Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
92 8°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar LieDetector
  LieDetector:

  Mirko Galic: aha ha ha aha ha ha aha ha I koji tajming, da malo utjesi bracu istocno od raja nakon srijede i sinocnjeg orla.

 • bizonko1:

  Mirko Galić po običaju iznosi laži i manipulacije. Broj od 2.500 preživjelih Židova u Zagrebu je čista laž i manipulacija, nastala na slijedeći način: uzeli su popis Židova članova općine 1941. koji je već tada bio netočan jer su se ... prikaži još! pod članovima vodili i oni koji su odavno prestali dolaziti u općinu pa su ili u međuvremenu umrli, odselili se, ili su jednostavno prestali biti Židovi. Onda su pobrojali one koji su se javili u općinu 1945. kao preživjeli, pri čemu se ogroman broj preživjelih nikad nije javio iz tko zna kojeg razloga. Onda su još i velik broj Židova potajice prešvercali u Palestinu i dali im papire da su tamo rođeni kako bi osigurali bolje pozicije u pregovorima oko formiranja države Izrael, i na kraju su dobili tri kategorije: žrtve, preživjeli i nepoznato, s tim da su pod žrtve pobrojali i one koji su umrli ili stradali uslijed ratnih okolnosti nevezano uz ustaški genocid, i na kraju su uzeli broj Židova 1941., broj preživjelih 1945. za koje su imali podatke, podijelili jedan s drugim, pa su tako došli do 80% stradalih, a to je čisti falsifikat. Ovime ni najmanje ne sporim genocid nad Židovima, ni u NDH ni općenito, ali nemojte lagati.

 • Avatar LieDetector
  LieDetector:

  Zasto umjesto da piskarate i klevetate ne pokazete i dokazete crno da bijelo, dostavite arhivu iz Bg, otvorite grobnice??!!!!! Cega se bojite??!! Istine mozda??!!!

Još iz rubrike Premium

39
JURAJ FILIPOVIĆ

Gradonačelnica Siska se u najvećoj krizi bavi samopromocijom: Evo zašto je to opasno

Hrvoje Klasic
HRVOJE KLASIĆ

Serija o NDH razotkriva kako su ustaše pomagali obiteljima poginulih četnika

169
Zagreb: Davor Nađi o izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi, šumama i turističkim članarinama
MILAN IVKOŠIĆ

Pojavljuje li se u Zagrebu u očekivanju lokalnih izbora prijetnja i Bandiću, i Tomaševiću, i HDZ-u, i SDP-u

2