Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.11.2015. u 14:05

Ima neke kozmičke pravde u činjenici da glavni akter velikih korupcijskih afera ostaje do daljnjeg u zatvoru ponajprije vlastitom zaslugom.

Ivo Sanader, bivši premijer, i dalje ostaje u remetinečkom zatvoru premda mu je Županijski sud odobrio izlazak na slobodu uz jamčevinu. Benevolentnoj odluci suda usprkos, Sanader već mjesec i pol dana ne uspijeva izaći iz Remetinca jer Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu još ne prihvaća ponuđene nekretnine kao jamstvo.

Ima neke kozmičke pravde u činjenici da glavni akter velikih korupcijskih afera ostaje do daljnjeg u zatvoru ponajprije vlastitom zaslugom. Sud je naime ustanovio da stan Mirjane Sanader u obiteljskoj vili u Kozarčevoj ponuđen kao jamstvo ne samo da nije etažiran već nema ni – građevinsku dozvolu! Tako smo slučajno doznali da je bivši premijer naprosto na svoju ruku, ne gnjaveći se papirologijom, pretvorio tavan u stambeni prostor.

Nije on jedini koji se snašao zaobilazeći zakon, ali drugi bespravni graditelji bar nisu (bili) na čelu izvršne vlasti. Ali zašto bi nas to trebalo čuditi kada ni njegov najbolji prijatelj Luka Bebić, tada na čelu zakonodavne vlasti, nije za svoju kuću ishodio uporabnu dozvolu pa ni on više ne može biti jamac pred sudom. Ukratko, tko je jamčio, jamčio je. 

>> Ministru Mornaru osam milijuna kn jedva za kavu 

>> Čelnik Mosta nije mogao nabrojiti sve svoje zastupnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije