Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.05.2016. u 15:26

Premda su obje na listama kandidata desnog centra za gradonačelnika Rima, ipak su u različitim taborima

Rachele Mussolini (42) protiv Alessandre Mussolini (54) na izbornim listama za ulazak u gradsko vijeće Rima. Obje su unuke fašističkog čelnika Benita Mussolinija.

Imaju istog oca, Romana Mussolinija (1927.-2016.), pijanista i umjetnika, ali različite majke. Alessandrina majka je Anna Maria Scicolone, mlađa sestra glumice Sofije Loren, a Rachelina majka je druga žena njihova zajedničkog oca, glumica Carla Maria Puccini. Rachele Mussolini, koja nosi ime svoje bake, Duceove supruge koja je umrla 1979., prvi se put pojavljuje na izborima, dok je Alessandra dugogodišnja političarka, zastupnica, trenutačno europarlamentarka.

Premda su obje na listama kandidata desnog centra za gradonačelnika Rima, ipak su u različitim taborima. Rachela je na listi kandidatkinje Giorgie Meloni (39), koja je čelnica ostatka stranke nekadašnjeg neofašističkog pokreta MSI. Alessandra je na listi kandidata Alfija Marchinija (51), koji se najprije prijavio kao nezavisni kandidat, ali ga sada podupire i pokret Naprijed, Italijo Silvija Berlusconija. Dvije desnice sučeljuju se međusobno, a i na lijevom centru ima bratoubilačkih sučeljavanja. Zanimljivo je i to što su Naprijed, Italijo i Sjeverna liga, koji u Milanu podupiru istog kandidata za gradonačelnika (Stefano Parisi), u Rimu sučeljeni. Sjeverna liga Mattea Salvinija podupire Giorgiju Meloni s kojom je Rachele Mussolini, a Berlusconijev Naprijed, Italijo podupire Alfija Marchinija s kojim je Alessandra Mussolini. Rachele kaže da je teško u Rimu, Italiji i u svijetu nositi ime Mussolini, ali ona ga nosi s velikim ponosom, kako je rekla. A što misli o svome djedu Duceu?

“Fašizam treba biti prepušten povijesti. Shvaćam interes medija za sebe i svoju sestru, ali htjela bih se koncentrirati na prave probleme“, kaže Rachela. Kada bi dvije polusestre smatrale da im je prezime nezgodno, vjerojatno bi ga promijenile. Ime Mussolini još privlači određen broj birača. Marchini je izjavio da je njegov djed Mussolinija smatrao najvećim arhitektom. Komentatori ocjenjuju da je tom izjavom htio privući birače, “mussolinijevske nostalgičare”. No nitko ne misli da je to fašizacija Italije i da postoji opasnost za talijanski demokratski sustav...     

>>Jakovčić objasnio zašto se upustio u 'okršaj' s unukom Benita Mussolinija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije