Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2
  • vidum:

    Kakva je to Hrvatska televizija u kojoj se ne koristi standardni hrvatski jezik, nego tek jedan od dijalekata, onaj zagrebački? Naježim se slušajući ekavicu (nedelja, ponedeljak, čovek, dve itd, itd), a o naglasku da i ne govorim. To nema nikakve ... prikaži još! veze s našim jezikom. Zna se nekom od novinara dogoditi pravilan izgovor neke riječi, a on se onda ispravi na onaj nepravilan, zagrebački.

  • TORQUEMADA:

    Stvorili smo kulturu netrpeljivosti brižnim radom na podjelama, frustraciji, a sve je pojačala korona. Naravno da su provincijski dijalekti također na meti svima onima koji nedostatkom obrazovanja misle da je zagrebački govor zapravo standard. Naglasni sustav standardnoga jezika ne njeguje ... prikaži još! se u medijima desetljećima, Nađvinski u dnevnicima omane i desetak puta, a u emisijama tipa 'Dobro jutro Hrvatska' više se ni ne trude izbjegavati neobavezan jezik svakodnevice. Dakle, sve je u redu! Jedino se valja prisjetiti kako je dubrovački govor daleko bliži dogovornom standardu od većine lokalizama naše zemlje. Jao svima onima koji misle da će se ovakvim napadima otresti vlastita provincijskog podrijetla! Možda su oni i uspjeli otići iz provincije van, ali provincija iz njih nikako.

  • zlatan456:

    Nekad, kad su se svi više manje držali svojeg malog kruga, bilo je lako. Danas, u "globalnom selu", sve više problema i sve više nezadovoljstva. Prava svijetla budućnost.

Još iz rubrike Premium

AUSTRIA-VIENNA-CHANCELLOR-KURZ-RESIGNATION-ANNOUNCEMENT
4
TAKTIČKI POTEZ

Kako je pao mit o Kurzu: Odlazak na rate ili vladanje iz sjene?

Europska unija
Tomislav Krasnec

Hrvatska strahuje od dva opasna scenarija u EU: Jedan je vezan za novac, a drugi za moć

Ivica Todorić
Marinko Jurasić

Čija je odgovornost mogući sukob interesa vještaka za Agrokor?