Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.02.2018. u 06:42

Misle li i dalje mazati oči javnosti kozmetičkim zahvatima, neka vrate stari naziv Ministarstva

Ostavka državnog tajnika za demografiju Marina Strmote zaslužena je pljuska Plenkovićevoj Vladi i, nažalost, još jedan primjer da živimo u državi u kojoj iz vlasti i državnih institucija odlaze stručni ljudi s integritetom, a ostaju podobni i nesposobni kojima je u prvom planu to da pod svaku cijenu zadrže svoje pozicije, a opće im je dobro negdje na začelju.

Vjerojatno će se Strmotina ostavka minorizirati, vjerojatno će vladajući usputno i perfidno prokomentirati da odlazak običnog državnog tajnika, mladog i nestrpljivog znanstvenika nije i ne može biti nikakav udarac za Vladu i Ministarstvo za demografiju, ali zalud im. Zapamtit će se Strmotine riječi da daje ostavku jer ne pristaje sudjelovati u velikom folkloru zato što ne vjeruje da će kozmetičke mjere koje je najavila ministrica Murganić riješiti demografske probleme zemlje. Strmota, koji je bio prvi demograf u vlasti, vratit će se kao docent na Katedru za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta znajući da nije izdao struku, ni građane i da je doista radio za opće dobro koliko je mogao.

Kad je shvatio da su mu ruke vezane, da ništa od provođenja ozbiljnog demografskog programa u zemlji u kojoj se lani rodilo najmanje djece ikad dosad i iz koje nije zaustavljeno intenzivno iseljavanje mladih, časno se povukao s funkcije. Kod nas to, nažalost, čine rijetki pojedinci, za razliku od uređenih zemlja EU, od kojih smo, kako vrijeme teče, sve dalje i dalje. Ako su njegovi nadređeni računali da će im Strmota kao mladi čovjek iz struke na funkciji državnog tajnika za demografiju biti ukras za javnost kojeg će iskoristiti do mjere koju sami skroje, preračunali su se. I do kraja razotkrili jer sada imamo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bez demografa u njemu. Je li zamislivo da imamo Ministarstvo pravosuđa bez pravnika!? Poštenije bi bilo od vladajućih, ako i dalje namjeravaju javnosti zamagljivati oči kozmetičkim socijalnim mjerama i prikazivati ih kao demografske, da skinu ploču s Ministarstva za demografiju i vrate stari naziv.

Pogledajte i galeriju: Kamo je autobus pun duhova otišao sa zagrebačkog kolodvora?

Marin Strmota
1/17

Komentara 62

AL
alphazulu99
07:09 21.02.2018.

Svatko gleda ono sto mu se svidja, pa tako i novinar pise kako je to pljuska vladi. To nije samo pljuska vladi, nego cijelom drustvu.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
08:24 21.02.2018.

Priznam da je sredisnjica jutros upregnula “trolove”...

DU
Deleted user
08:47 21.02.2018.

Vrlo dobro se zna kako se popravlja "demografsko pitanje," samo to se ne bi svidjelo ni ženama ni neosocijalističkim uhljebima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije