Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.02.2018. u 13:10

Bernardić je krio od ostalih iz vrha SDP-a da stranka mora platiti trošak Bandićeve kampanje iz 2009.

Subota 3. veljače

Ministrica Obuljen brani kulturterorista Frljića

Što “redatelj” Oliver Frljić misli i govori o ministrici kulture Nini Obuljen-Koržinek? Misli da pripada stranci koja je zločinačka, HDZ-u, koji je “lobotomizirao Hrvatsku”. Misli da je baštinica Oluje u kojoj je učinjen genocid nad Srbima. Misli da je izdanak politike zločinca Tuđmana koji nije završio u Haagu samo zato što je umro. Dakle, misli kao četnički, velikosrpski propagandisti. O ministrici tako “misle” i Frljićeve “predstave”, jer se samo stjecajem okolnosti njezina slika nije u njima našla na stražnjicama i prednjicama glumaca a ona nije prikazana kao krmača iako je po Frljićevim mjerilima to zaslužila. Unatoč tome ona brani Frljićeve “predstave” i naziva ih “umjetničkim projektima” u odgovoru Ivici Šoli koji se s pravom okomio na one koji novcem hrvatskih poreznih obveznika financiraju tog kulturterorista. Nina Obuljen zacijelo zna da su u nacističkim “umjetničkim projektima”, kako je u ovoj prigodi već napisano, Židovi prikazivani kao životinje te da Frljić samo oponaša tu goebbelsovsku “estetiku”. Kao što, na primjer, oponaša divljanje četnika koji su u pokoljima u Drugom svjetskom ratu na mrtva tijela Hrvata stavljali glavu svinje. Takvo “stvaralaštvo” brani ministrica. I umjesto da umre od srama, ona štiti sramoćenje Hrvatske!

Nedjelja 4. veljače

Petsto radnih mjesta u Vukovaru bačeno u Dunav

Svake godine 18. studenoga kolona sjećanja u Vukovaru i u njoj domoljubna politička elita koja pokazuje narodu kako se klanja žrtvama i herojstvu toga grada, najistaknutijeg simbola Domovinskog rata. I svake godine iste priče u gotovo svim medijima o velikoj nezaposlenosti, siromaštvu i iseljavanju, te o prigodnim obećanjima Vukovaru iz Banskih dvora. I tako to traje nekoliko dana, a potom ne samo da se grad sa svojim ratnim posljedicama prepušta samome sebi nego se vlast nad njime iživljava. Sjetimo se kako je policija u vrijeme Milanovićeve i Ostojićeve vlasti ubila branitelja Darka Pajčića zato što je skidao ćiriličnu ploču a da, naravno, nitko za to nije odgovarao. Kao što nije odgovarao ni za zločine nad drugim političkim protivnicma od kojih su neke strpali u ludnicu. Sada čitamo kako je iz Vukovara u Ogulin premještena tvornica uspješnog hrvatskog biznismena iz Švedske Darka Pervana, izumitelja laminata, samo zato što investitor u Vukovaru nije uspio kupiti zemljište, a u državnom ga vlasništvu ima napretek. Tako je 500 radnih mjesta bačeno u Dunav. Ove godine će kolona sjećanja biti još nakrcanija političarima, a Vukovaraca će u njoj biti još manje. Protjeruju ih u ratu, protjeruju ih u miru.

Ponedjeljak 5. veljače

Lako HDZ-u kad ima ‘jeftinih’ birača u Srbiji

Po najnovijem istraživanju, HDZ-u je pala potpora građana, ali ništa zato – učini li im se da bi na idućim izborima mogli imati premalo birača, samo trebaju pojačati kupnju svojih i Pupovčevih poklonika u Srbiji. Skupi nisu, malo se provozaju do Hrvatske, dobiju stotinjak “evra”, i puna šaka brade. A čijim novcem se plaćaju? Prepričavajući razgovor s jednim od dvojice Srba koji potvrđuju kupnju glasova srpskih izbjeglica na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Obrovcu i koji su u njoj sudjelovali, novinarka našeg lista piše: “Pitamo ga tko to plaća, odgovara: ‘Vi, porezni obveznici’, natuknuvši kako mu se čini da ‘lova ide iz Srpskog nacionalnog vijeća koje se puni iz proračuna’”. Tako dobivenim glasovima mogu se pribrojiti i oni koje će HDZ zaslužiti tako što njegova ministrica kulture opravdava Frljićeve “umjetničke projekte” (!!!) koji Hrvatsku prikazuju kao politički svinjac i koj obavljaju prljavi posao za HDZ sotonizirajući njegove “desničarske” protivnike. Zatim glasovi koje će dobiti koaliranjem s HNS-om, financiranjem pročetničkih “Novosti” i milijardskim izdvajanjem za nevladine udruge, među njima i one koje, gdje god stignu, i u zemlji i u inozemstvu, ocrnjuju Hrvatsku i Domovinski rat. Jeftino ili skupo plaćao naklonost “birača” i birača, HDZ zna posao – novac uzima iz naših džepova.

Utorak 6. veljače

U kojem je HDZ-ovu zamotku meso pokvareno

Odavno neki političar nije izazvao takav šok u javnosti kao zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je u Frankfurtu govorio na tribini “Nova hrvatska migracija”. Ondje je, kako sam piše na Facebooku, izjavio: “Nema nama naprijed dok HDZ i SDP ne sjednu zajedno za stol i dogovore se što je najbolje za naš narod i jedinu nam Hrvatsku”. No držim da je od te rečenice šokantnije što drugi čovjek vladajuće stranke tvrdi da je stanje u Hrvatskoj katastrofalno. Kaže da je sadašnji iseljenički val “puno pogubniji nego svi dosadašnji jer odlaze cijele obitelji i visokoobrazovani ljudi” a “razlozi kolektivne apatije društva, ali i odlaska mladih” jesu “korupcija, sporo pravosuđe, kriminal, nepotizam, ideološke podjele...” Valjda nikad nijedan dužnosnik stranke koja vodi zemlju nije o njoj tako govorio. Nasuprot Brkiću, njegov šef premijer Plenković i ministri svako malo hvale uspjehe Vlade kojima se “ponose”. Ta dva potpuno oprečna odnosa dvojice najmoćnijih ljudi vladajuće stranke prema stanju u zemlji izrugivanje je “jedinoj nam Hrvatskoj” i izraz nedostatka bilo kakva poštovanja prema građanima. Kao da vam HDZ pruža dva zamotka mesa i kaže – u jednom je meso pokvareno, pa izaberi.

Srijeda 7. veljače

Novinarski luk i profesorska voda

Evo još jednog razloga zbog kojeg bi novinara Novog lista Zdenka Duku trebalo promaknuti u profesora novinarstva. Riječ je o njegovu oglednom intervjuu s docentom na Politologiji Stevom Đuraškovićem. Dakle, prepričavam. Duka pita – je l’ da da je Tuđman htio da pripadnici manjina budu građani drugog reda?, docent odgovara – istinu govorite! Je l’ da da ustaštvo i komunizam ne možemo jednako prosuđivati kao totalitarne sustave? Točno govorite! Je l’ da da se u Hrvatskoj politika svela na stalno komemoriranje ratnih ili žrtvoslovnih događaja? Pravo govorite! Je l’ da da je jako vidljivo kako je mirovina veterana dva i pol puta veća od prosječne hrvatske mirovine? Odlično zapažate! Je l’ da da hrvatska vanjska politika nije vjerodostojna? Točno tako! Je l’ da da ste rekli da Hrvatska i Slovenija kokošare oko nebitnih teritorijanih pitanja? Dobro pamtite! Je l’ da da neće biti ništa novo i pozitivno u posjetu Vučića Hrvatskoj? Sjajno zaključujete! Na kraju, je l’ da da nije važno tko je koga ovdje intervjuirao? Naravno da nije! Naslov je razgovora – “Hrvatska država je neuspješan politički projekt”. Evo i naslova za ovu bilješku – “Duka i Đurašković – novinarski luk i profesorska voda”.

Četvrtak 8. veljače

Obersnelova lekcija iz građanskog odgoja

Kad neće država... gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi izvannastavnog građanskg odgoja i obrazovanja u osnovnim školama u županiji. A u stilu komunističke pedagogije, na sastanak s novinarima pozvali su jednu pionirku da im kaže što je za nju građanski odgoj. I djevojčica je izrecitirala: “Građanski odgoj je predmet na kojemu smo učili o demokraciji, prikupljali smo hranu, nosili je u azil. Posjetili smo Sabor, mjesni odbor, gradonačelnika. Zbog svega toga volim ići na građanski odgoj”. Još samo nije rekla jesu li bili u Kući cvijeća u Beogradu. Isti mediji koji o tome pišu pisali su i o građanskom odgoju koji Obersnel primjenjuje na građanima. Preklani je jednoj građanki, aktivistici Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije, koja je na ulici u Rijeci na njega vikala, pokušao istrgnuti kišobran, no od nastavka odgojne lekcije odustao je kad je vidio da ga snimaju kamere. A gnjevna je građanka ponovila: “’Mene pljačkaš, otimate narodu, kako te nije sram. Ti si za mene debelo govno”. Eto dokaza Obersnelova “civilizacijskog dosega” o kojem je govorio hvaleći uvođenje građanskog odgoja – ni na čemu se tako dobro ne odgaja i ne uči kao na primjerima.

Petak 9. veljače

Tri sloma najjače oporbene stranke

Prema pravomoćnoj presudi, SDP mora platiti desetak milijuna kuna Televiziji Sljeme – troškove (s kamatama) Bandićeve kampanje na izborima 2009. godine za gradonačelnika Zagreba u vrijeme Milanovićeve vlasti. Mediji pišu kako je predsjednik stranke Bernardić krio presudu pa su ostali iz vrha SDP-a za nju doznali iz medija. Bit će to treći slom najjače oporbene stranke u kratko vrijeme, prvi je gubitak izbora, drugi otvoreni sukobi u vodstvu i treći – bankrot. Za razliku od HDZ-a kojeg “na okupu” drži stvaranje i obrana države te se zahvaljujući tim povijesnim zaslugama poslije kriza brzo obnavlja, SDP zapravo nikad nije imao temelj koji bi ga štitio od urušavanja. Kao nasljednici jedine stranke iz komunizma, bili su uvelike “strano tijelo” u hrvatskoj demokraciji. Dvoje izbore dobili su zbog okolnosti, a ne zbog svoje snage, prvi put zahvaljujući Budiši, a drugi put zahvaljujući “londoncu” Sanaderu koji je sve činio da što više oslabi i HDZ i državu. Stoga bi SDP mogao nestati kao važan politički čimbenik, pogotovo pojavi li se istinska socijaldemokratska stranka bez “uspomena” iz bivše države a ne nekakve jugonostalgičarske “nove ljevice” i slični petokraki pametnjakovići.

Komentara 30

OO
onako_ovlaš
17:11 10.02.2018.

o milane,zaboga,pa i tvoja koorporacija,mada si u mirovini,šara po medijskom prostoru,koristi razne smicalice,semantičke i parasemantičke,da bi osnažila dojam neuspješnosti hrvatske kao političke zajednice,dovoljno je pažljivije pratiti neke aspekte 24 sata( netko im daje dobre naputke,trikove),a i u samom večernjaku imaa frakcija koje svršavaju na kao neuspješnosti hrvatske,šara se previše, e sad teško je kapitalu ući u trag,mada se može vidjeti kurs,prikriveni kurs,no niš za to,večernji svako malo osnaži pučanstvo krunicom i kalendarom

DU
Deleted user
13:56 10.02.2018.

..pao je berlinski zid pa će i titov sdp..čim prije tim bolje!

BE
beitsche
13:51 10.02.2018.

Naslov odlicno opisuje SDPov trenutni mentalitet.program o bodova.frustracija i vrijedanje drugih u nemoci bilo sto pametno reci.ponavljanje istih fraza poput papagaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije