Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
3 2°C
Povratak na članak

Nevjerojatna je potreba jalove ljevice da društvo stalno gnjavi ideološkim pitanjima

Vatikan je bio, ali mnogima još uvijek jest crvena krpa pred očima. To se najbolje vidi po nedavnoj inicijativi jalove oporbe oko revizije ugovora sa Svetom Stolicom. Zašto nitko ne potegne pitanje da sve to treba ukinuti i drugim vjerskim zajednicama?
11. veljače 2019. 1861
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
15
 • kajtebriga:

  Dobro ste napisali G. Despot. Oni ne mogu bez ideologije jer ispod te tzv. borbe je praznina i mrznja pa samo lupaju po Crkvi. Dajte vi nama konkretne prijedloge kako unaprijediti Hr, ali oni nju ne vole pa im to ... prikaži još! ne pada na pamet. Neka bude oporba, ali konstruktivna i ucinkovita.

  11. 2. 2019. u 10:35
 • Karloibili:

  Ružno je i neetično prešućivati činjenicu da su Hrvati bili nositelji vašeg svetog NOB-a i najbrojniji u sastavu partizanskih postrojbi. Nisu se (u ogromnoj većini slučajeva ) naši očevi i djedovi borili za uspostavu komunističke diktature i velikosrbizma u SFRJ, ... prikaži još! nego su se borili, a mnogi i poginuli, za oslobođenje od stranih zavojevača. Ljevičari nisu ni za što krivi, oni su jednostavno takvi (čast iznimkama), neizlječivo bolesni od jugonostalgije, averzije prema hrvatskoj državi i Katoličkoj crkvi.To nije samo sramno, nego i žalosno .

  11. 2. 2019. u 10:51
 • Jedan_Zagrepčanec:

  Gospodin Despot je potpuno u pravu... Ako se postavlja pitanje financiranja nevladinih organizacija (a to su vjerske organizacije, zatim ono što se naziva NVO (engleski NGO), dakle čije je službeno ime nevladine organizacije), onda je bezobrazno uhvatiti se samo jedne ... prikaži još! od tih organizacija samo zato što nije simpatična nekoj skupini. Pošteno bi bilo tražiti jednako mjerilo za sve... Konačno, svi moji prijatelji vjernici se slažu da bi bilo bolje da se njihove vjerske zajednice financiraju od svojih vjernika, a predlažu da se to učini tako da se odredi poseban porez, točno određeni postotak jednak za sve državljane RH, koji bi išao u proračun, s time da bi ta osoba kojoj se to oduzima mogla odlučiti kome iz nevladinog sektora će ići ta sredstva: vjerskoj zajednici koju odaberu, za dobrotvorne svrhe, nekoj nevladinoj organizaciji ili nekom četvrtom već čega se predlagatelji sjete. Dakle i takozvane NGO ne bi imale drugih izvora financiranja osim toga, jer ovako su u sukobu interesa: nevladine su (kao), a plaća ih Vlada. To je oksimoron i to se mora ukinuti. Jasno, vjerske zajednice bi vjerojatno dobile jednaku količinu novca koju i sad dobivaju, a nitko ne bi smio prigovoriti zašto dobivaju te novce jer na prigovor imaju pravo samo oni koji to financiraju, a NGO baš ne bi dobro prošle jer bi malo tko dao novce ljudima kao što su one spodobe iz tih orgnaizacija.

  11. 2. 2019. u 20:00
 • ban:

  bacanje pijeska u motor je glavna zadaca oporbe. u hrvatskoj demokracija sporo zrija, a onda kad se izgrednici nadju sa druge strane resetaka, bit ce to pravi znak da je demokracija sazrela...jer svi vidimo da ovako ne moze dugo.

  18. 2. 2019. u 20:15
 • Avatar milelican
  milelican:

  Kvisling pajdo, Kvisling. Ili kako god se već piše

  11. 2. 2019. u 19:50
 • Bubalamala:

  Zar postoji gora ideologija od one crkvene ? Vjerovati i sve potkrijepiti velikim riječima a dokaza ni odkud. To je ideologija osnovana na vjeri ili drugim riječima bez dokaza, na lažima !

  2 11. 2. 2019. u 15:27
 • Antitrogloditist:

  Proračunsko financiranje crkve spada u konkretna financijska i razvojna pitanja. Zašto ih autor pokušava zamaskirati kao ideološka? Zašto je autoru problem ako netko propitkuje opravdanost rasipanja javnog novca na crkvu i vjeroučitelje umjesto da se ta sredstva troše na obrazovanje i razvoj?

  3 11. 2. 2019. u 11:38
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.