79 16°C
 • jpavicic:

  Odgovor na pitanje, "kakva bi kome bila bolja Hrvatska", oslikava se kroz djelovanje stranaka, grupa, pojedinaca i vladajuće strukture, pri čemu su u aktualnoj vladi prevladali elementi jugokomunističkog, jugofilskog i četničkog naslijeđa. Jedna od naznaka takvog djelovanja je i prešućena ... prikaži još! izjava Pupovca u Hrvatskom Saboru, da četnička kokarda nije u Hrvatskoj zakonom zabranjena.

 • Avatar Vinko
  Vinko:

  O toj temi više puta sam pisao na Barometru. Naravno da je važnije koje ovlasti ima predsjednim države od toga kako se bira. Ali, ako ima samo proti+okolarne ovlasti, tada nema potrebe da bude izravno biran. Autor je pogrješno označio ... prikaži još!io da i Francuska ima predsjednički sustav kao SAD. Koliko mi je poznato jedino SAD ima predsjednički sustav. U Francuskojnje De Gaulle uveo tzv. polupredsjednički sustav. Ne dopada mi se i može doći do tzv. kohabitacije kad predsjednik nema podršku u parlamentu. Ovaj naš sustav je nešto najgore što može biti. Ja sam da nazvao "povuci-potegni " sustavom. Račan i Mesić su razvlačilki Ustav RH i imamo to što imamo. Bio bi red izmijeniti to i ucesti tzv. kancelarski sustav kakav ima Njemačka, a i druge republike u Europi, pa nešto slično tome imaju i suvremnena ustavne monarhije.

 • onako_ovlaš:

  predsjednika u njemačkoj ne bira parlament,to bi novinar valjda trebao i morao znati,a arguement o štedljivosti također nije bitan jer njemačka ima novca za taj trošak,znači druga je politička logika posrijedi,bezvezan članak

Još iz rubrike Premium

Festival Vrisak
DENIS DERK

Vrisak dokazao da je jedan od najboljih festivala knjiga

Hrvatski suverenisti
Zvonimir Despot

Suverenisti ne bi prešli izborni prag da im na listi nije bila Ruža Tomašić

26
HDZ
Davor Ivanković

Plenković čisteći HDZ stvorio nikad jaču desnicu

41