Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.10.2017. u 23:12

Neka svatko pokuša zamisliti tu najgoru noćnu moru za svakog roditelja i svoje dijete u njoj pa neka se onda usudi docirati kako je rješenje jednostavno.

U pluralističkom i demokratskom društvu Vice Batarelo ima pravo koristiti Ustavom zajamčenu slobodu govora i smatrati da život počinje začećem i tražiti promjenu zakona, ali ima li itko pravo govoriti da silovane žene nemaju pravo odlučiti hoće li pobaciti ili ne? Batarelo je s nevjerojatnom lakoćom nesrazmjernoj težini situacije silovanih žena, koja graniči s bešćutnošću, zaključio da ni one nemaju što dvojiti o pobačaju. Umjesto što se zapitao: “Tko je taj koji bi djeci začetoj u silovanju oduzeo život?” dodajući da se imaju pravo roditi, bilo bi bolje da se zapitao: “Tko sam ja da sudim o tome?” I riječima se može silovati silovane jer za mnoge žene prisiljavanje da rode dijete začeto silovanjem može značiti psihičko ubijanje.

Batarelo nije Bog, a ni Bog ne bi bio tako brz na obaraču. Svi oni koji vjeruju u Boga i koji se ne slažu s Batarelovim jednostranim poimanjem vjere i dobrog i lošeg, imaju pravo misliti da ni Bogu ne bi palo na pamet biti takva savjest silovanih žena. Ljudi koji imaju sreću da su u životu bili pošteđeni najtežih životnih situacija, traumatičnih doživljaja, tuđih zlodjela prvi bi se trebali kloniti uloge suca u tuđim nesrećama. Jedno je zagovarati to da život počinje začećem, a drugo je usuditi se reći na (ne)izravan način da ni silovana žena ne treba imati pravo na izbor ili osuđivati žene koje su se odlučile na zakonom dozvoljeni pobačaj, a da nemamo pojma o težini njihove životne situacije ili odluke. Neka svatko pokuša zamisliti tu najgoru noćnu moru za svakog roditelja i svoje dijete u njoj pa neka se onda usudi docirati kako je rješenje jednostavno. Da, neke su žene i u toj nepodnošljivo teškoj situaciji odlučile roditi i unatoč svemu vole svoje dijete, druge ga (ne)svjesno mrze iako znaju da je nedužno, treće nisu ni mogle zamisliti da ga rode. Kad je riječ o nečijim teškim osobnim nesrećama i otvorenim ranama minimum je ljudskosti i pristojnosti da ne rovarimo po njima i da u toj situaciji poštujemo osobnu odluku svakog čovjeka.

Komentara 57

Avatar Mamlazac
Mamlazac
00:27 16.10.2017.

Nisam za pobacaj ali Batarelo nije nikakva moralna vertikala, bolje da se udalji iz ovakvih tema!!! Poznato je njegovo prijateljstvo s kardinalom George Pellom, dovodio ga je i u Zagreb, trebalo bi o tome jedan divan članak ili reportažu!!! Pell Pell je odavno optužen radi pedofilije (Malo Guglajte) , ne znam koliko je kriv alli dosad je priznao zataskavanje pedofilije i prikrivanje pedofila, optužuju ga i za bludne radnje, proces se nastavlja , nedavno je dobio otkaz iz Vatikana. Batrarelo , veliki moralist je sirio nedokazane klevete protiv Karamarka , trazio godinama da se povuce iz politike radi samih sumnji, preporucio bi drugu Vici isto za njega samoga jer ove optuzbe su mnogo teže.

PO
Polarus
09:52 16.10.2017.

batarelo je na čelu jedne od stotina nebitnih sekti... i kao ostale... tako treba ignorirati njega i njegove sljedbenike... ili ih ismijavati do boli...

DU
Deleted user
23:38 15.10.2017.

Kad govorimo o pobačaju odmah njegovi zagovaratelji spomenu silovanje. Ali ajmo govoriti o pobačaju na način kao da recimo silovanja uoće u svijetu nema, niti će ga ikada biti. Da li je u tom slučaju pobačaj ubojstvo nevinog djeteta, ili samo 'osobni odabir'? Kad na to pitanje čujem jasan odgovor, onda ću dalje reći što mislim o tome da li silovanim ženama koje su začele treba dozvoliti pobačaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije