Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.12.2014. u 12:00

Gdje sam pogriješio, vjerojatno se pita premijer Milanović koji je svima osigurao i službene automobile i mobitele, tajnice je osigurao čak i tajnicama...

Najbolji poslodavac nema ni službene aute ni tajnice

Zoran Milanović, hrvatski premijer, s čuđenjem je pročitao da najbolji poslodavac po izboru zaposlenika nije država nego Ikea. Pritom u Ikei nitko, bez obzira na hijerarhijsku poziciju, nema službeni auto ni mobitel. Nitko nema ni tajnicu, a menadžerima je zabranjeno narediti drugima da im nose kavu ili nešto fotokopiraju. Gdje sam pogriješio, vjerojatno se pita premijer Milanović koji je svima osigurao i službene automobile i mobitele, tajnice je osigurao čak i tajnicama, a za poslove fotokopiranja posebno je zaposlio nekoliko djelatnika.

Do posljednje lipe

Nakon dvije godine golgote dobio rat za saborsku mirovinu

Josip Odak, bivši gradonačelnik Knina, šibensko-kninski dožupan i saborski zastupnik HDZ-a, ponosno je u Slobodnoj ispričao kakvu je golgotu prošao da bi dobio rat za svoju povlaštenu saborsku mirovinu. Čim je ispunio nekad važeće uvjete, da ima navršenih 55 godina života, 20 godina staža i pola mandata saborskog staža, Odak je zatražio mirovinu. Nažalost za njega, kako je u međuvremenu nova vlast ukinula povlaštene saborske mirovine, redom su ga odbili u Mirovinskom osiguranju te na Upravnom i Ustavnom sudu kojima je podnosio žalbe. Upornost se ipak isplatila kada je u kolovozu Ustavni sud ukinuo retroaktivno važenje zakona pa sada 57-godišnji Odak uživa u nemaloj saborskoj mirovini.

Bespuća pravosuđa

Zbog duga od 2909 kuna ovršili joj stan

Nina Topić, vlasnica stana u Puli, izgubila je u ovršnom postupku svoju nekretninu procijenjenu na 253.000 kuna zbog duga PBZ Cardu od 2909 kuna ili 87 puta manje svote, piše Novi list. U međuvremenu je njezin stan prodan novom vlasniku za 126.000 kuna, ali se novi vlasnik još nije upisao u zemljišne knjige jer je Ustavni sud privremeno zaustavio ovrhu.

Razlog – vlasnica nije imala pojma da duguje jer je nisu mogli pronaći. Ali rate kredita za stan redovno su je pronalazile.

Tako je govorio Milan

Donatorsku večeru najbolje je prirediti u Metkoviću

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, prikuplja financijska sredstva na donatorskim večerama. Jednu svakako treba prirediti u Metkoviću, u kojem su 2009. godine Bandiću donirali 5-6 milijuna kuna.

* podatak za 2011. - od tada se ne vodi evidencija

>>Uloga škampa, jastoga i lososa u utrci za Pantovčak

>>Europski poljupci Dubravke Šuice i Ivice Dačića

Komentara 7

DU
Deleted user
12:36 09.12.2014.

U Norveškoj službene automobile ih ima samo nekoliko, a za ministre i ostalu vrhušku koja je smjenjiva je to nezamislivo. Kod nas pak čim su aterirali na vlast, odmah je uslijedila narudžba par desetaka super luksuznih Audi limuzina kustomiziranih po željama aktualnih ministara i njihovih poslušnika - ali je val narodnog gnjeva stornirao tu narudžbu. Dakle, ima se, može se - nema veze što nema novca za gladnu školsku djecu, da im se besplatno da bar 1 obrok dok su u školi. Bezgranična je ljubav naših političara do luskuznih njemačkih automobila, zar ne? Tko meni ne vjeruje, eno afere Merzel kad su Siščani bili zgroženi njenom specifikacijom za "njen" Audi, neće se ona tandrkati valjda u Škodi...

SE
sestrićna
12:49 09.12.2014.

država je omiljena ali oni koji vode državu ne...

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
13:05 09.12.2014.

Meni je samo žao da 90% Hrvata još uvijek ne shvaća da ovu državu vode{ili su vodili...bez obzira na tobožnji svjetonazor} kriminalci,sociopati i teški diletanti!Da mi kao građani imamo imalo mozga svu ovu bagru otjerali bi trenutno sa vlasti jer nažalost čak i nikakva vlast je bolje stanje nego kad državu vode ovakvi mentalni invalidi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije