Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.11.2019. u 18:25

Sustav se s ovakvim tipovima može obračunati samo na kratko, kaznenom prijavom, uvjetnim ili smiješno niskim zatvorskim kaznama

Nakon nekoliko mjeseci predaha, Ivan Đakić vratio se na stranice crnih kronika. Mlađahni sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića nedavno je prouzročio ne jednu, nego dvije prometne nesreće u pet dana.

Prema saznanjima portala Virovitica.net, zbog oklade je vozio brzinom većom od 150 km/h. Cilj mu je bio dokazati da je pri toj brzini moguće proći zavoj kod mosta na kraju Dravske ulice. No, svoju tezu nije uspio dokazati jer je sletio s ceste. Nakon izlijetanja, zalupao je na prozor kuće nekog od mještana zahtijevajući pomoć oko izvlačenja automobila, a osoba koja mu je pomogla na kraju je prekršajno prijavljena jer nije prijavila prometnu nesreću. Ali to nije ni izbliza sve. Pet dana ranije skrivio je prometnu nesreću u Virovitici, čije se posljedice, na sreću, mjere samo materijalnom štetom na njegovu vozilu kao i na betonskim rubnicima prometnog otoka. Traga je, prethodno, ostavio i u virtualnom svijetu.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Podsjetimo, postao je poznat i izvan svoje županije, kada je na Facebooku objavio sliku na kojoj ustaša drži odrubljenu glavu četnika pa uz to napisao: “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”, a tih dana doznalo se da na desnoj ruci ima tetovažu zombija s kapom nacističkog časnika. Đakić junior kao da se proteklih godinu - dvije nadmetao sa sinom još jednog pripadnika HDZ-ove desne struje.

Sin Steve Culeja, Domagoj, na društvenim mrežama u više je navrata širio mržnju i citirao pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara“, no sve je to bilo tek “ugrijavanje” za nasilje koje će se ubrzo preliti iz virtualnog u stvarni svijet. Zaradio je kaznenu prijavu zbog cipelarenja Ivana Mikuljana (21) iz Andrijaševaca koji je zbog težine ozljeda proveo mjesec dana u induciranoj komi iz koje se probudio slijep. Prošli mjesec otkriveno je da se mladi Culej slikao u majici s uvredljivim akronimom A.C.A.B., koji znači “svi policajci su kopilad”.

Pa, ipak, krimeni spomenute dvojice sinova političkih moćnika kamilica su u usporedbi s rabotama Marija Koradea. Mediji javljaju da je uhićen nakon što je u nedjelju u Sesvetama ispalio nekoliko hitaca prema lokalu u kojem je bilo šest osoba u dobi od 26 do 65 godina. Svoju je punoljetnost Mario “proslavio” tučnjavom u kafiću Mabis u Varaždinu, kada je u pomoć pozvao naoružanog oca, generala Ivana Koradea. Ovaj potonji dogodine je u krvavom pohodu ubio petero ljudi, a njegov je sin Mario iste godine razbio bocu viskija na grobu jedne žrtve njegovog oca. U tri godine je od poznanika iznudio 40.000 kuna, prijetio mu je da će mu “iščupati grkljan i pobiti cijelu obitelj”...

Mladi Đakić, Culej i Korade, navikli na nedodirljive očeve, drukčiji nisu ni mogli ispasti. Sustav se s ovakvim tipovima može obračunati samo na kratko, kaznenom prijavom, uvjetnim ili smiješno niskim zatvorskim kaznama. Sustav je kapitulirao, roditeljski odgoj zakazao, škola i Crkva su nemoćne, baš kao i njihove prve, nasumce odabrane, nevine žrtve čiji su ugašeni životi samo pitanje vremena.

Video: Ivan Đakić po izlasku iz policijske stanice

Komentara 4

Avatar Časnik2
Časnik2
18:33 27.11.2019.

..."drukčiji nisu ni mogli ispasti"! Živeli jarani!

DO
domxerex
20:00 27.11.2019.

Neću komentirati ostale komentare pisane iz čiste mržnje. Ali ima još takvih sinova koji su još uvijek zaštićeni od medijskog izlaganja jer nisu napravili "dovoljno" velik izgred. Ali da ih ima znamo svi jer povremeno čujemo lokalni trać što je kada i kako napravio neki nadobudni neodgojeni sinak ili curica. Češće sinovi. Što da vam kažem osim kao i mojim curicama, maknite se od tih budala jer možete samo stradati. Vama bih još dodao ne računajte na državu u takvim slučajevima. Znatze on u narodnu da vrč ide na vodu dok se ne razbije. Tako i oni, sve dok sami sebe ne ubiju ili nalete veću budalu od sebe, ili možda na nekog ogorčenog bijesnog oca koji je spreman uzeti "pravdu" u svoje ruke znajući da će se mali izvuči jer će otac odraditi da se njegova sinčina izvuče bez posljedica. Privatno znam nekoliko takvih dripaca i samo mogu reći da su inače 1:1 jako velike kukavice ali ih se zato čuvajte kasnije jer su jako osvetoljubivi. Srećom obično nisu tako sposobni kao si umišljaju i pričaju okolo. Ali ako imate ili budete imali tu nesreću da vam naškode mogu vam odmah reći da na državu ne računate jer se HDz i SDP međusobno štite (niste valjda toliko naivni da mislite da se oni zaista tako svađaju). Ako mislite nešto napraviti to morate sami na svoju ruku i pazite da vas ne uhvate jer ćete tek tada naje... SRETNO!

MA
MateBobanheroj
19:03 27.11.2019.

Ovaj ludi Đakić je malo previše sličan narko dileru Bljujancu. I po ružnom izgledu i po nekarakteru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije