1 20°C
 • Avatar dras32
  dras32:

  "Birokracija" na lokalnoj razini izgleda ovako, ekipa koja je tamo uhljebljena i efektivno radi 2-3 sata dnevno, ostalo su pauze i "priprema" uz garantiranih 30 dana godišnjeg, oni proračunavanju kada će tko u penziju iz tog sustava tako da bi ... prikaži još! dijete od nekog drugog iz sustava završilo faks koji je potreban za to radno mjesto, i to solidarno iz različitih grana javne uprave, bitno da se i djeca zbrinu, uhljebe na dobru plaću za nikako odrađen posao. Obzirom da je hrpa mjesta u javnoj upravi popunjena na taj način, nije nikakvo čudo da funkcionira tako kako funkcionira.

 • jpavicic:

  Svaki dan u svakom pogledu i u svakoj situaciji treba imati na umu; Na znanje i ravnanje članstvu HDZ -a; IVAN ARALICA: "Plenković je izvrnuo naglavačke Tuđmanovu politiku. Crni labud su birači koji su kaznili Plenkovića jer je skrenuo s ... prikaži još! Tuđmanova puta .Kad se sretnemo Plenković i ja, pravimo se da se ne poznajemo i izbjegavamo rukovanje. Prosudio sam da je on izvorno komunist koji se transponirao u bezidejnog administratora koji život u razlikama političkih stavova ne doživljava kao demokratsku blagodat…. Odlučio sam s tim čovjekom ne imati nikakva posla i nikakav kontakt. Kad bi se Tuđman digao, glasao bi za suvereniste jer je to bila, što se globalizacije i individualizacije tiče, i Tuđmanova politika… Ljevičari likuju jer u Plenkoviću prepoznaju svog djelatnika na privremenom poslu u HDZ-u. Plenković je, sudeći po progonu i animozitetu prema desnom i desničarima, pokazivao otkako je na čelu HDZ-e i vlade – ponašanje prema Karamarku, izgon Hasanbegovića i Esih, odstranjenje Glasnovića, Istambulska konvencija… od političara koji baštine lijevu ideologiju i svjetonazor;

 • Avatar indigo25
  indigo25:

  Pa on i je običan europski činovnik. Nitko nije ni očekivao da bi on mogao napraviti neku veliku reformu. Za to treba osoba koja može povući crtu i reći toliko novaca ova država može dati za plaće ovaj mjesec i ... prikaži još! to je to. Porez ide na 15 % pa ako dva tri mjeseca ostaneš bez plaće ljudi bi sami bježali iz državne uprave.

Još iz rubrike Premium

Angela Merkel i Viktor Orban
Ratko Bošković

Zašto su Hrvati izgubili Mađare kao prirodne partnere i investitore

Ilustracija
ivan markešić

Je li za demografsku obnovu dovoljna samo molitva Mariji?

Ivan Anušić
Šef stožera Grabar Kitarović

Od Milanovića i Škore nemamo što novo očekivati ni vidjeti

48