Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.04.2020. u 12:06

Nisu novinarke došle ništa zabranjivati ni špijunirati, to je posao nekog drugog, one su došle – izvijestiti

Nikad tužnijega Uskrsa za sve nas koji se bavimo novinarstvom, za kulturu, za dijalog, za ljudskost, za civilizirane ljude! Novinarka i snimateljica pred crkvom su fizički napadnute, izvrijeđane, razbijena im je oprema zato što su radile svoj posao: snimale i izvještavale. I to u današnjem vremenu kada informacija (točna, pravodobna i istinita) nikad nije bila traženija ni važnija. Tome svjedoči milijunska čitanost koju mediji ovih dana postižu na internetskim platformama.

Ljudi, izolirani u svojim domovima, gladni su informacija, a novinari su tu da im ih pruže. Dok ste svi u kućama, mi smo na ulici. Mi vam prenosimo što se događa, što kažu stručnjaci, pričamo vaše priče, tražimo odgovore na vaša pitanja. Mi smo vaš prozor u svijet. Zato smo pred domom u kojem je koronavirus, dok ga ostali zaobilaze u širokom luku, mi smo s epidemiolozima, sestrama, policijom... I trebamo biti jer smo novinari. Trudimo se kako biste vi u ovom zbunjujućem vremenu doznali sve što vas zanima i što trebate znati.

I zato se pitam kakav čovjek trebaš biti da bi gurnuo vrata teška dvije tone i visoka pet metara na ruku jedne žene, koja u tom trenutku ne radi ništa drugo nego svoj posao, ili da snimateljici iz auta u vožnji zabiješ kameru u lice?

I kakav si ti čovjek ako gledaš s balkona kako skupina muškaraca maltretira dvije žene, dižeš srednji prst, dovikuješ “lešinari”, “crvi” i obavezno “kurve”? U redu, zakon rulje, ali najviše rastužuju komentari ispod izvještaja o tom događaju. Nevjerojatna je količina mržnje upućene dvjema novinarkama.

VIDEO Split: Don Josip Delaš izvrijeđao novinare ispred crkve

Zar stvarno nekome treba objašnjavati što su novinari radili pred jedinom crkvom u ovom dijelu svijeta u koju su na Uskrs pozvani vjernici na svetu misu unatoč preporukama Svetog Oca i nadbiskupa te zabranama Nacionalnog stožera civilne zaštite?

Nisu one došle ništa zabranjivati ni špijunirati, to je posao nekog drugog,one su došle izvijestiti. To je naš posao. Mi smo, dragi naši čitatelji, u današnjim uvjetima vaše oči i uši. Oni koji su napali novinarke, oni bi željeli da ste i gluhi i slijepi.

Ključne riječi

Komentara 9

IV
ivicin
12:11 14.04.2020.

pravih istinoljubivih novinara ima mozda 10 do 20 ostali su navijaci ..crno bijelog svijeta ...nitko tko hoda ovim svijetom nema pravo zabraniti misno slavlje....to je opce poznata spoznaja....itd

ZE
Zambija export-import
12:12 14.04.2020.

A što se treba raditi s kriminalcima koji vam pokušavaju ući u kuću ili poslovni prostor? Em je nogom blokirala vrata da se ne mogu zatvoriti, em je gurnula ruku iz istog razloga. I to u Božjoj kući u kojoj nema nikoga tko bi je branio npr. vatrenim oružjem.

KL
Klarica
12:12 14.04.2020.

Novinarku je policija morala odmah privesti zajedno s ekipom koja je čoporativno navalila ući u Crkvu bez dozvole, te radi ne poštivanja socijalne distance i bez zaštitnih maski i rukavica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije