Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.10.2015. u 12:00

Hitler nije htio istrijebiti Židove, već ih je htio samo iseliti iz Njemačke. To nije izjavio negacionist, onaj koji negira postojanje holokausta, već izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Ispričao je kako su se Adolf Hitler i jeruzalemski muftija, Mohammed Amin al-Husseini, sastali u Berlinu koncem 1941. i tom prilikom razgovarali o sudbini Židova.

Mufti Amin al-Husseini, palestinskog podrijetla, pitao je Hitlera zar će Židove poslati u Palestinu, na što je Führer odgovorio pitanjem: a što bih trebao učiniti s njima? Mufti mu je odgovorio: „Spali ih". Netanyahu zaključuje kako je tadašnji muftija, otac palestinskog nacionalizma, začetnik mržnje prema Židovima iz koje potječe i sadašnja „intifada noževima".

„Povijesna revizija u političke ciljeve je najveća greška", izjavio je Yehuda Bauer, povjesničar Shoaha, te naglasio kako je Netanyahuov govor povijesno neutemeljen i kako postoje dokumenti u kojima se vidi kako je Hitler zatražio od al-Husseina da propagira nacizam na Srednjem istoku. Cijeli Izrael, a posebno osobe koje su preživjele njemačke konclogore, napali su Netanyahua.

To je učinila i njemačka kancelarka Angela Merkel kazavši kako se u njemačkim školama uči tko je odgovoran za Shoah. Američki predsjednik Barack Obama također nije bio nježan prema Netanyahu od koga Itzik Shmuli, zastupnik Cionističke unije, traži da se ispriča svim žrtvama holokausta.

Laburistički čelnik Isaac Herzog upozorava kako je bio samo jedan Hitler koji je napisao Mein Kampf i u kojem je opisao „Konačno rješenje židovskog pitanja". Izraelski ministar obrane i blizak Netanyahuov suradnik, Moshe Yaalon, kaže: „Povijest je jasna, Hitler je započeo istrebljenje (Židova), a muftija mu se pridružio". Inače, muftija al-Hussein je u Bosni 1943. osnovao Handžar diviziju u sastavu SS-a. Netanyahu se opravdava kako nije htio osloboditi Hitlera, već pokazati kako "nas je otac palestinske nacije već od tada želio uništiti".

Evo, kako se želi i najvećeg zločnica povijesti pretvori u manjeg zločinca od onoga u susjedstvu koga se mrzi.

>>Europa je stvarana da više ne bude žica   

Komentara 3

Avatar josipa1
josipa1
14:39 25.10.2015.

Silvije Toma-šević taj jugofilsko-komunistički novinar i dopisnik Tanjuga iz svih mogućih zemalja i destinacija, nastavlja u svome stilu. Koliko gluposti može primit list papira ili redaka na računalu? Pitajte Toma-Ševića!

VE
velikazmija
12:45 25.10.2015.

ni ovo ne paše komunistima najbolje im je da su za sve krive ustaše i branitelji i hr. PRIDSJEDNICA-A U SRBIJU BRAĆU ČETNIKE NE VIDE I PLUS AGRESORE NA VHRVATSKU ETO TO BAM JE LEKOVIĆENO -HND-.

ZW
zweistein
14:22 25.10.2015.

snimljen je čak i film ( hollywoodska produkcija ) u kojem nijemci 39/40 šalju pun brod židova u britaniju i SAD i ovi ih ne žele primiti već ih vraćaju u njemačku. da nacisti su se htjeli riješiti židova naa ovaj ili onaj način. raseljavanje im nije uspjelo zbog "humanista" iz SAD-a, britanije,....i ostalih kolonijanih sila plus SSSR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije