Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.03.2019. u 07:23

Kada obriše suze, Gabrijela Žalac moći će plaćati svoju ratu od 6800 kuna, zaplesati kao u Lici, ma što god poželi

Posljednjih dana društvenim mrežama kruži fotografija švedske princeze Madeleine, vojvotkinje od Hälsinglanda i Gästriklanda, mlađe kćeri kraljice Silvije i kralja Karla XVI. Gustava. Kruži i skuplja lajkove. Prizor je uistinu zanimljiv jer ova lijepa 36-godišnjakinja kraljevske krvi, vlasnica diplome iz povijesti umjetnosti, aktivna u humanitarnim organizacijama, za svojim psićem kupi izmet s pločnika te ga, skupa s najlonskom vrećicom, odlaže na za to propisano mjesto. I nije to jedina vijest pristigla sa Zapada koja nam je zaokupila pažnju. Aida Hadžialić, švedska ministrica za srednjoškolsku i izobrazbu odraslih, objavila je u subotu da ju je policija u Malmou zaustavila i nakon kontrole izmjerila 0,2 promila alkohola u krvi.

“Bila je to najveća pogreška u mom životu. I sama sam ljutita na sebe. Preuzimam odgovornost. Kanim podnijeti ostavku na ministarsku dužnost”, rekla je 29-godšnjakinja, nekoć izbjeglica iz BiH, na tiskovnoj konferenciji u Stockholmu, vidljivo potresena, prije nego će isprazniti ladice radnog stola u svome uredu i zauvijek napustiti zgradu vlade.

Gabrijela Žalac Gabrijela Žalac
1/7

Nije ponudila mandat na raspolaganje. Dala je ostavku i otišla.

Sve ono što “naša” Gabrijela Žalac nije.

Hrvatska ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije ostala je na dužnosti, neometana još jednom viješću koja je pristigla ovih dana, da je cijela finska Vlada podnijela ostavku jer nije provela reformu zdravstva koju je obećala. No, svi ti događaji pristigli sa Zapada mogu biti vijest samo na ovim našim sumornim prostorima koji se deklaratorno kiti demokratskim i kulturnim nasljeđem Europe.

Nije se tako činilo kada je vladu RH sastavljao Andrej Plenković, koji se doimao poput daška svježeg zraka, taj uglađeni Europejac za kojeg je i Pupovac rekao da ga treba suhim zlatom plaćati. No, sa svakom novom saborskom interpelacijom koju je pokretala opozicija nestajao bi i komadić po komadić Plenkovićeve pozlate. Zbog neprovođenja zdravstvene reforme kao i slučaja smrti dječaka u Metkoviću trebao je otići taj rijetko arogantni ministar Milan Kujundžić, no šef Vlade ga nije dao. Trebala je otići i ministrica Nada Murganić, ako ne zbog definicije braka koja podrazumjeva muškarca, ženu i dijete, a onda zbog nezapamćenog horora na Pagu, no umjesto vlastite glave na panju ponudila je ravnateljicu, što je finale kakvo je zasigurno amenovao sam premijer.

Ministrica Žalac ponudila mandat na raspolaganje

Nije dao ni Zdravka Marića zbog povezanosti s Agrokorom ni Damira Krstićevića zbog fijaska s nabavom borbenih zrakopolova, a jedina koju je žrtvovao bila je Martina Dalić kada više nije mogao braniti neobranjivo i kada se bijes javnosti lako mogao okrenuti prema njemu samom. Kada obriše svoje, suze, baš kao i Nada Murganić neki dan, Gabrijela Žalac moći će odahnuti. Moći će i dalje nesmetano otplaćivati svoju ratu kredita od 6800 kuna, priuštiti si novu vozačku dozvolu po hitnom, skupljem postupku, zaplesati kao neku noć u Lici, ma što god poželi. Plenkovićeva vlada, pokazalo se, najsigurnije je radno mjesto u Hrvatskoj. 

Plenković nije prihvatio ostavku ministrice Žalac

Komentara 7

SA
sargu123
08:03 13.03.2019.

Jadan je taj koji si ju doma ima, užas.

VA
Valer
08:00 13.03.2019.

Osim što gazi djecu bez dozvole saznali smo i da ministrica ne zna što je to e-građani. Jadno.

DU
Deleted user
09:08 13.03.2019.

Bravo za komentar i za usporedbe s civiliziranim demokracijama, u kojima se i bosanske ministrice odgovorno ponašaju. I plači voljena zemljo, imamo vladu koja se od Sanaderove ne razlikuje ama baš po ničemu. Narode, svekoliki izbori su skoro, nemamo više vremena za dvoglavu komunističku zvijer, pazite koga zaokružujete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije