145 26°C
  • ouzi1:

    Na Vašem mjestu ja bih prvo izučio tematiku o kojoj pišem i koju javno objavljujem, prije nego li napunim ljudima glave pogrešnim i iskrivljenim informacijama. Prvo, kada se govori o implementaciji Direktiva, nakon što protekne implementacijski rok one dobivaju izravan ... prikaži još! učinak i počinju stvarati subjektivna prava za pojedince, na koja se isti mogu pozivati i štiti, ne samo pred nacionalnim sudovima, već i pred Europskim sudom. A kao drugo, u tematici ste se potpuno izgubili. Zar je gospodin Plenković potpuno izgubio svojstvo privatne osobe preuzimajući ulogu premijera pa ne može podržati neku inicijativu na osobnoj razini?

  • afera:

    Sustav koji je u problemu nije u problemu od jučer, nego oduvijek. A njegova se promjena ne može izvršiti pukom promjenom zakona i misliti kako je time sve rješeno! Plenkovic isto tako ne moze preko noci mijenjati sustav, jer mu ... prikaži još! to pak drugi zakoni ne omogucavaju. Nazalost, u nasoj su drzavi ministrima ruke poprilicno vezane, a onda ih se poziva na odgovornost, ne pitajuci se imaju li sredstva i prostor za promjenu?! Resoru ministrice Murganic fali zaposelnih, a znate li proceduru zaposljavanja i koliko to traje?! Znate li koliko traje i koliko je postupaka potrebno kako bi se ljudi s jednog radnog mjesta "prebacili" na drugo? Za početak, ponuditi podršku i pomoć žrtvama, a zatim korak po korak mijenjati cijeli sustav! A tko imalo znanja ima o znanosti upravljanja i javne uprave, zna o čemu pričam.

  • kresimir.perak:

    Građani biraju svoje predstavnike u Parlament iz kojeg se većinom sastavlja i bira Vlada. Ista ta Vlada treba u svojem djelovanju osluškivati građane, i upravo to što se Plenković pojavio na prosvjedu i podržao inicijativu znači da uvažava javno mijenje ... prikaži još! o pojedinim pitanjima i zajedno s građanima kreira daljnju politiku i smjer djelovanja! Sama ideja već je koncipirana unutar ministarstva tako da premijer sigurno ne radi protiv sebe i svojih kolega!

Još iz rubrike Premium

Ivan Penava
10
Marinko Jurasić

Hoće li samo Srbi ili će svi koji traže prava biti u Penavinu redu?

stabla
Ivana Šojat

Krošnje od zraka

2
Vlada
Josip bohutinski

Ključno je pitanje hoće li novi ministri čistiti državnu imovinu

10