Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.05.2019. u 12:51

Predsjednica je zaigrala na jednu, Plenkovićevu kartu pa sada desnica pjeva Škorine pjesme

Zoran Milanović može biti zadovoljan što je njegov SDP ostvario izvrstan rezultat. Kako je on i prije izbora iz Kine potvrdio da je SDP i dalje njegova stranka te pozvao birače na okup, može se kazati da je i bivši lider SDP-a osobno pridonio ovom uspjehu.

Sada je pitanje je li ovo taj trenutak kada bi se Milanović napokon trebao “autati” i riješiti sve dvojbe o tome hoće li on biti SDP-ov predsjednički kandidat. Neki misle da bi baš sada trebao zajahati ovaj visoki plimni ljevičarski val te s te pozicije zaploviti u predizbornu kampanju.

Prva reakcija Plenkovića nakon slabijeg izbornog rezultata za HDZ

Drugi će pak savjetovati da Milanović pusti da SDP sam još malo uživa u plodovima dobrih izbornih rezultata te poradi na proširivanju izborne baze za Milanovića kod ostatka ljevice. Trenutak jest povoljan jer su se lijeve snage osokolile i prizivaju same na zajedništvo. No, ako Milanović još ne treba svima otkriti ide li on uopće na te izbore, ili još kalkulira da li mu je bolje ostati tamo gdje ima dvostruko veću plaću od eventualne predsjedničke

Kolinda Grabar-Kitarović u puno je nezgodnijoj poziciji. Ona je, naime, planirala objavu svoje kandidature nakon što HDZ pobjednički odradi europske izbore. Tako je bilo dogovoreno s Andrejom Plenkovićem, s kojim se predsjednica morala uskladiti prije otprilike pola godine, što je podrazumijevalo i čistku nekih njezinih važnih savjetnika. Savez s Plenkovićem i Jandrokovićem stavio ju je pak u poziciju da s njima dijeli i zlo i dobro. Prije pola godine Plenković je bio svemoćan, ona zaigrala na jednu kartu držeći da dobiva saveznika za poželjeti.

U međuvremenu, HDZ je ove izbore izgubio, a Plenković jako oslabio pozicije. I kako sada proglasiti da si kandidat HDZ-a? Jest nezgodno, no za razliku od Milanovića, Grabar-Kitarović nema izbora, ona jednostavno mora objaviti je li ili nije kandidat HDZ-a. Te istodobno pokušati popraviti mostove koji su se porušili između nje i birača desne opcije. A koji već radije pjevaju pjesme Miroslava Škore...

Sastanak Predsjedništva HDZ-a

Komentara 23

FN
Fr@njo
13:19 28.05.2019.

Lovri Kuscevicu i njegovom sefu svaki dan saljem pozdrave..sada cu i Predsjednici za zdusnu podrsku kada je Lovro pisao po nama. Pozdrav od nepismenih.

GA
Gajger
14:03 28.05.2019.

S obzirom da se višekratno odrekla desnih "marginalaca" s čijim je glasovima pobijedila na izborima, neka sad traži glasove kod glasača SDSS-a i HNS-a, ipak su to koalicijski partneri njene stranke. Oni je naprosto obožavaju.

DU
Deleted user
13:47 28.05.2019.

Plenkoviću je veliku pobjedu uzela Ruža Tomasic i relativno neikusni kandidati za EU Parlament. To je jedina istina iz koje treba izvući pouke. Kakva ljevica i ostali priljepci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije