Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.09.2018. u 17:54

Hrvatska ne proizvodi! Uvozimo sve, pa čak i hranu, plin, energiju. A bavimo se ideologijom

Hrvatska je ovaj tjedan zvijezda Eurostata zbog najvećeg pada industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini. Podatak ne bi bio problematičan, jer je riječ o padu proizvodnje od lipnja do srpnja, da nije konteksta opadanja proizvodnje u posljednjih 28 godina.

Hrvatska ne proizvodi! Uvozimo sve pa čak i hranu, plin, energiju unatoč činjenici da imamo dovoljno resursa da u tim područjima proizvodnje budemo neovisni od uvoza pa čak i izvoznici. Upada u oči činjenica da je naplatu došla nebriga za plinska nalazišta pa sada kad nema novih bušotina, a stare odumiru rapidno, opada proizvodnja hrvatskog plina, a sve ga se više uvozi sa stranih tržišta što je nepovoljnije i skuplje za građane.

Ipak vijesti o padu proizvodnje ili niskoj razini volumena investicija kod hrvatskih građana ne pobuđuje strast nužnu da ih potakne na prosvjede, pritiske ili apele na vladajuće da se aktiviraju. Ako je i zbog čega nužno prosvjedovati, onda je to zbog nepostojanja ekonomske strategije u državi, zbog nebrige za privlačenje ulaganja, zbog uvozničkog mentaliteta...

Rasprave na ideološkoj razini luksuz su razvijenih društava i prokletstvo najnerazvijenijih u kojima takve pozicije služe za skretanje pozornosti s problema koji zaista i utječu na život građana. Izvješće proračuna za prvih šest mjeseci pokazuje jedan dio tih problema. Doprinosa je uplaćeno 11 milijardi, mirovine su koštale 19,5 milijardi kuna. Rupa od 17 milijardi kuna već će se ove godine povećati, a država je pokušava napuniti našom štednjom sačuvanom u obveznim mirovinskim fondovima.

To posezanje za našim novcem naziva se mirovinska reforma koja je duboko nepravedna jer podrazumijeva uzimanje od mladih i njihove djece da bi se nahranili današnji umirovljenici. I ta će “reforma” proći jer nema pobune, nema reakcije, a jedina vidljiva koju političari uglavnom ignoriraju je odlazak iz države u drugo društvo koje se zbog poteza vladajućih koji se tiču života građana buni, prosvjeduje i izlazi na ulice.

Komentara 4

Avatar korona
korona
18:27 14.09.2018.

A zašto ne bi jedni za jedno,a dugi za drugo prosvjedovali.Za Karamarka su digli i noge i ruke sve sami ljevičari zbog ukidanja dude na koju su dudali državu. Ovaj idiot podjeli šakom i kapom novac poreznih obveznika,samo da bia bi bio miran sa svojim s brda i dola pokupljenim saveznicima.Zašto ljevičari i socijaldemokrati ne prosvjeduju proti ove HDZ-ove čudnovati kljunaš vlade ,ili kako reče prije izbora njihov protivnik,a danas saveznik drug Vrdoljak "Titanik vlada "u kojoj i on drži kormilo i upravlja državu u propast.

Avatar niwrad
niwrad
20:08 14.09.2018.

Ekonomija je djelatnost u kojoj se na tržištu razmjenjuju dobra i usluge. Što se tu ima prosvjedovati? Nije ekonomija u krizi, nego politički sustav koji bi kontrolirao ekonomiju kroz ekonomske strategije koje pak nisu ništa doli alibi za političko uhljeblivanje.

DO
domxerex
18:36 14.09.2018.

Zato jer su im merdiji isprali mozak i zato jer se nitko nikome ne želi zamjerati i zato jer bi svi htjali da netko dugi odradi posao umjesto njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije