Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.04.2016. u 08:45

Prema prijedlogu razrađenom u njenom resoru, uskoro će i muškarci i žene u starosnu mirovinu odlaziti sa 67 godina, a u prijevremenu sa 64 uz dodatno kažnjavanje

Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskog sustava, do ovog je tjedna bila poznata samo po priznanju u Dnevniku Nove TV da ne zna odakle se prikuplja novac za državni proračun i opravdanju da to nije ni dužna znati.

Od ovog tjedna ćemo je pamtiti po tome što je shvatila i odakle se proračun puni i kako se prazni. Prvo se na sjednici Vlade kao jedina ministrica protivila uredbi o smanjenju službenih troškova uz primjedbu da je limitiranje korištenja službenih automobila, mobitela i kartica “izrazito populistička i nepotrebna” mjera. Činjenica da se time godišnje štedi od 40 do 50 milijuna Nadi Šikić nije bila bitna jer je ona već tada znala da će u proceduru krenuti novi prijedlog spašavanja državnih financija kroz reformu mirovinskog sustava.

Prema prijedlogu razrađenom u njenom resoru, uskoro će i muškarci i žene u starosnu mirovinu odlaziti sa 67 godina, a u prijevremenu sa 64 uz dodatno kažnjavanje. Ova drakonska mjera ministrici Šikić nažalost nije “nepotrebna” jer je itekako potrebno da se radom od đačkog doba do groba popuni državna vreća bez dna iz koje će se financirati i razne povlastice. A bit će i za službene troškove do kojih je ministrici toliko stalo.

>>'Otvaranjem novih radnih mjesta Hrvate zadržati u Hrvatskoj'

>>HDZ-ova ministrica Mostovoj: Vaša odluka je populistička i nepotrebna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije