Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.03.2019. u 10:26

Samo onaj tko nema nikakva srama, ni kućnog odgoja, tko prezire i Boga i građane može uopće spomenuti povećanje mirovine od 70 kuna (dvije kune dnevno!!!) dok sam ima golemu plaću, osobnog vozača i mnoge druge povlastice

Subota 16. ožujka

Misa za partizane bila bi zapravo svetogrđe

U povodu spora o misi u Bleiburgu, bivši predsjednik države Ivo Josipović, koji ne vjeruje u Boga, kaže: “Porazno je da imamo mise za ustaške zločince. Nisam čuo da je ikada održana misa za neke od poginulih partizana, čak ni za svećenike koji su sudjelovali u NOB-u.” Kao bezbožac, on ne razumije da su upravo po njegovim optužbama ustaša mise za “zločince” i te kako potrebne i poželjne, jer je, ako su bili zli, riječ o vrlo grešnim ljudima, za iskupljenje njihove duše i te kako se treba moliti. A mise za partizane? Koliko znam, bilo ih je, sjećam se svećenika koji su se molili “za sve žrtve rata”.

Ali što će partizanima mise kad su oni bili bezgrešni, anđeoski nedužni borci protiv fašizma kojima je dosuđen raj. I sami su se odrekli i Boga i misa u komunizmu, pa treba poštovati njihove želje i svjetonazor. U mnogim hrvatskim selima običaj je za Božić okititi kuću grančicama bršljana koje su se zaticale u šupljine na kamenoj fasadi, na prozore i vrata, a kad bi na kući nekog komunista bio bršljan, bio je kažnjen pa i izbačen iz Partije. Stoga bi zapravo sa stajališta komunista, a Josipović je njihov baštinik, misa za partizane bila svetogrđe.

Nedjelja 17. ožujka

Kuščević muslimana optužio za zabranu mise?!

Bog neka mi oprosti, ali nisam mogao odoljeti vražićku u sebi koji me nagovarao da uporabim ovu metaforu – kad premijer Plenković pusti vjetrove, njegovi se suradnici ozare i pitaju se odakle dođoše tako lijepi mirisi. Ono što je učinio premijer domalo je učinio i ministar Kuščević – optužio je Zlatka Hasanbegovića da je svojim istupima pridonio odluci koruških biskupa da zabrane misu u Bleiburgu. Koliko se zna, koruški crkveni vrh nije zabranio neki muslimanski obred niti toga obreda, osim govora muslimanskog izaslanika, u Bleiburgu ima, pa se Kuščevićeva optužba može protumačiti kao vjerski rasizam.

Kakav bi bio kad biste, na primjer, za istu nepodopštinu neopravdano optužili velikog židovskog vjernika Ivu Goldsteina ili velikog pravoslavnog vjernika Milorada Pupovca, od čijih se molitava tresu sinagoge i pravoslavne crkve. Kuščević je svojedobno na konferencijama za novinare pozdravljao riječima “Hvaljen Isus”. Takvom, bolje bi mu bilo da svog šefa Plenkovića, koji nije imao vjerskog odgoja već je kao mladić vjerovao u Marxa i Kardelja, pouči vjeri pa da više muslimana ne optužuje zbog zabrane katoličke mise.

Ponedjeljak 18. ožujka

Interes za događaje u Srbiji proizvod jugomentaliteta

Već sam pisao o tome kako mi je nepojmljiv golem interes hrvatskih medija za događaje u Srbiji, ali nitko me ne “sluša”. O prosvjedima protiv Vučića gotovo se više piše u Zagrebu nego u Beogradu. Teško je u navikama, u naslijeđu razbiti i ukloniti u mnogima zacementirani osjećaj da smo još uvijek u Jugoslaviji. Zašto bih bio više radoznao za zbivanja u Srbiji nego u Ugandi, Kostariki, Norveškoj ili Južnoj Koreji, osim ako se ne tiču Hrvatske i njezinih interesa!?

Prosvjedi u Bogradu Hrvatske se izravno ne tiču, oni su srbijanska stvar, a u nas mogu biti znamljivi po razlici između odnosa sadašnje srbijanske vlasti i oporbe prema Hrvatskoj, razlici koje – nema. Kad je taj odnos posrijedi, svejedno nam je tko stoluje u Beogradu. I “demokrati” Zoran Đinđić i Boris Tadić imali su manje-više iste stavove o agresiji i o Oluji kao i Aleksandar Vučić, za sve smo isti ustaše. Osim nekih udruga i marginalnih političara nitko ondje ne priznaje istinu o srbijanskim, Miloševićevim zločinima i ratovima. Stoga je toliki interes za događaje u Srbiji proizvod zaostalog jugomentaliteta.

Utorak 19. ožujka

Teroristički napad na terorističku civilizaciju

Što je suvremena zapadna civilizacija? Na HTV-u smo svojedobno gledali dokumentarac o tome kako europski poljoprivrednici – njemački, francuski, nizozemski, belgijski, britanski... – “civilizirano” uništavaju afričke seljake. U afričke zemlje izvoze enormne količine lošijih dijelova mesa, jeftino ih prodaju jer im je proizvodnja uvelike subvencionirana, tamošnji im seljaci ne mogu konkurirati jer nemaju pomoć od države te im farme masovno propadaju.

