Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.09.2021. u 12:55

Krbavska bitka na drvorezu Leonharda Becka (oko 1515. godina): Hrvati su od Osmanlija izgubili zbog vrlo loše ratne taktike

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar horuk
horuk
14:29 16.09.2021.

Hrvati su gubili bitke ali ne i ratove. Susjedi imaju par dobivenih bitki uglavnom protiv nenaouruzanih naroda ali sve ratove... iiizgubiliiii.

NE
Neonacionalist
22:35 16.09.2021.

Dalmacija - jesi li ti glup ili sta , bilo je i 91 naoruzanja , nesto se zapljenilo tokom opsade vojarni , nesto nabavilo izvana raznim kanalima ali to je bilo daleko manje od naoruzanja kojin je raspolagala JNA no ipak dovoljno da se obranumo barem na dobrom djelu teritoriha dok je treciba pala u ruke agresora . Takodjer potrebno je najmanje tri godine da se ustroji vojska sposobna za slozene velike vojne operacije kakva je bila Oluja a mi smo krenuli od nule 1991.

NE
Neonacionalist
20:22 16.09.2021.

Krbavska bitka sama po sebi nije nesto narucito vazna , bila je to zapravo jedna u nizu slicnih bitaka gdje je hrvatsko plemstvo nastojalo pljenom znatno tromiju akindjijsku vojsku u povratku sa pljackaskih pohoda po Kranjskoj i Stajerskoj presresti u u prolasku kroz Hrvatsku prema Bosni , ova bitka je postala bitna zbog ogromnih nepotrebnih zrtava sa hrvatske strane uzrokovane zbilja losim vodjenjem sa nase strane .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije