2 10°C
  • pritiskovic:

    Crkvenjaci se mogu pačati u politiku i zavirivati u tuđu postelju ali istovremeno ne žele biti subjektom bilo kakve javne rasprave."Autoritete" se ne propituje već im se slijepo pokorava. Stoga su i Vatikanski ugovori dogma u koju se ne dira.

  • vladimir964:

    Osobno sam mišljenja kako bi sve crkve (ili kako se baš zovu prema vjeroispovijesti) trebalo održavati isključivo od donacija vjernika. Naime to je bit (i kršćanske) vjere - pomaganje bez traženja protuusluge. Međutim: ako je već jednom sklopljen ozakonjeni i ... prikaži još! pravosnažni ugovor, onda ga treba poštivati. Prosvjednici opet ostaju dužni odgovorom: imaju li dokaza da crkva troši novac, ma koliki iznos bio, troši u nepotrebne svrhe, odnosno na što (na koga) bi to točno željeli potrošiti taj novac - ciljano? Crkva bi mogla začepiti usta tim ljudima, kada bi dala detaljni obračun o svojim karitativnim, edukativnim i ostalim djelatnostima.

  • Latigo:

    Mogu ti marginalci (pobornici fundamentalističkog sekularizma) prosvjedovati koliko god žele -Vatikanski ugovor se neće raskinuti, a vjeronauk će ostati u školama. Ionako tih 100-injak antifa koje se okupljaju na takvim smiješnim prosvjedima ne predstavljaju nikakvu snagu u hrvatskom društvu. Uglavnom ... prikaži još! se radi o lijenim besposličarima koji spavaju do 12 sati.

Još iz rubrike Premium

Zoran Milanović
37
Putnici na Pantovčak (I)

Zoran Milanović kandidat zdvojne Hrvatske koju mora izvesti na birališta

Milan A. Račić

I u Londonu su mogli graditi ilegalno i dodati kat više

Kurdi
bernard karakaš

Zapad ne pomaže Kurdima, nego pere savjest

6