Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.12.2015. u 07:09

Smireni Tomislav Karamarko zračio je nikad većim samopouzdanjem

Iako još nitko nije uvjerio predsjednicu države da uživa povjerenje većine zastupnika, istupi čelnika dviju vodećih koalicija nakon završenog trećeg kruga konzultacija puno su govorili o trenutačnom stanju stvari. Tomislav Karamarko bio je opušten, koncentriran i zračio je nikad većim samopouzdanjem nakon izbora, svjestan da je Domoljubna koalicija stekla neznatnu, možda i presudnu prednost, i to zahvaljujući stavovima SDP-a i partnera, ali još više ohrabren neuspjehom Zorana Milanovića u pokušaju da pridobije većinu za konstituiranje Sabora.

Karamarku je trenutačna pozicija omogućila da efektno ojača daljnju pregovaračku poziciju, a drugoj strani zasoli inzistiranjem na zajedništvu i pružanjem ruku lijevoj opciji u donošenju odluka za koje je potreban konsenzus. S druge strane, Zorana Milanovića je izgubljena bitka za Sabor učinila vidno nervoznim, kao da je prvi put osjetio politički strah koji ga je psihološki motivirao da jučer s Iblerova trga krene u konačni obračun na sve ili ništa.

Taj neuspjeh suočio ga je s gubitkom vlasti kao prilično realnom mogućnošću. Ranjen je i tomu, a ne samo njegovu teškom karakteru, treba pripisati bahatu nekulturu na Pantovčaku, ali i agresiju koju je pokazao jučer na Iblerovu trgu. Dok je izbornu kampanju temeljio na konfrontaciji s Tomislavom Karamarkom, jučer se obrušio na koaliciju kiteći je rasizmom, fašizmom i kriminalom, sve to ne bi li utjecao na dijelove Mosta kojima bi to moglo biti neprihvatljivo, odnosno kako bi isprovocirao njihov raskol u kojem očito vidi svoju posljednju šansu.

Ranjiv, Milanović i griješi, griješi jer ni sam ne može sastaviti vladu bez "rasista, fašista i optuženih za kriminal". Griješi i kad odbija zajedništvo s HDZ-om, a prije neki dan zamjerali su HDZ-u da su odbili zajedništvo navodno ponuđeno preko kandidature Roberta Podolnjaka za predsjednika Sabora. Griješi i kad kaže da neki ljudi u Mostu darvinistički razmišljaju "idemo sa slabijima pa će biti više plijena za nas" jer je dojam da je on sada slabiji.

Komentara 24

AN
Anasta
08:02 16.12.2015.

Moze sad samo lajati na mjesec...

DU
Deleted user
08:14 16.12.2015.

Gospodin Milanović se obrušio na sve poluge društva (političke) neistomišljenike, ustavne suce, na pojedine suce, na pojedine profesije, na stanovnike pojedinih regija u Hrvatskoj (to nije rasizam?) i na brojne viđenije pojedince, rječnikom koji više govori za govor mržnje nego za demokratsko iznošenje stavova, tako da je posljednji koji bi mogao drugima dijeliti etikete "fašist"i "rasist"!

MR
MrkiMedo
08:30 16.12.2015.

Puno pitanja ostavlja Milanoviceva izjava o Mostu: "idemo sa slabijima pa će biti više plijena za nas". Da li to znaci da Milanovic na vodjenje drzave gleda kao na plijen? Koji treba podijeliti! Ili to znaci da je on vecc unutar svoje koalicije podijelio plijen, pa mu nije puno ostalo za Most?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije