1 12°C
  • pritiskovic:

    Crkvenjaci se mogu pačati u politiku i zavirivati u tuđu postelju ali istovremeno ne žele biti subjektom bilo kakve javne rasprave."Autoritete" se ne propituje već im se slijepo pokorava. Stoga su i Vatikanski ugovori dogma u koju se ne dira.

  • vladimir964:

    Osobno sam mišljenja kako bi sve crkve (ili kako se baš zovu prema vjeroispovijesti) trebalo održavati isključivo od donacija vjernika. Naime to je bit (i kršćanske) vjere - pomaganje bez traženja protuusluge. Međutim: ako je već jednom sklopljen ozakonjeni i ... prikaži još! pravosnažni ugovor, onda ga treba poštivati. Prosvjednici opet ostaju dužni odgovorom: imaju li dokaza da crkva troši novac, ma koliki iznos bio, troši u nepotrebne svrhe, odnosno na što (na koga) bi to točno željeli potrošiti taj novac - ciljano? Crkva bi mogla začepiti usta tim ljudima, kada bi dala detaljni obračun o svojim karitativnim, edukativnim i ostalim djelatnostima.

  • Latigo:

    Mogu ti marginalci (pobornici fundamentalističkog sekularizma) prosvjedovati koliko god žele -Vatikanski ugovor se neće raskinuti, a vjeronauk će ostati u školama. Ionako tih 100-injak antifa koje se okupljaju na takvim smiješnim prosvjedima ne predstavljaju nikakvu snagu u hrvatskom društvu. Uglavnom ... prikaži još! se radi o lijenim besposličarima koji spavaju do 12 sati.

Još iz rubrike Premium

Rihanna
Adriana Prlić

“Nosi što ti dobro stoji i to je to”, poručuje Rihanna

Sud - sudac - sudnica
iva puljić-šego

Objava imovine korak za bolji imidž sudova

Miroslav Škoro
Hrvoje Horvat

Škorin "atomski s desna" barem će "razmrdati" situaciju

8