Zatim, Francuska godišnje “civilizirano” ubere 500 milijardi dolara poreza od 14 svojih bivših afričkih kolonija za infrastrukturu koju im je ostavila, a državnik koji se usprotivi toj pljački bude svrgnut u državnom udaru ili ubijen!!! K tome, zapadne zemlje na tom kontinentu “civilizirano” uzmu u jednoj godini oko 1500 milijardi dolara profita koristeći se i huškanjem na krvoproliće među plemenima. Poslije svakog terorističkog napada – upravo se u Nizozemskoj dogodio masakr u tramvaju – govori se, kao sada nizozemski premijer Mark Rutte, kako je to “napad na našu civilizaciju”. Teroristički napad na terorističku civilizaciju u kojem, na žalost, stradaju nevini ljudi.

Srijeda 20. ožujka

Kad zasvira genij iz Pogane Vlake...

Jedan je novinski komentator podsjetio kako smo lani na ljestvici tisuću sveučilišta u svijetu zauzeli 692. mjesto, pa smo 300 mjesta niže nego dvije godine prije. Ali ima načina da se doskoči tom nedostatku kakvoće. Na primjer, donesena je odluka da se dade počasni doktorat zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, podrijetlom iz Pogane Vlake, koju je potvrdio rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, po ocu podrijetlom iz susjedne Vitine. I to na prijedlog – Muzičke akademije. Ima li Bandić zasluga za promidžbu muzičke umjetnosti? Možda je profesore Muzičke akademije fasciniralo otkriće da mu je glas vječno promukao jer u slobodno vrijeme ili u prigodama pjeva gangu, i tako pridonosi razvoju glazbene kulture.

Ali ima gradonačelnik i drugih referenci – otprilike je njegov doktorat razložan kao i dodjela medalje grada Zagreba Budimiru Lončaru koju je Lončar odbio kako valjda ne bi zasjenio velike zasluge za obranu Lijepe Naše. Naravno, počast Bandiću popraćena je i s dvije gange, jednu je sročio on, a drugu rektor Boras, te će se pjevati na svečanoj dodjeli doktorata. Bandićeva glasi: “Liszt i Mozart, jadne li vam majke/ Svira genij iz Pogane Vlake”. Borasova je ova: “Komšija mi, kud ćeš stručnost veću!/ A kome ću ako svome neću!”

Četvrtak 21. ožujka

Strani profiteri i dalje perušaju naše građane

Banke su još smanjile kamate na štednju i povećale kamate na nove zajmove. Na 100.000 kuna štednje oročene na godinu do dvije možete dobiti najviše 520 kuna godišnje kamate, koja je smanjena na samo 0,52 posto, a za toliki gotovinski kredit banka će vam uzeti 5920 kuna! Svake godine strane banke iz Hrvatske iznose mlijardske dobiti, a kamate za građane i gospodarstvo su mnogo veće nego u njihovim matičnim zemljama. Evo jednog primjera. Hrvatski građanin plaća u prosjeku 2,26 posto veću kamatu na stambeni kredit od građanina eurozone. Ako se odluči kupiti stan kreditom od 100 tisuća eura na rok otplate od 30 godina, platit će gotovo 44 tisuće eura kamata više nego netko tko je uzeo kredit u zemlji eurozone.

Tako se nastavlja perušanje hrvatskih građana koje su strani profiteri započeli otkad su krenuli budzašto kupovati hrvatske banke u sanaciju kojih su uloženi deseci milijardi kuna hrvatskih poreznih obveznika. Promjenama zakona i odlučnijom nacionalnom politikom to bi se stanje moglo bitno promijeniti, ali i Vlada i Hrvatski sabor i Hrvatska narodna banka nisu čuvari hrvatskih interesa u EU, nego interesa moćnih zemalja EU u Hrvatskoj.

Petak 22. ožujka

Ministar Pavić spašava umirovljenike sa 70 kuna!

Sindikati i oporba su se nabrusili, inicijativa “67 je previše” već je spremna za prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, traži se da se snizi dob za odlazak u starosnu i prijevremenu mirovinu, ali ministar rada Marko Pavić ima odgovor. Neće, kaže, svi morati raditi do 67. godine, no naciju je zacijelo najviše razveselio podatkom o sadašnjem rastu mirovina. Taj rast je godišnje u prosjeku spasonosnih – 70 kuna!!! Dovoljno za skromni ručak za dvoje (grah s kobasicom) u skromnom restoranu, i to bez pića. Država časti!

Hrvatska je na svim ljestvicama uspješnosti u EU pri dnu ili na samom dnu, ali kad bi se napravila anketa o nedostatku srama u vlasti sigurno bismo bili prvi. Jer samo onaj tko nema nikakva srama, ni kućnog odgoja, tko prezire i Boga i građane može uopće spomenuti povećanje mirovine od 70 kuna (dvije kune dnevno!!!) dok sam ima golemu plaću, osobnog vozača i mnoge druge povlastice. Tko pak radnicima i umirovljenicima uzima novac iz džepa? Premijer, ministri i drugi visoki dužnosnici, zastupnici u Saboru, svekolika društvena elita čije raskoši ne bi bilo da ne otima onima koji imaju mirovinu dvije ili plaću tri tisuće kuna. Onima kojima kao posljednjim prosjacima baci poneki novčić.

Pogledajte izjavu Gabrijele Žalac o Mercedesu:

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:20 23.03.2019.

za te bankarske provizije prozovi škegru i satrape i njihovo političko krilo hdz čiji si dvorski novinar. nisu krive strane banke nego onaj tko im je to dopustio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije