Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.10.2019. u 17:46

Koliko god sindikati uključeni u pregovore s Vladom, a nošeni podrškom ministrice Blaženke Divjak, tvrdili da je u ovom “zagrebačkom primjeru” riječ o pozitivnoj diskriminaciji.

Hoće li gotovo tisuću kuna razlike između učitelja koji rade u produženom boravku i profesora tjelesnog odgoja koji rade vikendom u školskim dvoranama, a koji plaću primaju iz budžeta Grada Zagreba, stvoriti jaz između svih ostalih učitelja i profesora koji ovise o državnom proračunu, a čija plaća neće osjetiti navedenu povišicu?

Hoće! Itekako. Koliko god sindikati uključeni u pregovore s Vladom, a nošeni podrškom ministrice Blaženke Divjak, tvrdili da je u ovom “zagrebačkom primjeru” riječ o pozitivnoj diskriminaciji.

Ne skrivaju sindikati obrazovnih djelatnika da sada još više očekuju da svima u tome sektoru bude izjednačen rast, a ne samo zagrebačkim nastavnicima – pa će zbog toga još glasnije prosvjedovati jer unatoč podršci ministrice Divjak, s Plenkovićem nisu iznjedrili zajednički dogovor o povećanju koeficijenata. Nisu sindikati, da budemo posve iskreni, iznjedrili dogovor ni s ministricom Divjak, koja je istodobno s implementacijom Škole za život odlučila stati na “stručnu”, točnije sindikalnu stranu.

Podsjetimo, isti ljudi koji će sada u štrajk i za koje ministrica tvrdi da s novom školom imaju više posla i odgovornosti te da zaslužuju više sjedili su prošle godine s njom na potpisivanju kolektivnih ugovora za učitelje i nastavnike u osnovnim i srednjim školama. Tada ni sindikalnim predstavnicima, a ni ministrici na pamet nije palo raspravljati o koeficijentima. A trebalo je.

Tada je Divjak trebala pokazati svoju snagu, a ne sada “bildati mišiće” u koalicijskim očima jer, kako smo to tisuću puta naglašavali, svaka reforma obrazovanja ne kreće od kupnje računalne opreme, nego od nastavnika, odnosno njegove edukacije i riješenih uvjeta za uspješno i kvalitetno obavljanje posla.

Ovako su, nažalost, oni nastavnici koji savjesno obavljaju svoj posao ostali zarobljeni, ponovno s ulogom negativaca u filmu različitih interesa – onom državnom, onom političkom i na kraju onom sindikalnom, da bi na sve to dobili još i Bandićevu čestitku – 800 kuna više, ali samo za zagrebačke nastavnike. Žalosno.

 

Komentara 1

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
20:18 05.10.2019.

Profesori, primite se posla! Zaradite plaću! Nisu učenici tu zbog vas, nego VI ZBOG NJIH!!! Prelijepo vi živite, rezultati KATASTROFALNI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije