinista ne treba drugo ni očekivati. Gubljenje "povijesne" uloge KPH-SKH-SDP loze u stvaranju hrvatske države, za njih je noćna mora.

  42 09. 11. 2019. u 19:46
 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Dakle, tko se u mišljenju razilazi s večernjakovim kolumnistom, sasvim jasno - budala je, već u naslovu. Ali ne daj Bože da ti taj neotesani komentator spomene budalu. Quod licet Iovi, non licet bovi. Pa znajte gdje vam je mjesto.

  09. 11. 2019. u 18:41
 • udbaš:

  Stvari nisu ispale kako je Gerovac mislio. Tito i Juga ipak nisu bili vječni. Komunizam, koji su u svojoj bezgraničnoj mudrosti Marx i Engels domislili kao savršeni sustav ispao je idiotarija na teoretskoj i monstruozni zločin na praktičnoj razini. Da ... prikaži još!a stvar bude gora, sve je to nadživljeno od raznih religijskih mitova koji Goranu smetaju. Da si ne lažemo, Goranu smeta Katolička Crkva, ali jadan nema hrabrosti uprijeti prstom direktno u nju. S druge strane, ne može je u svojoj mržnji ostaviti na miru pa će udariti po svim religijama da barem dijelom i nju zahvati. Inače, sa dijagnozama suvremene stvarnosti bi se čovjek čak i mogao složiti, ali umjesto otkrivanja pravih uzroka takvog stanja ( gdje bi spadalo i ovakvo ideološki ostrašćeno novinarstvo te neprekinuti kontinuitet upravljanja polugama moći posljednjih 75 godina od strane njegovih ideoloških srodnika), uprijeti će Goran prstom u svoje omiljene predmete mržnje - domoljublje, vjeru, pa čak i institucije države ukoliko pokušavaju biti jamac mira i sigurnosti što im je posao. Njima, a ne nevladinim udrugama koje se tim istitucijama trude smetati po Goranovom obrascu. I da, oni koji odlaze iz ove države odlaze zbog vladajuće kaste koja uglavnom dijeli Goranove vrijednosti. Šteta što Goran ne planira okušati blagodati tržišta izvan Hrvatske. Živo me zanima koji bi mu bili dometi. Ali nema brige, dugo će nam još Gerilac objašnjavati teološke manjkavosti naše vjere s intelektualnih visina Nikoletine Bursaća

  09. 11. 2019. u 20:46
 • stefj:

  Te floskule o bujanju fašizma opet se koriste za zaštitu komunizma. Antifašizam su izmislili Sovjeti, a kod nas je on izjednačen s Titoizmom... A taj fašizam raste samo nekima u glavama, koji svaki napad na prošli sustav i njegove vrijednosti ... prikaži još! vide kao napad na svoje ideale i svoje privilegije, te svoj umjetno stvoreni, ničim zasluženi, položaj u društvu. Danas "antifašisti" koriste marksističke metode ili čak fašističke metode za obranu i napad na neistomišljenike... Svašta se kod nas trpa pod antifašizam, od četničkog ustanka kojem je bio cilj etničko čišćenje Korduna i Like od Hrvata, pa do likvidacije neistomišljenika i nepodobnih klasa poslije rata. Ti tzv. antifašisti najviše su sami krivi za blaćenje i sotonizaciju tog izraza iza kojeg se skrivaju...

  09. 11. 2019. u 23:16
 • bozomih:

  Može li ovaj čovjek napiati tekst u kojem riječima vrijeđanja (budale i sl.) ne dotiče one koji drugačije razmišljaju.

  21. 11. 2019. u 08:21
 • Domagoj1983:

  22.lipnja je dan antifašističke borbe u Hrvatskoj. Franjo je imao odličnih poteza ali ova mu nije jedan od njih. Današnja EU egzistira na izjednačavanju komunizma i nacizma kroz prizmu pakta Ribbentrop-Molotov (rezolucija 19.09.2019.) a mi slavimo dan kada je njemačka ... prikaži još!a napala SSSR i prekršila sporazum. Dakle treba imati praznik 23.8. kad i ostatak Europe ima dan siječnja na sve žrtve nacističko-komunističkog terora. Samo budala misli da se komunizam i nacizam mogu promatrati odvojeno.

  5 09. 11. 2019. u 18:14
 • Avatar IvanR
  IvanR:

  Propinju se na zadnje noge prozvani.

  09. 11. 2019. u 18:24
 • Avatar Snijeg
  Snijeg:

  ahhh Gorane odlični ste! Hvala vam!! "Problema imamo sa samim sobom jer društvom dominira kolektivno nezadovoljstvo i frustracija zato što nam život nije ispao onako kako smo mislili." Samo produhovljen čovjek moze sročiti ovakvo što...

  2 09. 11. 2019. u 18:27
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.