Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.01.2019. u 13:19

Vjerojatno niti u doba američke prohibicije nije bilo ovako izravnih konotacija i prozivanja žena kao na plakatima u zagrebačkim tramvajima

Ako niste znali detoksikacija u Zagrebu počela je ozbiljno, formalno i po "zapovjednoj liniji". Nije to više stvar vaše osobne odluke nakon novogodišnjeg slavlja (zapravo straha kakvi ćete na plažu idućeg ljeta), već - edukacije. I to neozbiljne. Upravo je tragično da
institucije poput Gradskog ureda za zdravstvo i Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj, rade gafove poput (n)ovog s diskriminirajućim porukama po zagrebačkim tramvajima u kojima su žene stavljene ne na stup, nego u "tramvaj srama".

Krenulo se simultano; prvo je Most predložio zabranu pušenja na svim javnim mjestima, po ulicama i parkovima. Ali, naravno, nisu to Ivan Bekavac i Miro Bulj poručili ispod nekog mosta gdje bi potrčali i vlastitim primjerom aktivno podržali inicijativu za zdravim životom, nego kao novu administrativnu naredbu i još jednu zabranu..

Foto: Twitter

Za pretpostaviti je da bi komunalne kazne koje bi nakon toga dijelili onima koji su popušili bile ne samo edukativne nego i vrlo visoke. No, popušili smo mi odavno, i još uvijek nažalost pušimo, ali ponajviše fore ovakvih populista.

Jedna od takvih je i sramotna "antialkoholna" kampanja s porukama po zagrebačkim tramvajima, zbog čega se i sindikat ZET-a pere od sramotnih plakata u kojima se ženama predbacuje da zbog konzumacije alkohola, ni manje ni više, liježu u krevet sa svim i svakim. Vjerojatno niti u doba američke prohibicije nije bilo ovako izravnih konotacija i prozivanja žena.

Muški neka loču, ali glavni rizik im je - kako djetinje kaže tramvajski proglas - što to "povećava spolnu želju, ali smanjenje spolnu moć i erekciju, što rezultira gubitkom samopouzdanja". Stoga je muškarcima možda bolje da ne piju kako bi održali moć i samopuzdanje, nad ženama naravno. S druge strane, ženama je bolje piti vodu i sokove, jer ih alkohol, za razliku od muškaraca, dovodi do puno gorih stvari, "neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama", a samopouzdanja prema autorima plakata vjerojatno niti nemaju. 

Primijetit ćete, to sad više nema veze s alkoholom, ali je čudno da se naputak gradonačelnika Zagreba - koji je nedavno
izjavio, a mediji vjerno prenjeli - da bi bio najbolja žena jer svima daje, ne poštuje do kraja u gradskim tvrtkama. Shizofrenija u gradskoj organizaciji je očita, a žene u Zagrebu opet stavljene na stup srama. Čak i natalitetna kampanja pada na državnoj razini pred ovakvim gradskim naputcima u kojima se ženama ne da da rade ono za što ih sve druge institucije mole da rade, da liježu i rađaju.

No, manimo šalu nastranu - mada nije šala nego tramvajska stvarnost - pametnima je jasno da će prije na vrbi roditi grožđe nego što će porasti natalitet u Hrvatskoj, a ljudi prestati odlaziti u Irsku i Njemačku. Dok se ne otklone uzroci, ukinu ovakve budalaštine i razlozi zbog kojih narod "loče", a žene valjda ne mogu doći do mjesta za sjedenje u ZET-ovim tramvajima, pa piju i liježu po naputcima Gradskog ureda za zdravstvo.

Pogledajte i video Požar u garaži centra Cvjetni

Komentara 37

DU
Deleted user
13:59 05.01.2019.

Svi liberalni dušebrižnici i plaćenici su na nogama. Od tragikomične pravobraniteljice do režimskih novinara. Plakat je realan ali ne i za liberale, koji su se odavno odvojili od razuma i normale,

IJ
IJaSamAntinfašist
14:00 05.01.2019.

Ljevičari se hvataju znanstvenih dokazanih činjenica samo kada im odgovara. U ostalim slučajevima hvataju se "mržnje" i političke korektnosti.

DU
Deleted user
14:24 05.01.2019.

Katastrofa kolikim glupanima smo okruženi. Plakat je iskren i prikazuje stvarnost. Činjenica je da I MUŠKARCI I ŽENE gube kriterije kad su pijani. TO JE ČINJENICA. Kad sam pijan nasadio bi svaku, a i kad je ona pijana , biloo ju je lakše nasaditi. Kriteriji padaju. Bio sam joj dobar i ja kad je onaj princ na bijeom konju čopio drugu... sutra dan me nije htjela vidjet, nije sprmna za vezu ili kaj ti ja znam.... ali nije ni važno... često ni meni sutradan nije bilo do veze.. kad sam bil tak dobre volje (od mlijeka naravno) da puknem i neku babarogu... u svakom slučaju, meni je žao kaj ovakvi plakati postoje i kaj se vješaju. Imam dva sina i volio bi da i oni imaju mogućnost tu i tamo nategnut neku pijanu klinku koja im inače nebi dala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije