Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.03.2021. u 22:12

Prije niti dva mjeseca kad je izbila afera s lokalnim čelnikom HDZ-a Žarkom Tušekom, koji je snimljen dok je nudio neovisnom Viktoru Šimuniću javnu funkciju za pomoć u rušenju SDP-ova čelnika, podučavao je posve drugačije

Nakon što je Ustavni sud svojom odlukom poručio predsjedniku Zoranu Milanoviću da može predložiti samo kandidata koji se temeljem zakonske procedure odazove na jedan od, ako treba i više javnih poziva, nije mu sjela ni poruka predsjednika Ustavnog suda dr. sc. Miroslava Šeparovića: "Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu nego da demokratska kontrola omogući da se izaberu najbolji kandidati".

Predsjednik Milanović je na to ponovio svoju lekciju od prije mjesec dana kad je "podučavao" premijera. Sada je ustavnim sucima preko Facebooka poput strogog učitelja poručio: "Ni to niste naučili. A namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve...".

Međutim, "profesor" Milanović ima problem. Prije niti dva mjeseca kad je izbila afera s lokalnim čelnikom HDZ-a Žarkom Tušekom, koji je snimljen dok je nudio neovisnom Viktoru Šimuniću javnu funkciju za pomoć u rušenju SDP-ova čelnika, podučavao je posve drugačije: "Neka ukinu javne natječaje, neka ljudima ne mažu oči. Zna se vrlo dobro kako se na ta mjesta dolazi. Ali to izjednačiti s kaznenim djelom!? Ne. Branit ću pravo političara da budu budale. To je prostor politike, to nije trgovina utjecajem, to je javna odgovornost i javna služba i zna se kako se na ta mjesta dolazi.".

"Profesore" Milanoviću, jesu li onda namješteni natječaji kazneno djelo ili nisu? 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 28

DU
Deleted user
23:25 23.03.2021.

Ocito mnogim HDZ idolopoklonicima kao i ovom novinarskom placeniku ocito nije previše jasno da kandidata za predsjednika suda predlaže predsjednik republike a potvrduje Sabor,a ne lokalni moćnici i kokosari

BR
branko7000
23:26 23.03.2021.

Ovaj novinar miješa kruške i jabuke. Sigurno je član HDZ-a. On uspoređuje ustavnu ovlast PredsjednikaRepublike s trgovinom u klijeti. Da nije primitivno i jadno, bilo bi smiješno. Ali nije smiješno. Jadno, jadno da jadnije ne može. Kako li se samo udara protiv Predsjednika i kadrovira se Vrhovni sud po želji HDZ-a.

BR
branko7000
23:40 23.03.2021.

Uspoređivati Žarka Tušeka i Predsjednika Republike prelazi mjeru dobrog ukusa pokazuje mržnju i političku nepismenost. Jednako je kad selski predsjednik HDZ kupuje i nudi nemoguće mogućem vijećniku i ovlast Predsjednika Republike da predloži kandidata natječajem, oglasom ili direktno, Predsjednika ustavnogog suda, ćdebilizam. Večernji list, kaznite me, crveni priželjkujem jer sam počašćen kad mi zabranite komentirati na vašim prljavim stranicama kji rqadite protiv institucija RH. Zar i VL Mamić financira. Tog ste nivoa, kao da je upravo tako. Neprijatelj civilizirane Hrvatske novinar i VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije