Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.12.2015. u 13:20

Česti odlasci u Zagreb za neke zastupnike Mosta veliki su financijski izdatak jer Sabor još nije konstituiran pa ne mogu računati na plaćanje troškova.

Osobe tjedna -  domaći

Kraljica Hrvatske iz 2005. postala naj-traženija osoba u 2015.

Tina Katanić, manekenka i bivša kraljica Hrvatske, točno deset godina nakon što se okitila krunom zabilježila je dvije nove pobjede. U televizijskom kvizu „Bez veze“ pobijedila je glumca Jana Kerekeša i komičara Maria Battifiacu, a u Googleovoj tražilici pobijedila je – sve! Prema godišnjoj listi najpretraživanijih pojmova koju svake godine objavljuje internetski div Google, Tina Katanić je najpretraživanija osoba u Hrvatskoj. Kako znamo da popularnost nije stekla pobjedom u kvizu, možemo samo konstatirati da rezultati hrvatskog “guglanja” manje govore o popularnoj manekenki, a mnogo više o društvu u kojem živimo.



Zastupnicima Mosta preskupi pregovori

Božo Petrov, predsjednik Mosta, odugovlačenjem pregovora o sastavljanju nove vlade nije izludio samo čelnike velikih koalicija nego i svoje najbliže suradnike. Česti odlasci u Zagreb za neke zastupnike Mosta veliki su financijski izdatak jer Sabor još nije konstituiran pa ne mogu računati na plaćanje troškova. Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta iz Tompojevaca, izjavio je da će „bankrotirati“ jer ga svaki izlet u Zagreb bez noćenja stoji 700 kuna. Ivan Kovačić iz Omiša žali se da je u minusu jer troši i više, po 900 kuna, ali čuva račune u nadi da će ih refundirati nakon konstituiranja Sabora. Ako se uopće konstituira.

Šef osječkog HDZ-a spasio život neznancu u kafiću

Vlatko Kopić, predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a, spasio je dva puta u kratkom intervalu život neznancu s kojim ga je sudbina povezala u đakovačkom kafiću Fes. Kopić je, vidjevši kako čovjek pada na pod pokošen infarktom, plavi i ostaje bez pulsa, osam minuta reanimirao muškarca dok ga nije oživio, a sve je morao ponoviti još jednom. Sreća u nesreći je da je Kopić po zanimanju specijalist oralne kirurgije, ali kako je priznao, ovo je prvi put da se našao u situaciji da nekome spašava život. „Trebala su mi dva sata da dođem k sebi“, priznao je Kopić nakon svog pothvata.



Savjetuje druge, 
a tvrtka mu pred 
stečajem

Damir Novotny, ekonomski analitičar, poznat po čestim medijskim istupima u kojima objašnjava gospodarska kretanja, mogao bi ostati bez jedne od svojih firmi, Gemini Consulting, jer joj zbog duga od pola milijuna kuna na Trgovačkom sudu u Zagrebu prijeti stečaj i likvidacija. U razgovoru za tportal Novotny se požalio da su izbijanjem gospodarske krize pale narudžbe, a porasla neplaćena potraživanja, što ih je dovelo u gubitke. Ironija je sudbine da bi konzultantskoj tvrtki sada trebao konzultant, ali je pitanje mogu li ga platiti ako su praktično pred stečajem.


Pobjegao iz zatvora pa se javio novinarima

Giovanni Nanut, pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog teških krađa, pobjegao je zatvorskim čuvarima u Šibeniku tako što je nakon pregleda u bolnici čuvara oborio zahodskim vratima, a drugoga odgurnuo. Nanut je u telefonskom pozivu novinarima demantirao navode čuvara tvrdeći da nikoga nije udario, već je mirno izišao iz bolnice. U zatvor se, poručuje, ne namjerava vratiti. Nanut nije jedini bjegunac iz hrvatskih zatvora, a rekorder je Nenad Bižić koji je u bijegu već punih sedam godina.  

