Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.04.2016. u 08:15

Brigu o budućim đurđevačkim devama preuzet će Konjički klub Đurđevački graničari koji će, krene li sve po planu, morati promijeniti ime u Beduinski klub Đurđevačke deve

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, potvrdio je Podravskom listu da namjerava kupiti četiri jednogrbe arapske deve, i to iz – Danske. Grad poznat po picokima tako bi već od lipnja turistima trebao ponuditi jahanje na pustinjskim životinjama u Đurđevačkim pijescima, geografsko-botaničkom rezervatu poznatom i kao „podravska Sahara“.

Jahanje na jednogrbim životinjama gradonačelnik vidi kao „izvanredan turistički proizvod“, a cijena je prava sitnica, tim više što će danski uzgajivači biti isplaćeni iz gradskog proračuna. Cijena jednogodišnje životinje kreće se oko 23.000 kuna bez prijevoza pa će biti zanimljivo pratiti tijek javne nabave jer je teško vjerovati da će za kupnju deva Đurđevac aplicirati pri europskim fondovima.

Možda tek iduće godine, ako požele u pijescima još bolji turistički proizvod, gradnju nekoliko piramida. Brigu o budućim đurđevačkim devama preuzet će Konjički klub Đurđevački graničari koji će, krene li sve po planu, morati promijeniti ime u Beduinski klub Đurđevačke deve, a i sam grad bi, istisnu li deve picoke, mogao korigirati ime u – ĐurDEVAc.

>>U Peske, jedinu hrvatsku pustinju, stižu tri – deve

>>Princ Fašnik poveo Sraku na romantično putovanje u Zoološki vrt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije