Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
111 12°C
Povratak na članak

Ostrašćeni obračuni oko pape Franje koji nemaju pobjednika

Najviše čudi kako su se neki katolici s otvorenom mržnjom i gnjevom okomili na poglavara svoje Crkve, što nije samo pitanje pristojna ponašanja, nego i putokaz prema ispovjedaonici. I upravo to otkriva ono što Bergoglio donosi novoga u svome pontifikatu
29. listopada 2020. 6138
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
6
 • anatom:

  P.s.Pavičiću sumljiv si mi, igraš li se i ti sa svojim čmarom ?

  30. 10. 2020. u 20:35
 • anatom:

  I kako možeš reć da je svaki čovjek odgovoran za svoju riječ, a pravdaš ga da ne može znat kako će poslje bit interpretirano ?! Pa zar recimo iz preobilnog iskustva sa navodnim " krivim interpretiranjina" nije mogao znat da ... prikaži još!a će bit "krivo i zlonamjerno interpretiran". Ali on unatoč tome dira iznimno vruću temu znajući da može bit " krivo interpretitan" . To bi bile odlike pomalo retardiranog čovjeka, a meni on ne izgleda nimalo retardiran. Dakle radi to namjerno, a ostavi da visi u zraku bas zato da poentira na obje strane. Homoseksualcima dadne šlagvort da oduševljeni skoče u svoju propast, a onima koji ga žele branit ostavi taman dovoljno materijala da ga djelotvorno brane. Pavičiću, kako ja vidim stvari ovo je jako lukava i djelotvorna taktika, a ne to sto ti vaaljaš. Zar nebi jedan istinski i plemeniti duhovni reformator trebao imat more Božje milosti nad svojom glavom ? Nisu li prvi i drugi dar Duha Svetoga, od njih sedam koliko ih ima, mudrost i razum, a ukoliko je to što ti pišeš o "papinom" rezoniranju istina, onda takav papa nema ni trunke mudrosti i razuma jer na takav način potiče raskol u Crkvi ! Ili je možda Duh Sveti zaspao nad njim pa je ustvari Bog kriv što ovaj valja "gluparije". Ili možda itekako dobro zna što radi i baš to i hoće da radi ?! Ej Danice i ti Boricu kako li, OVO se zove pametan komentar koji ima glavu i rep, za razliku od vaših !

  30. 10. 2020. u 20:23
 • anatom:

  P.s. ako uistinu jesi časna nemaš baš častan jezik

  30. 10. 2020. u 20:31
 • anatom:

  I ako uistinu jesi Sanaderova sestra de molim te reci bratu Vinku da prestane obešćašćivat svetohranište u katdrali u Trogiru ! O prostorije sa svetohraništem ti je braco napravio ostavu !

  30. 10. 2020. u 20:27
 • Avatar časnasestradanicasanader
  časnasestradanicasanader:

  , što nije samo pitanje pristojna ponašanja, nego i putokaz prema ispovjedaonici.možda onoj ispovjedaonici u kojoj sjede čuček,fra gracijan,kurečić.ne seri pavičiću.isus je bio s prostitutkama ali ne kako bi otvarao bordel i svojim prisustvom reklamirao isti nego kako bi im ... prikaži još!m pomogao da se izbave od toga.pa gdje bi isus dospio da suga farizeji i ostala bagra mogli isprovocirati navuć na tanak led. a svećenici su kako ja to razumjem njegovi namjesnici jer isus je živ a nasljednici apostola jer apostoli su mrtvi. pročitaj ti pavičiću ponovno bibliju pa ćeš vidjet da je isus davao eksplicitne odgovore i znao je vrlo dobro prepoznat provokaciju od stvarne zabrinutosti.svakom novinaru koji ga pita što misli o homoseksuaslcima nek odgovori ,,što bi ti napravio da tvoja kćer potpiše ugovor o trudnoći po istim uvjetima po kojima to rade žene u indiji,indoneziji,ugandi...treba znati povijest kršćanstva i židovstva PA ĆE MNOGO TOGA BITI JASNIJE.U ISUSOVO VRIJEME postojala je herodova kompradorska i lopovska klika,saduceji i farizeji koji su se slično kao današnji liberali i konzervativci borili za prevlast a zapravo su i jedni i drugi bili zaokupljeni borbom za vlastitu kasu i ludi zeloti koji su mislili da sve koji nisu kao oni pravovjerni treba pobit,poklat,potuć.e u tom kontekstu je nastalo kršćanstvo kao srednji put između ludih zelota i saduceja,farizeja i klike koja nije imala odgovr na ključna pitanja jer bi tim odgovorom naštetili kompradorskoj vlasti s kojom su bili slizani.

  29. 10. 2020. u 11:08
 • Biorko:

  Potpisujem čs Danica. Svaki čovjek je odgovoran za svoju izgovorenu riječ. Hoće li se ona nakon toga ubaciti u novi kontekst to on ne može znati. Zato s obzirom na svoju ulogu u društvu treba znati mjeriti brzinu svoje riječi. ... prikaži još!. Mislim da je papa Franjo toga svjestan i uvijek traži molitvu od nas. Ja mu svoj dio jamčim.

  29. 10. 2020. u 23:23
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.