Osobe tjedna - strani     

Merkel želi asimilirati sve izbjeglice

Angela Merkel, njemačka kancelarka, suočena sa zabrinutošću svojih pristaša zbog silnog priljeva izbjeglica, na stranačkoj konvenciji nazvala je multikulturalizam prijevarom jer vodi prema paralelnim društvima i stoga ostaje „životna laž“. Time se Merkel vratila na poziciju iz 2010. kada je multikulturalizam nazvala „potpunim neuspjehom“. Njemačka kancelarka poručuje da se pridošlice trebaju asimilirati, prihvatiti njemačke vrijednosti i poštovati njemačke zakone, a ne stvarati izolirana društva unutar Njemačke, odnosno predgrađa u kojima su imigranti izolirani od društva, kao što je to slučaj u dijelovima Pariza ili belgijskoj općini Molenbeek. Još samo da to objasni i izbjeglicama.


Korzika bi mogla krenuti stopama Katalonije

Gilles Simeoni, gradonačelnik Bastije, ostvario je povijesnu pobjedu na francuskim regionalnim izborima i prvi put na otoku do vlasti doveo korzikanske nacionaliste okupljene u stranci Pè a Corsica (Za Korziku). Korzika je pripojena Francuskoj još 1768., ali u posljednje vrijeme na otoku značajno jačaju ideje od autonomije do separatizma. Upravo je ujedinjenje umjerenijih autonomaša i radikalnih boraca za nezavisnost dovelo do uvjerljive pobjede liste Za Korziku nad tradicionalnim francuskim strankama. Simeoni je izbornu pobjedu posvetio svim borcima za Korziku koje su francuske vlasti godinama proganjale i zatvarale. Kako je počelo, nakon Katalonije možda i Korzika krene referendumom mijenjati političku kartu Mediterana. 


Uzimali od vjernika pa trošili na nekretnine i poroke

Francesca Miccichea, umirovljenog biskupskog ordinarija u talijanskom gradu Trapaniju, terete da je pronevjerio dva milijuna eura namijenjenih mjesnoj crkvi. Istraga je utvrdila da je Micciche prisvojio novac iz fondova Caritasa da bi potom kupovao unosne nekretnine. Novi skandal Vatikan je dijelom izbjegao time što je lopužu umirovio i prije pokretanja policijske istrage. „Bivši“ bi mogao postati i njujorški svećenik Peter Miqueli kojeg su vjernici tužili da im je otuđio milijun eura od milodara i novca namijenjenog za obnovu orgulja. Umjesto u župnu crkvu, župnik je novac uložio u sebe, točnije u drogu, putovanja i muške prostitutke.


Poljaci zarobljeni na vrhu kotača u Prateru

Petar Petritsch, vlasnik kompanije koja upravlja bečkim Velikim kotačem, morao se uz bocu šampanjca ispričati paru poljskih turista koji su greškom zaposlenika ostali usred hladne noći zarobljeni na vrhu poznatog vrtuljka. Golemi kotač u bečkom zabavnom parku Prater visok više od 60 metara, jedno je vrijeme bio najviši na svijetu, a zbog fascinatnog pogleda na grad stalna je atrakcija za turiste. Poljski par prvi je kojem se „posrećilo“ ostati na kotaču nakon što su zaposlenici zaboravili na njih, zaustavili vrtuljak i otišli kući. Nakon što im je zbog hladnoće prisjela romantika, Poljaci su mobitelima pozvali pomoć te su spušteni s Velikog kotača.

Utjeha u otpremnini od 55 milijuna eura

Jose Mourinho je od vrhunskog stratega preko noći postao tehnološki višak u aktualnom engleskom prvaku Chelseaju. Roman Abramovič, vlasnik kluba, riješio se karizmatičnog portugalskog stručnjaka koji je zaboravio da nitko nije nezamjenjiv. U nogometnom biznisu se od stare slave ne može živjeti pa ne čudi što je Mourinho nakon pada na tek 16. mjesto u engleskom prvenstvu dobio cipelu. Za utjehu mu ostaje otpremnina od rekordnih 55 milijuna eura, što je, primjerice, dovoljno da kupi cijeli GNK Dinamo, koji ovih dana ide u privatizaciju za 28 do 35 milijuna eura.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije