Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.07.2018. u 11:00

Trebao nam je šok, okupljajući faktor, nešto što će probuditi ponos, inat. Dali su ga vatreni

Dragi čitatelji, kao glavni urednik ne pišem često uvodnik držeći se pravila da vam se trebam obratiti kada se događa uistinu nešto posebno, izvanredno, kada treba objasniti neki stav Večernjeg lista o društvenim događajima.

Ulazak u finale i golemi val pozitivne energije i ponosa koji se zakotrljao hrvatskim trgovima, ulicama i domovima upravo je taj trenutak. U povijesti svakog naroda, države, pa tako i Hrvatske, postoje usponi i padovi. Ili, koristeći se rječnikom našeg velikana Nikole Tesle, energetska punjenja i pražnjenja.

Hrvati su svu svoju energiju usmjerili u stvaranje samostalne države i njezinu obranu, a na tom putu bilo je velikih poteza, ali i pogrešaka. U godinama koje su uslijedile sve smo se rjeđe okupljali oko zajedničke ideje ili cilja. Sustav se urušavao, demografski problemi, izazvani sve jačim migracijama u potrazi za boljim životom, ozbiljno su počeli nagrizati ponos, ali i vjeru u vlastite mogućnosti i snagu nacije.

Večernji list pokušao je na te nove izazove odgovoriti serijom konferencija Hrvatska kakvu trebamo, vjerujući da ćemo potaknuti strateško promišljanje bolje budućnosti te pred pokolebanu naciju donijeti ono najbolje, uspješne među nama. Nitko ne može sam, pa tako ni Večernjak; trebao nam je šok, okupljajući faktor, nešto što će probuditi ponos, inat. To su uspjeli nogometaši, to je uspio Zlatko Dalić.

Ovo je trenutak preokreta. Moramo ga iskoristiti kao pojedinci, kao nacija. I dalje ćemo biti različiti u ideološkim, političkim, društvenim pogledima, ali budimo pozitivni, igrajmo timski kao što su se vrhunski individualci Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić, Subašić... podredili momčadi.

Iskoristimo ovaj zanos za kreiranje novih ideja, novih strategija i barem još jednom zatomimo svoje partikularne, osobne, političke i društvene interese da bismo kreirali zajednički cilj. Cilj koji će nam vratiti ponos, vjeru i bolji život. Hrvatska to može.

Zlatko Dalić Hrvatska Rusija
1/12
Ključne riječi

Komentara 14

DJ
djakputnik
10:06 14.07.2018.

Autor je zaboravio navesti da je ovaj članak u stvari - plaćeni oglas. Na žalost, nogometna euforija će proći, a mi ćemo ostati i dalje taoci veleizdajnika, pljačkaša "svega hrvatskog", "kontroverznih" tajkuna, lažnih i prelakomih "branitelja", hrvata po profesiji, ... Narodu kruha i igara, Rim propada, a banda na vlasti osigurava zlatnike za svoje pra-pra-praunuke.

GU
Gustirna
13:31 13.07.2018.

Bolja hrvatska nije kada udbotalibanski novinari taje da su kriminalci bajic i cvitan samo zbog afere "bankomat" trebali biti u lepoglavi ali na sva zbona ponavljaju udbaske mantre o krivnji modrica,lovrena i mamica...hocemo hrvatsku koja ce poslije svjetskog prvenstva imati hrvatske a ne jugoslovenske,orjunaske,udbaske,srpske i ine antihrvatske medije...

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
13:06 13.07.2018.

bolja Hrvatska će doći kad u državnim službama, politici i medijima zavlada poštenje....ne kad Hrvatska bude prvak svijeta u nogometu... ne kad se u Osijeku vodi proces protiv Modrića i Lovrena, a Vrdoljak vedri i oblači...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije