Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
70 6°C
 • zagabria1:

  Taj probisvjet imao je jasan plan. Pomoći saveznicima Srbima da preko njih na Balkanu širi svoj pompozni utjecaj države koja odavno više ne predstavlja ništa. Putovao je u Sarajevo da osujeti američki plan oslobađanja Sarajeva. Ljubomorni na Engleze i Nijemce, ... prikaži još! država nemorala i lažne veličine. Eu je stara prostiututka odd koje nikome ništa dobro nije došlo. Povijest EU je povijest ratovanja, izdaje, osvajanja tuđeg, pljačke i svega negativnog. A EU, to su njeni političari poput Miterranda. No čini se da dolazi sve na svoje mjesto. Kolonije Francuskoj sve hrabrije na njenom teritoriju organiziraju 'vatromete' u znak zahvale za sve. Mi u EU ne smijemo vjerovati, već od nje trebamo uzeti što god se može. Uzima i ona nama, ionako je ta zajednica velika farsa

 • Avatar dostojevski
  dostojevski:

  Mitterrand'ov dolazak u Sarajevo u to vrijeme je vjerojatno najveci pojedinacni razlog zbog koga se rat rasplamsao. Ocigledno je bilo da je dosao pomoci Srpskim ekstremistima i sprijeciti ostvarenje mirovnog sporazuma.

 • Avatar Django
  Django:

  Mi koji pamtimo znamo vrlo dobro da je NATO već tada planirao zračnim napadima olabaviti obruč oko Sarajeva i upravo kad su napadi trebali početi Miteran se pojavio kao spasitelj agresora. Zbog njegove sigurnosti napadi su otkazani.

Još iz rubrike Premium

Dubravka Šuica
Tomislav Krasnec

Prve ocjene naših političara (i hobotnice) u Bruxellesu

Ilustracija
Lana Kovačević

Nitko i nikako nije regulirao pripreme za maturu

JULIENNE BUŠIĆ:

'Zločinačke ikone s kojima sam 13 godina provela u zatvoru Pleasanton'