Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.11.2015. u 09:00

Mornarova računica uz cijenu kave od osam kuna daje milijun kava godišnje, što i nije tako malo uz napomenu da smisao ušteda nije da zaposlenici u državnoj službi piju više kave, nego da poneku kavu više popiju svi oni porezni obveznici koji financiraju rastrošni državni sustav

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, narugao se prijedlogu da radi znatne uštede otpusti stotinjak zaposlenih u ministarstvu. Time bi uštedjeli osam milijuna kuna godišnje, no ministar tvrdi da im je to „jedva za kavu, i to u najjeftinijem kafiću“. Mornarova računica uz cijenu kave od osam kuna daje milijun kava godišnje, što i nije tako malo uz napomenu da smisao ušteda nije da zaposlenici u državnoj službi piju više kave, nego da poneku kavu više popiju svi oni porezni obveznici koji financiraju rastrošni državni sustav.     

Kad bi maknuli sve dotepence, Sabor bi ostao na tri čovjeka, a Zagreb poluprazan     

Tomislav Panenić, novoizabrani zastupnik Mosta i načelnik općine Tompojevci, odlučno je odbio u izjavi za Globus tezu da je „lokalni seljak“ i previše neiskusan da bi mogao voditi neki veliki resor.„Ako maknemo sve zastupnike koji su potekli iz lokalnih jedinica, u Saboru će ostati tri čovjeka“, naglašava Panenić podsjećajući da gotovo svi vuku porijeklo iz manjih sredina. Ne samo Sabor, i sam Zagreb bi ostao poluprazan da ga ispraznimo od novih i starih „dotepenaca“.     

Čudo neviđeno - Božo Petrov – političar koji se vozi taksijem     

Božo Petrov, predsjednik Mosta, sa svojim suradnicima uredno se na sastanke vozi taksijem. Može se dakle živjeti i raditi i bez voznog parka punog najnovijih modela crnih limuzina od kojih se ne odvajaju ni čelnici SDP-a ni HDZ-a.     

Sinčić nema zaštitu od privođenja pri deložacijama     

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida i novi saborski zastupnik, prerano se poveselio osvajanju mandata i pripadajućeg zastupničkog imuniteta. Sinčić je osokoljen najavio nastavak aktivističkog rada uvjeren da ga zbog imuniteta policija više neće smjeti dirati dok sprečava deložacije, no Gordana Sobol, donedavna predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, ima loše vijesti za njega. U Jutarnjem je tako Sobol izjavila da zastupnike imunitet ne štiti od prometnih prekršaja ni od prekršaja iz sfere remećenja javnog reda i mira, a upravo je zbog toga Sinčić najčešće privođen prilikom sprečavanja deložacija.   

>> Ukida se opći uspjeh, prva dva razreda osnovnih škola bez brojčanih ocjena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije