Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anka Cvitanović

'Najponosniji na mene je dečko s kojim sam već šest godina'

Anka Cvitanović
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
07.06.2014.
u 16:54

Pobjednica RTL-ova “3, 2, 1 - kuhaj” otkriva da ju je trema uhvatila tek u finalu, priznaje koje svoje jelo ni sama ne bi pojela te na što će potrošiti 100 tisuća kuna

Bilo je znoja, suza, smijeha, bilo je i presoljenih, raskuhanih, sirovih, ali i ukusnih jela, no sve to više nije važno jer je nakon jedanaest tjedana kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj”, kroz koji je 14 kandidata putovalo hrvatskim regijama i susjednim zemljama pripremajući tradicionalna jela, na cilj najuspješnije stigla 19-godišnja Anka Cvitanović.

Ona je sinoć nakon finalnog dvoboja u kojem je spretnost u kuhinji mjerila s Nenadom iz RTL-ova showa izašla s titulom najbolje kuharice amaterke, za što je dobila nagradu od 100 tisuća kuna.

Pobjeda u magli

– Kad sam se prijavila u “Tri, dva, jedan - kuhaj”, nije mi bilo ni na kraj pameti da ću pobijediti. Samo sam razmišljala o tome da ne ispadnem u prvom krugu – kaže iskreno lijepa Imoćanka koja je kroz sve tjedne natjecanja zadržala smirenost i staloženost te nije dopustila tremi da ispliva na površinu. No finalni obračun, priznaje, ipak je bio nešto sasvim posebno.

– Bila mi je panika jer sam se natjecala s Nenadom koji je zbilja majstor pa sam cijelo vrijeme razmišljala da bi meni, najmlađoj kandidatkinji, u takvom showu i drugo mjesto bio velik uspjeh – kaže Anka kojoj je trenutak u kojem ju voditeljica Antonija Blaće proglašava pobjednicom ostao u magli.

– Stalno mi se u glavi vrti film kada su pukli baloni i to me toliko prepalo da se više ničeg ne sjećam. Gost žirija Marin i Tomislav Špiček stajali su kraj mene i čula sam Špičeka kako govori: “Vidi Anku, ni ne reagira na pobjedu, kao da je to nešto normalno”. A u stvari uopće nisam bila svjesna situacije – smije se Anka kojoj je prva pohrlila čestitati Tanja.

– Njezine oči pune suza bile su prvo što sam ugledala kada su baloni pali na pod. Onda je stigla i Đurđica. Voljela bih ostati sa svim kandidatima u kontaktu, ali sam se nekako najviše zbližila upravo s Tanjom i Đurđicom – kaže Imoćanka koja je iz tjedna u tjedan žiri osvajala svojim specijalitetima, ali kao ponosna Dalmatinka ipak kaže da je najzadovoljnija tjednom kuhinje Dalmatinske zagore.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

A u moru jela koje je napravila ima onih na koje je jako ponosna, ali i onih koje bi rado zaboravila.

– Zadovoljna sam s jelima koje sam prvi put pripremala, poput vepra i hobotnice. S druge strane, pizza mi je bila zbilja užasna, gotovo pa je ni sama ne bih pojela – kaže Anka. Nakon povratka u svoje mjesto Proložac pokraj Imotskog s radošću su je dočekali roditelji, majka Zora i tata Niko, koje je tijekom dva i pol mjeseca koliko je show trajao vidjela samo za Uskrs te dva tjedna nakon toga.– Bila sam preumorna nakon četiri dana kuhanja pa mi se nije dalo vikendom ići na put do Imotskog, a u Zagrebu sam boravila kod strica pa sam na neki način opet bila s obitelji – kaže Anka te priznaje da ni roditelji, baš kao ni ona, još nisu svjesni da je pobijedila.– Činjenično to znamo, ali nekako se pravimo kao da se to nije dogoddilo. Bilo pa prošlo – priča simpatična Anka koja je u svom selu sada najveća zvijezda.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

U vezi od 13. godine

– Čija jesam, čija nisam, sada sam svačija. Svi govore: “Evo naše Anke” i svi stalno pitaju kada ću im skuhati neka jela koja sam pripremala u emisijama. Drago mi je što su ponosni na mene – priča Anka na koju je jako ponosan i dečko Mijo koji radi u vojsci u Kninu. U vezi su već šest godina, ali o ozbiljnijim koracima zasad ne razmišljaju.– Na početku su to bile simpatije, ali kada se baš broji vrijeme, s Mijom sam od svoje 13. godine i lijepo nam je – kaže samozatajno Anka koja već ima plan što će učiniti s nagradom od 100 tisuća kuna.

– Dio ću dati u humanitarne svrhe, dio ću potrošiti za neke kućanske stvari, a dio ostaviti sa strane – otkriva. Na pitanje bi li pristala raditi u restoranu da dobije takvu poslovnu ponudu, kaže:

– Kuhanje je moj hobi i dok sam živa, uvijek ću se vrtjeti oko štednjaka. Vlastiti restoran nije mi opcija, a rad u nekom restoranu, primjerice sezonski, dolazi u obzir. Ali ipak, sad mi je prvo na pameti upisati fakultet. Htjela bih studirati engleski, njemački ili nutricionizam u Splitu, tako da budem što bliže obitelji – kaže Anka.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

>>Mlada Anka Cvitanović najbolja je amaterska kuharica - osvojila sto tisuća kuna!

>>Prvo jelo skuhala sam s četiri godine dok je djed spavao, a roditelji bili na poslu

Komentara 3

BP
blažević pavka malešić
20:46 07.06.2014.

Lijepa je ,pametna i staložena ,rijetko je slučaj da je netko lijep i pameta,bravp Anka želim ti svu sreću ovoga svijeta,čestitka roditeljima koji su je tako lijepo odgojili.

DU
Deleted user
14:46 09.06.2014.

Bravo Anka! Odmjerena i sa stilom, odmah sam znao da ćeš pobijediti! Bravo i za RTL što su napravili dobru emisiju, nepretencioznu, prepunu dobrih ljudi, dobrih vibracija, domaćih jela, baš kako treba!

LI
ličkiustanik
13:54 11.06.2014.

Nakon dugo vremena dobar show na hrvatskim televizijama.Bez pljuvanja po natjecateljima i bahatosti žirija kao i odličan koncept s tradicionalnim jelima.Bravo i za mladu pobjednicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije