167 13°C
 • jpavicic:

  Odgovor na pitanje, "kakva bi kome bila bolja Hrvatska", oslikava se kroz djelovanje stranaka, grupa, pojedinaca i vladajuće strukture, pri čemu su u aktualnoj vladi prevladali elementi jugokomunističkog, jugofilskog i četničkog naslijeđa. Jedna od naznaka takvog djelovanja je i prešućena ... prikaži još! izjava Pupovca u Hrvatskom Saboru, da četnička kokarda nije u Hrvatskoj zakonom zabranjena.

 • Avatar Vinko
  Vinko:

  O toj temi više puta sam pisao na Barometru. Naravno da je važnije koje ovlasti ima predsjednim države od toga kako se bira. Ali, ako ima samo proti+okolarne ovlasti, tada nema potrebe da bude izravno biran. Autor je pogrješno označio ... prikaži još!io da i Francuska ima predsjednički sustav kao SAD. Koliko mi je poznato jedino SAD ima predsjednički sustav. U Francuskojnje De Gaulle uveo tzv. polupredsjednički sustav. Ne dopada mi se i može doći do tzv. kohabitacije kad predsjednik nema podršku u parlamentu. Ovaj naš sustav je nešto najgore što može biti. Ja sam da nazvao "povuci-potegni " sustavom. Račan i Mesić su razvlačilki Ustav RH i imamo to što imamo. Bio bi red izmijeniti to i ucesti tzv. kancelarski sustav kakav ima Njemačka, a i druge republike u Europi, pa nešto slično tome imaju i suvremnena ustavne monarhije.

 • onako_ovlaš:

  predsjednika u njemačkoj ne bira parlament,to bi novinar valjda trebao i morao znati,a arguement o štedljivosti također nije bitan jer njemačka ima novca za taj trošak,znači druga je politička logika posrijedi,bezvezan članak

Još iz rubrike Premium

Ilustracija
4
marinko jurasić

Medijska histerija stvorila Facebook-osvetnike

Andrej Plenković
Mislav Šimatović

Udovoljio interesnim skupinama i izbjegao izbore

Plenković u Saboru
ANALIZA

Veće plaće onima koji povećaju produktivnost

9