Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.08.2018. u 10:12

Uvođenje izravnih letova u SAD dokaz je da smo Amerikancima i sigurna destinacija

Uspostava izravnih letova sa SAD-om jako puno znači Hrvatskoj kao turističkoj zemlji. Pogotovo jer liniju Philadelphia – Dubrovnik uvodi američka aviokompanija koja je ujedno i najveći svjetski avioprijevoznik.

Američke aviokompanije jako su zahtjevne i teške u pregovorima o uspostavi novih linija. Osim isplativosti tih letova, presudno je za njihovo uvođenje i da su zemlja i zračna luka prošle sve sigurnosne provjere. Dubrovnik i Hrvatska tako su od Amerikanaca prepoznati kao sigurna i isplativa destinacija. Amerikanci, kojih je lani Hrvatsku posjetilo 451.000, da bi doletjeli do Lijepe Naše, moraju barem jednom presjedati u nekoj od velikih europskih zračnih luka.

SAD je jedno od najvećih emitivnih tržišta i sigurno bi još više američkih turista posjetio Hrvatsku da postoje izravni letovi. Osim što pojednostavljuje putovanje, to šalje i poruku Amerikancima da je Hrvatska sigurna zemlja. Hrvatska će od lipnja sljedeće godine biti jedina zemlja u regiji za koju leti neka od američkih aviokompanija. Od ostalih gradova u regiji jedino je još Beograd povezan izravnom linijom sa SAD-om, odnosno New Yorkom.

No na toj liniji operira Air Serbia i ona je uspostavljena više iz političkih nego iz ekonomskih razloga. Gotovo isti broj i Korejaca kao i Amerikanaca lani je posjetilo Hrvatsku. I oni su također barem jednom morali presjesti do bi došli do Zagreba. Od rujna to više neće morati jer će Seul i Zagreb biti povezani izravno triput tjedno. Izravni interkontinentalni letovi za Hrvatsku već postoje iz Toronta, a može se očekivati da će sljedeće godine biti uvedeni i iz Montreala, Pekinga, Tokija...

Ukupno će ove godine kroz hrvatske zračne luke proći više od 10 milijuna putnika. Njihov broj rastao je ove godine i u srpnju u kojem nije zabilježen rast broja turista. Stoga, ako želimo kvalitetan turistički rast, trebamo se fokusirati na zračni prijevoz koji sad u dolasku turista kod nas sudjeluje sa svega 15 posto. S linijama za SAD, Koreju, Kanadu, Kinu, Japan na dobrom smo putu da to preokrenemo.

Britanci proširuju Heathrow, a ovo je sedam najvećih aerodroma svijeta

Zračna luka Dubrovnik
1/12

Komentara 1

PR
prajdali100
17:11 23.08.2018.

Josipe kako stojimo u regiji ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije